cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Dojenje i tablete

clock-img

28.01.2013, 17:33

clock-img

Nasa princeza

pencil-img

43

zene moje hvala na savjetima i podrsci,moram vam reci da je sa zubom zavrseno,evo me ko nova.kontala ovih dana da se narucim,kad danas bol udario u glavu i ja samo izletim iz stana i pravac zubar.predivna zubarka dr.Zlata otvorila mi zub i ocistila,zivac je stradao,ali zub je spasen.ona mi je rekla da oni moraju upozoriti majku dojilju da ne smije dojiti 2 sata,a da bebi ustvari ne moze biti nista.tako da je sve zavrsilo dobrouser posted image

clock-img

28.01.2013, 17:52

clock-img

frckica

pencil-img

26

samo cu na to dodati da sam bila u istoj situaciji i popravila 2 zuba odjednom pod anastezijom a izmedju popravki sam dojila bez ikakvih prob moj zubar je inace i prof na faxu i rekao mi je da beba moze malo duze spavati od anastezije sto kod nas nije bio slucaj....
nista ne moze da se desi user posted image

Rania 12.07.2012

clock-img

28.01.2013, 17:59

clock-img

frckica

pencil-img

26

nego mame jedno pitanjceeee,
malecka mi je dobila bronhitis i uzimamo antibiotik koji se mora cuvati u frizideru. svaki put kada uzmem 2,5 ml u plasticnu mjericu stavim je malo na radijator da se umlaci na sto mi je jedna baba roga rekla neeeeee ni slucajno da nisam normalna da se odma daje djetetu direktno iz frizidera pa usta sto za mene nije logicno zbog grla. sama sam radila u laboratoriji i drzali smo antibiotike na ledu pri upotrebi ali nje toliko strasno ni ako odstoji na sobnoj temp... kakvo je vase misljenje

Rania 12.07.2012

clock-img

28.01.2013, 18:23

clock-img

animagical

pencil-img

5604

ne moras bas na radijator, ali mozes na sobnoj temp par minuta, ipak je to skroz mala kolicina i zacas se ugrije

clock-img

28.01.2013, 21:02

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Ako je šprici možeš i malo među rukama držati.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

29.01.2013, 08:57

clock-img

senka 81

pencil-img

112

Drage moje, imam problemčić.. sinoć me je počela boliti lijeva sika, na dodir, i pulsira pomalo. Bol je prisutan ispod dojke. Pipala sam, nema kvržica, ali je bol prisutna. Jutros je malac malo duze spavao, i napravio je veliku razliku izmedju podoja, pa je jutros stanje bilo jos gore. Kad je dojio, nije bolilo, samo sam osjetila bol duž jednog kanalica, bar sam ja to tako doživjela.Popila sam jutros paracetamol, i sad je lakse malo. Sta jos da uradim da mi bude bolje? Obzirom da je bol po dnu sike, tezina mi smeta :-), a Bogami je pozamasna :-D. Da li i u ovom slucaju kupus pomaze? please help...

Armann 30.01.2009.
Dani 10.11.2012.

clock-img

29.01.2013, 12:28

clock-img

animagical

pencil-img

5604

a nista, odcepi to sto se zacepilo... masiras, ugrijes, podojis, stavis kupus neko vrijeme..i oda opet tako isto dok ne rijesis... slobodno jace masiraj,stavi malo baby ulja da lakse ide, zatim vruce obloge koliko mozes izdrzati pa bebu na podoj...ako ikako mozes, neka bebin brada usmjerena prema tom zacepljenju.. da te nije grudnjak nazuljao pa ti tu zacepilo?

clock-img

29.01.2013, 13:30

clock-img

senka 81

pencil-img

112

ne bih rekla da je od grudnjaka, vc mislim da je uzrok to sto sam jucer cijeli dan malca nosala na toj strani, a on nije nimalo lagan, skoro 7 kg, pa da sam nazuljala siku, jer me tako i boli, kao da sam se udarila.

Armann 30.01.2009.
Dani 10.11.2012.

clock-img

29.01.2013, 14:09

clock-img

Precious

pencil-img

143

IZVORNA PORUKA: senka 81

ne bih rekla da je od grudnjaka, vc mislim da je uzrok to sto sam jucer cijeli dan malca nosala na toj strani, a on nije nimalo lagan, skoro 7 kg, pa da sam nazuljala siku, jer me tako i boli, kao da sam se udarila.

Bebi ti je to nažuljao, isti slučaj bio i samnom, moj spavao na mojim grudima. Nemoj ga nosati il svedi na najmanju mjeru dok te ne prodje user posted image

clock-img

29.01.2013, 17:29

clock-img

Bebica11

pencil-img

4324

koje bih preparate mogla koristiti uz dojenje za podizanje imuniteta

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

clock-img

29.01.2013, 18:45

clock-img

senka 81

pencil-img

112

IZVORNA PORUKA: Bebica11

I mene ovo interesuje, evo vec 10.i dan ne mogu da se "otresem"boleščine. Popila antibiotik, pa se krzo 3 dana grlobolja vratila, a danas cijeli dan lezim imam temperaturu, sika mi se upalila. Nikad slabija nisam bila, i vec mi je dotuzilouser posted image

Armann 30.01.2009.
Dani 10.11.2012.

clock-img

29.01.2013, 18:48

clock-img

Bebica11

pencil-img

4324

IZVORNA PORUKA: senka 81

IZVORNA PORUKA: Bebica11

I mene ovo interesuje, evo vec 10.i dan ne mogu da se "otresem"boleščine. