Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Drage mame, moze li mi koja pomoci, od juce sam ukocena, ledja me pravo bole, ne mogu nista podici a za bebaru da ne govorim. Dojim je tako da ne znam sta mogu uzeti jos osim paracitamola :(
plizzzzzz helpppppp
09.09.2013, 22:09
animagical
5604
mozes se izmasirati konjskim gelom ili voltarenom..ja sam pitala pedijatra za ovo...
09.09.2013, 22:33
Alannah
518
Kad se meni tako ukocio vrat,muz je isao u apoteku i rekli su da jedino mogu popiti paracetamol,a da ne msijem mazati nikakvim gelovima tipa deep relief,voltaren i slicno.Meni je pomagala masaza,a masirao obicnim uljem
09.09.2013, 22:51
animagical
5604
da, ali farmaceuti za sve kazu da se ne smije u trudnoci i dojenju, dok pedijatar bolje zna procijeniti kako to nesto utice na bebu. bebe od godinu dana smiju koristiti npr voltaren cepice za skidanje temperature, pa ne vidim sto mama koja doji toliku bebu ne bi smjela mazati ledja voltaren gelom... uostalom, sve kreme djeluju lokalno.
10.09.2013, 08:28
frckica
26
Hvala mame, posto nisam imala kod kuće ništa od tih krema, uzela sam rakiju i muž me je izmasirao, tako da je jutros malo bolje. Djecija pedijatrica mi je rekla da se isto smiju izmati pojedine kreme i tablete ali ne na svoji ruku već uz nadzor ljekara. Danas imam zakazano kod dr pa cemo vidjeti. Hvala vam puno :)
10.09.2013, 10:11
heni5
-4
drage moje ,imam bebicu od 7.5 mjeseci koja doji a ja jos uvijek nisam imala menstruaciju nakon poroda.medjutim,vec par dana me boli u donjem dijelu stomaka (nekako tupo),pa ne znam sta bi moglo da bude i sta bi bilo najbolje da uzmem..
10.09.2013, 10:32
Lejla Ka
5544
IZVORNA PORUKA: heni5
drage moje ,imam bebicu od 7.5 mjeseci koja doji a ja jos uvijek nisam imala menstruaciju nakon poroda.medjutim,vec par dana me boli u donjem dijelu stomaka (nekako tupo),pa ne znam sta bi moglo da bude i sta bi bilo najbolje da uzmem..
Najbolje bi bilo otići ginekologu. Ne uzimati ništa na svoju ruku. Nije problem uzeti nešto protiv bolova, problem je zamaskirati simptom možda nečeg što se treba liječiti.
13.10.2013, 15:39
pjel
10
Pozdrav Molim vas za savjet, znam da cu na RR sigurno dobiti odgovore na sva pitanja. Ja sad od doktora, temperatura od petka, ja kontala virus, jer je starija curica bila bolesna ovih dana. Medjutim dijagnoza ) gnojna angina, terapija ospen 1500. Kupila sam prolife, picu dosta jogurta. Mladja curica ima 2,5 mjeseca, iskljucivo dojena beba. Kod nje cu pratiti ima li reakcije na pencilin. Ako neko jos nesto ima da savjetuje, bicu zahvalna
13.10.2013, 15:50
Lejla Ka
5544
pjel, jedna supena kašika žalfije se prelije sa 1dl ključale vode, ostaviš da stoji 20 min. Procjediš i jednom čajnom (ona srednja) kašikicom (morske) soli posoliš čaj. Kad se malo ohladi time ispiraš. Ovo ti je THE lijek za sve to se dešava u grlu. Samo ispiraj redovno, i nakon toga nemoj piti i jesti neko vrijeme. Obavezno prije spavanja.
13.10.2013, 15:57
pjel
10
Hvala LejlaKa Jutros sam ispirala sa slanom vodom, sad cu i to sa zalfijom probati
23.12.2013, 20:18
Bella.88
-15
Pozdrav mame dojilje...molim pomoc. Imam otok na nozi,koji mi je ostao od trudnoce.Angiolog mi je prepisao bostrombin i difen gel,medjutim u apoteci muzu rekli da ne smijem koristit,dr.zna da sam dojilja i rekao je da mogu koristi.Da li neko zna,da li mogu dojiti bebu dok koristim te gelove?Nedavno sam pila antibiotike i dojila sam bebu nakon dva sata,da li mogu sa gelovima tako?
17.03.2014, 15:13
tinchita
187
Drage mame,
zanima me da li je neka od vas koristila kortikosteroide (u obliku kreme) tijekom dojenja. Naime, na rukama mi se pojavio užasan dermatitis koji ću vjerojatno morati tretirati kortik., pa me zanimaju vaša iskustva?
03.05.2014, 18:30
sara123
-60
Nisam citala ranije postove
Imam glavobolju, sta popiti? Ili neki prirodan lijek jos bolje
Tipa crna kahva sa limunom...osim toga, ima li sta?
03.05.2014, 18:35
Merylin
-132
Meni su rekli da jaka limunada pomaže, dva limuna u jednu čašu, jako zasladiti. Mada, kažu da treba izbjegavati citrusno voće... ja trpim, ponekad popijem paracetamol koji mi ne pomogne
03.05.2014, 18:42
Merylin
-132
Ergometrin i dojenje??? Doktorica mi dala da pijem, a u uputstvu piše da djilje ne smiju da ga piju
03.05.2014, 18:59
almondray
-1468
IZVORNA PORUKA: Merylin
Ergometrin i dojenje??? Doktorica mi dala da pijem, a u uputstvu piše da djilje ne smiju da ga piju
Jesu li to one koje se dobiju nakon poroda, nešto mi poznato zvuče
03.05.2014, 19:17
Merylin
-132
Jeste, s tim da sam se porodila prije više od dva mjeseca, a na UZ se vidi da u maternici ima nešto. Radila nalaze, nije nikakvo tkivo, izgleda da je neki koagulum, pa doktorica želi da to izbacim pomoću tih tableta
03.05.2014, 19:43
almondray
-1468
IZVORNA PORUKA: Merylin
Jeste, s tim da sam se porodila prije više od dva mjeseca, a na UZ se vidi da u maternici ima nešto. Radila nalaze, nije nikakvo tkivo, izgleda da je neki koagulum, pa doktorica želi da to izbacim pomoću tih tableta
Ja sam ih pila posle oba poroda , dojila sam i niko mi nije rekao da ne bi trebala Malo sam čitala na rodi , dešavalo se mamicama baš tako nakon nekog vremena da moraju pit e zbog zaostataka.Uglavnom sve su pile , neki dr. savjetuju prekid dojenja neki ne Mada kažu da je veća šteta za mamu da ih ne pije nego za bebu
02.06.2014, 09:13
irmaMama
34
Drage mame, ima li među vama neka koja doji svoju bebu, a prethodno je koristila Siofor500 tablete protiv hiperinsulinemije? Ja sam prije trudnoće koristila, a u trudnoci smanjenu dozu. Prestala sam nakon 28 sedmice i od tada nisam nikako. Osjecam tegobe, manjak energije i patim od viška kilograma. Iskustvo? Hvala
Drage mame, ima li među vama neka koja doji svoju bebu, a prethodno je koristila Siofor500 tablete protiv hiperinsulinemije? Ja sam prije trudnoće koristila, a u trudnoci smanjenu dozu. Prestala sam nakon 28 sedmice i od tada nisam nikako. Osjecam tegobe, manjak energije i patim od viška kilograma. Iskustvo? Hvala
ja sam cijelu trudnoću koja je bila rizična od 5 nedjelje, pored silnih lijekova za čuvanje ploda pila i siofor, od trećeg mjeseca smanjenu dozu,prije sam pila 500 x3, a tokom trudnoće i dok sam dojila upola. Dojila sam četri mjeseca, al sve ovo je bilo uz stalne konsultacije i kontrole sa mojim dr. ginekologom i internistom. Sretno
kod mene je hipoglikemija
02.06.2014, 13:57
irmaMama
34
IZVORNA PORUKA: mama_alma
IZVORNA PORUKA: irmaMama
ja sam cijelu trudnoću koja je bila rizična od 5 nedjelje, pored silnih lijekova za čuvanje ploda pila i siofor, od trećeg mjeseca smanjenu dozu,prije sam pila 500 x3, a tokom trudnoće i dok sam dojila upola. Dojila sam četri mjeseca, al sve ovo je bilo uz stalne konsultacije i kontrole sa mojim dr. ginekologom i internistom. Sretno
Jeli ti to preporučio endokrinolog? Kod kojeg se endokrinologa vodiš? Mene je samo strah da ne naskodi bebi uzimanje siofora.. Nadam se da ti nisi primjetila neke nuspojave uzimanja siofora na bebi u vidu stolice, mucnina i sl.
Jeli ti to preporučio endokrinolog? Kod kojeg se endokrinologa vodiš? Mene je samo strah da ne naskodi bebi uzimanje siofora.. Nadam se da ti nisi primjetila neke nuspojave uzimanja siofora na bebi u vidu stolice, mucnina i sl.
Mene nikada nije vodio endokrinolog, mene je uvijek vodio internista, i to jedno vrijeme čak dva iz dvije različite ustanove, dr. Mira sa Jezera i dr. Stevanović iz Opće bolnice, i da naravno uz njihovu preporuku, sam pila lijekove, nisam primjetila ništa čudno,a bila sam na kontrolama svako tri sedmice, kasnije mjesečno, tako da najbolje tije da se posavjetuješ sa svojim dr. koji ti je i uključio ovu terapiju.
Drage mame trebam pomoc Dojimo siku vec 7 punih mjeseci( i hb super napredujemo imamo 10kg) ali problem je sto ja vec po drugi put imam napad bubrega( kamen ,pjesak). Moram da pijem antibiotik 10 dana .I nemogu sad da ga dojim dok ne ispijem tablete . Ali beba nece nikako da prihvati Aptamil povuce malo i nece place. evo 3 dana ludilo neznam sta da radim, sve hoce rucat kasice pravim,sokice, caj .ali Aptamil nikako.
08.12.2015, 18:28
alman
1882
IZVORNA PORUKA: colito
Drage mame trebam pomoc Dojimo siku vec 7 punih mjeseci( i hb super napredujemo imamo 10kg) ali problem je sto ja vec po drugi put imam napad bubrega( kamen ,pjesak). Moram da pijem antibiotik 10 dana .I nemogu sad da ga dojim dok ne ispijem tablete . Ali beba nece nikako da prihvati Aptamil povuce malo i nece place. evo 3 dana ludilo neznam sta da radim, sve hoce rucat kasice pravim,sokice, caj .ali Aptamil nikako.
Zavisi koji antibiotik pijes, pitaj pedijatra da li smijes dojiti, ja sam pila poslije poroda 20 dana i dojila, jest da je beba imala cesce stolicu i davala sam mu lgg probitik waya, zbog antibiotika