cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Dojenje i tablete

clock-img

09.09.2013, 22:02

clock-img

frckica

pencil-img

26

Drage mame,
moze li mi koja pomoci, od juce sam ukocena, ledja me pravo bole, ne mogu nista podici a za bebaru da ne govorim. Dojim je tako da ne znam sta mogu uzeti jos osim paracitamola :(

plizzzzzz helpppppp

Rania 12.07.2012

clock-img

09.09.2013, 22:09

clock-img

animagical

pencil-img

5604

mozes se izmasirati konjskim gelom ili voltarenom..ja sam pitala pedijatra za ovo...

clock-img

09.09.2013, 22:33

clock-img

Alannah

pencil-img

518

Kad se meni tako ukocio vrat,muz je isao u apoteku i rekli su da jedino mogu popiti paracetamol,a da ne msijem mazati nikakvim gelovima tipa deep relief,voltaren i slicno.Meni je pomagala masaza,a masirao obicnim uljem

clock-img

09.09.2013, 22:51

clock-img

animagical

pencil-img

5604

da, ali farmaceuti za sve kazu da se ne smije u trudnoci i dojenju, dok pedijatar bolje zna procijeniti kako to nesto utice na bebu. bebe od godinu dana smiju koristiti npr voltaren cepice za skidanje temperature, pa ne vidim sto mama koja doji toliku bebu ne bi smjela mazati ledja voltaren gelom... uostalom, sve kreme djeluju lokalno.

clock-img

10.09.2013, 08:28

clock-img

frckica

pencil-img

26

Hvala mame, posto nisam imala kod kuće ništa od tih krema, uzela sam rakiju i muž me je izmasirao, tako da je jutros malo bolje. Djecija pedijatrica mi je rekla da se isto smiju izmati pojedine kreme i tablete ali ne na svoji ruku već uz nadzor ljekara. Danas imam zakazano kod dr pa cemo vidjeti. Hvala vam puno :)

Rania 12.07.2012

clock-img

10.09.2013, 10:11

clock-img

heni5

pencil-img

-4

drage moje ,imam bebicu od 7.5 mjeseci koja doji a ja jos uvijek nisam imala menstruaciju nakon poroda.medjutim,vec par dana me boli u donjem dijelu stomaka (nekako tupo),pa ne znam sta bi moglo da budeuser posted image i sta bi bilo najbolje da uzmem..user posted image

clock-img

10.09.2013, 10:32

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: heni5

drage moje ,imam bebicu od 7.5 mjeseci koja doji a ja jos uvijek nisam imala menstruaciju nakon poroda.medjutim,vec par dana me boli u donjem dijelu stomaka (nekako tupo),pa ne znam sta bi moglo da budeuser posted image i sta bi bilo najbolje da uzmem..user posted image

Najbolje bi bilo otići ginekologu. Ne uzimati ništa na svoju ruku. Nije problem uzeti nešto protiv bolova, problem je zamaskirati simptom možda nečeg što se treba liječiti.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

13.10.2013, 15:39

clock-img

pjel

pencil-img

10

Pozdrav
Molim vas za savjet, znam da cu na RR sigurno dobiti odgovore na sva pitanja.
Ja sad od doktora, temperatura od petka, ja kontala virus, jer je starija curica bila bolesna ovih dana.
Medjutim dijagnoza ) gnojna angina, terapija ospen 1500. Kupila sam prolife, picu dosta jogurta.
Mladja curica ima 2,5 mjeseca, iskljucivo dojena beba. Kod nje cu pratiti ima li reakcije na pencilin.
Ako neko jos nesto ima da savjetuje, bicu zahvalna

Čići 09.11.2010
Žuga 31.07.2013

clock-img

13.10.2013, 15:50

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

pjel, jedna supena kašika žalfije se prelije sa 1dl ključale vode, ostaviš da stoji 20 min. Procjediš i jednom čajnom (ona srednja) kašikicom (morske) soli posoliš čaj. Kad se malo ohladi time ispiraš. Ovo ti je THE lijek za sve to se dešava u grlu. Samo ispiraj redovno, i nakon toga nemoj piti i jesti neko vrijeme. Obavezno prije spavanja.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

13.10.2013, 15:57

clock-img

pjel

pencil-img

10

Hvala LejlaKa
Jutros sam ispirala sa slanom vodom, sad cu i to sa zalfijom probati

