Eto sad ispade da ja koja donesem platu kući i raspodjelim je s mm, nemogu uraditi nešto što mi je ćejf od tih para, pa ne postaje mm vlasnik tih para, već se samo raspoređuju pametnije na način da se novac donese kući i zajedno raspodjeli.
Meni je čista glupost(bez uvrede ) kad čujem parove koji se dogovraju tipa: ti plati vrtić od svoje plate, a ja ću račune od svoje. I kod nas se naravno podmire sve obaveze, dogovara oko veće kupovine, a sve ostalo niko se nikome ne mora pravdati. Pa i ja ako hoću parfem odem i kupim ga, ako želim nekom poklon kupiti odem i kupim ga. Ne pravdam se mm, niti ga pitam za dozvolu. Isto je ako želim dati novac mami ili seki, al uvijek je to naš novac.
Ja kad bi tako razmišljala molila bih Boga samo da neostanem bez posla, jer šta onda, živjeću od mm plate, na njegovoj grbači i neću smjeti sebi ništa priuštiti jer su to samo njegove pare....meni to iskreno niđe veze.
Imančice zašto misliš da je to pametnije??? kao dvije su glave pametnije od jedne ili ideš nekom drugom logikom? :-)
Ne radimo mi to plaćanje tako kako ti opisa, obzirom da ja malenu vodim u vrtić logično je da ću ga platiti jer nemam potrebe (finansijske) da dan prije plaćanja tražim novac za isti od mm a nema ni logike da mm ide u vrtić samo da bi platio isti.... tao da se stvari same poredaju
Račune mm uvijek pokupi iz sandučia i stavi ih u svoje auto i plati ih kad naleti na poštu.... namirnice kupujemo paraleleno i ja i on, čujemo se telefon pa kom je mesnica bliža ili prolazi taj dan pored nekog prodajnog centra taj će i kupiti....
za veće investicije kao što su auta i sl razgovaramo, prijavimo jedno drugom želje al svak sam odluči koje će auto uzeti i do koje sume u skladu sa primanjima ličnim a sve gledjaući da ne ošteti naš mjesečni budžet dovoljan za normala život
Odlazak na more, ako idemo s njegovim autom naravno da će on sipati benzin pa za Boga neću mu ja valjda davati stoju-dvije a kad odemo negdje na večeru ja lijepo kažem e ženica će ovo da plati i sl
Znači to se tako poreda samo, nije da neko nešto mora nego lagano idemo kroz život pa i kroz finansije
Bojazan šta bi bilo samnom da ostanem bez posla??? to ne postoji, jer bi mm bio sretan da mi udovolji i da živim na istom nivou kao i do sada, vjerovtano bi mi on davao mjesečnu platu da ne osjetim promjenu....
takav je mm, on samo želi uživamo a novac je tu da bi nam pružio zadovoljstvo a ne razlog za raspravu/prigovore/dogovore i sl
u stvari sve i da ovaj moj nacin zivljenja nekom nije ispravan i nije u skladu sa propisima i pravilima mahale ja sam jedino funkcionisajuci na ovakav nacin sretna.... o drugim nacinima nemam razloga da mislim a znam da ih ima jos par koji bi me usrecili al sad za sad furam ovak stil zivota
I jedino je bitno da smo svi mi sretni u svemu onom to cinimo
< Poruku je uredio veeseelaa -- 5.7.2011 14:31:38 >