IZVORNA PORUKA: LELA 77
Draga preteruješ.Pogledaj danas ovu omladinu koliko su nepromišljeni.Uleću u brak ko muve bez glave, svako svakom smeta, a niko nikoga neće da trpi i onda ajd ćao odoh ja kod svoje mame.Danas imaš razvoda koliko hoćeš, bar ja to znam jer radim u sudu.
A što se mene tiče ne bih ja u zajednicu ni sa svojima da su živi, taman posla.
radim i ja na poslovima koji mi omogućavaju da znam statistiku koliko se ljudi vjenčalo a koliko razvelo.
I koja omladina...jel ti vidiš da omladina više neće ni da se uzima jer sve imaju u vezi što bi brak trebao pružiti.
jel nam to treba. da nam omladina hoda okolo po igralištima i napuštenim garažma upražnjavajući svoje potrebe, da nam se rađaju djeca koju će neko ostavljati ili abortairati jer zaboga neće mlade da žive sa svekrvom. i ovo je statistika i ovo nam je stavrnost nažalost
sa ovakvim stavom iskusnim žena koje stalno i nanovo to propagiraju logika je da će se i razvesti oni koji nemaju sve što one.
a pozadina...kako doći do svega...kako su uspjeli,,,od koje su porodice...dali su izbjegli i krenuli im roditelji do kese jovo na novo...to nam nije bitno...
bitno je smao da nisma sa svekrvom i da imama svoj stan da hodam gola po njemu.
ja imama sve što mi treba, ali sve...
nisma u zajednici, imama imovinu...al sad da se udajem opet ne bih rekla ne neću sa tvojom majkom jer je mene moja naučila da je svaka majka majka...svaka je plakala kraj bolesnoga djeteta svaka je noćima molila da ga na prvai put izvede...i ona ga izvela a ja ga dovela i sad ja valjam ona ne valja...
ma idi...
pustite mi demagogije gdje krenete u brak a prije braka imate sve...i vaši roditelji i vi i muž. Tu je lako i kupiti još jedna stan na 3-4 prethodna...
daj da vidimo kako pomoći ovim novima daj ima svajet konkeratn a jok nemoj u zajendicu i nemoj dok ne radiš i dok stan ne kupiš.
e jets vam svajet...eto nama bijele kuge
A galicija...da ne slažu nam se životni stavovi...
i nikada se neće složiti
a nije cinizam od mene nego do tebe...ti si ta koja je iskoristila termin ''zavsrbila gospoja'' jako ciničan i prljav do bola...dobila si odgovor u vidu češanja ne znam što te toliko uzruja kad ''zasvbi'' češati se mora...a ako nam momak nema stan hebiga a nećemo s anjegovom mamom...šta predlažež.
ja ne kažem da se neko treba uzeti bez posla...tema je zajednica....u zajednici svi pirvrjeđuju.
I nije se niko javio na temu i rekoa ne radimo niti jedno, živimo u zajednici i svekrva ( koju naravno mrzim) me izdržava. Ne niko...
ja smatram da samo ono što zajedno u braku steknemo je imovina naša bračna i smao kada steknemo u braku obavljajući sve obaveze ostale usput je pravi brak. I nema tu moje-tvoje...mi smo porodica...
Sas što će neko steći prije a neko kasnije ( odlazeći iz zajednice) je druga priča.