Čići 09.11.2010
Žuga 31.07.2013

clock-img

23.12.2013, 20:18

clock-img

Bella.88

pencil-img

-15

Pozdrav mame dojilje...molim pomoc.
Imam otok na nozi,koji mi je ostao od trudnoce.Angiolog mi je prepisao bostrombin i difen gel,medjutim u apoteci muzu rekli da ne smijem koristit,dr.zna da sam dojilja i rekao je da mogu koristi.Da li neko zna,da li mogu dojiti bebu dok koristim te gelove?Nedavno sam pila antibiotike i dojila sam bebu nakon dva sata,da li mogu sa gelovima tako?

clock-img

17.03.2014, 15:13

clock-img

tinchita

pencil-img

187

Drage mame,

zanima me da li je neka od vas koristila kortikosteroide (u obliku kreme) tijekom dojenja. Naime, na rukama mi se pojavio užasan dermatitis koji ću vjerojatno morati tretirati kortik., pa me zanimaju vaša iskustva?

V 31.12.2009.
A 19.9.2013.

clock-img

03.05.2014, 18:30

clock-img

sara123

pencil-img

-60

Nisam citala ranije postove

Imam glavobolju, sta popiti?
Ili neki prirodan lijekuser posted image jos bolje

Tipa crna kahva sa limunom...osim toga, ima li sta?
user posted image

clock-img

03.05.2014, 18:35

clock-img

Merylin

pencil-img

-132

Meni su rekli da jaka limunada pomaže, dva limuna u jednu čašu, jako zasladiti. Mada, kažu da treba izbjegavati citrusno voće...user posted image
ja trpim, ponekad popijem paracetamol koji mi ne pomogneuser posted image

18.02.2014. Mali Princ

I dva-tri osmijeha tiha i prosta... Sve je to ponekad tako malo, sve je to, vidjet ćeš, sasvim dosta :)

clock-img

03.05.2014, 18:42

clock-img

Merylin

pencil-img

-132

Ergometrin i dojenje???
Doktorica mi dala da pijem, a u uputstvu piše da djilje ne smiju da ga pijuuser posted image

18.02.2014. Mali Princ

I dva-tri osmijeha tiha i prosta... Sve je to ponekad tako malo, sve je to, vidjet ćeš, sasvim dosta :)

clock-img

03.05.2014, 18:59

clock-img

almondray

pencil-img

-1468

IZVORNA PORUKA: Merylin

Ergometrin i dojenje???
Doktorica mi dala da pijem, a u uputstvu piše da djilje ne smiju da ga pijuuser posted image

Jesu li to one koje se dobiju nakon poroda,user posted image nešto mi poznato zvučeuser posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

clock-img

03.05.2014, 19:17

clock-img

Merylin

pencil-img

-132

Jeste, s tim da sam se porodila prije više od dva mjeseca, a na UZ se vidi da u maternici ima nešto. Radila nalaze, nije nikakvo tkivo, izgleda da je neki koagulum, pa doktorica želi da to izbacim pomoću tih tabletauser posted image

18.02.2014. Mali Princ

clock-img

03.05.2014, 19:43

clock-img

almondray

pencil-img

-1468

IZVORNA PORUKA: Merylin

Jeste, s tim da sam se porodila prije više od dva mjeseca, a na UZ se vidi da u maternici ima nešto. Radila nalaze, nije nikakvo tkivo, izgleda da je neki koagulum, pa doktorica želi da to izbacim pomoću tih tabletauser posted image

Ja sam ih pila posle oba poroda , dojila sam i niko mi nije rekao da ne bi trebalauser posted image
Malo sam čitala na rodi , dešavalo se mamicama baš tako nakon nekog vremena da moraju pit e zbog zaostataka.Uglavnom sve su pile , neki dr. savjetuju prekid dojenja neki neuser posted image
Mada kažu da je veća šteta za mamu da ih ne pije nego za bebuuser posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

clock-img

02.06.2014, 09:13

clock-img

irmaMama

pencil-img

34

Drage mame, ima li među vama neka koja doji svoju bebu, a prethodno je koristila Siofor500 tablete protiv hiperinsulinemije? Ja sam prije trudnoće koristila, a u trudnoci smanjenu dozu. Prestala sam nakon 28 sedmice i od tada nisam nikako. Osjecam tegobe, manjak energije i patim od viška kilograma. Iskustvo? Hvala

Sunce mog zivota :)) 14.01.2014 12:53 mamin cetverokilas :))

clock-img

02.06.2014, 10:39

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

IZVORNA PORUKA: irmaMama

Drage mame, ima li među vama neka koja doji svoju bebu, a prethodno je koristila Siofor500 tablete protiv hiperinsulinemije? Ja sam prije trudnoće koristila, a u trudnoci smanjenu dozu. Prestala sam nakon 28 sedmice i od tada nisam nikako. Osjecam tegobe, manjak energije i patim od viška kilograma. Iskustvo? Hvala

ja sam cijelu trudnoću koja je bila rizična od 5 nedjelje, pored silnih lijekova za čuvanje ploda pila i siofor, od trećeg mjeseca smanjenu dozu,prije sam pila 500 x3, a tokom trudnoće i dok sam dojila upola. Dojila sam četri mjeseca, al sve ovo je bilo uz stalne konsultacije i kontrole sa mojim dr. ginekologom i internistom. Sretno

kod mene je hipoglikemija

clock-img

02.06.2014, 13:57

clock-img

irmaMama

pencil-img

34

IZVORNA PORUKA: mama_alma

ja sam cijelu trudnoću koja je bila rizična od 5 nedjelje, pored silnih lijekova za čuvanje ploda pila i siofor, od trećeg mjeseca smanjenu dozu,prije sam pila 500 x3, a tokom trudnoće i dok sam dojila upola. Dojila sam četri mjeseca, al sve ovo je bilo uz stalne konsultacije i kontrole sa mojim dr. ginekologom i internistom. Sretno

Jeli ti to preporučio endokrinolog? Kod kojeg se endokrinologa vodiš? Mene je samo strah da ne naskodi bebi uzimanje siofora.. Nadam se da ti nisi primjetila neke nuspojave uzimanja siofora na bebi u vidu stolice, mucnina i sl.

clock-img

02.06.2014, 15:45

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

IZVORNA PORUKA: mama_alma

Jeli ti to preporučio endokrinolog? Kod kojeg se endokrinologa vodiš? Mene je samo strah da ne naskodi bebi uzimanje siofora.. Nadam se da ti nisi primjetila neke nuspojave uzimanja siofora na bebi u vidu stolice, mucnina i sl.

Mene nikada nije vodio endokrinolog, mene je uvijek vodio internista, i to jedno vrijeme čak dva iz dvije različite ustanove, dr. Mira sa Jezera i dr. Stevanović iz Opće bolnice, i da naravno uz njihovu preporuku, sam pila lijekove, nisam primjetila ništa čudno,a bila sam na kontrolama svako tri sedmice, kasnije mjesečno, tako da najbolje tije da se posavjetuješ sa svojim dr. koji ti je i uključio ovu terapiju.

clock-img

03.06.2014, 11:03

clock-img

irmaMama

pencil-img

34

Hvala ti :))

clock-img

08.12.2015, 11:35

clock-img

colito

pencil-img

147

Drage mame trebam pomoc
Dojimo siku vec 7 punih mjeseci( i hb super napredujemo imamo 10kg) ali problem je sto ja vec po drugi put imam napad bubrega( kamen ,pjesak). Moram da pijem antibiotik 10 dana .I nemogu sad da ga dojim dok ne ispijem tablete . Ali beba nece nikako da prihvati Aptamil user posted image povuce malo i nece place. evo 3 dana ludilo neznam sta da radim, sve hoce rucat kasice pravim,sokice, caj .ali Aptamil nikako. user posted image user posted image user posted image

clock-img

08.12.2015, 18:28

clock-img

alman

pencil-img

1882

IZVORNA PORUKA: colito

Drage mame trebam pomoc
Dojimo siku vec 7 punih mjeseci( i hb super napredujemo imamo 10kg) ali problem je sto ja vec po drugi put imam napad bubrega( kamen ,pjesak). Moram da pijem antibiotik 10 dana .I nemogu sad da ga dojim dok ne ispijem tablete . Ali beba nece nikako da prihvati Aptamil user posted image povuce malo i nece place. evo 3 dana ludilo neznam sta da radim, sve hoce rucat kasice pravim,sokice, caj .ali Aptamil nikako. user posted image user posted image user posted image

Zavisi koji antibiotik pijes, pitaj pedijatra da li smijes dojiti, ja sam pila poslije poroda 20 dana i dojila, jest da je beba imala cesce stolicu i davala sam mu lgg probitik waya, zbog antibiotika

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

Zadnji članci

article-img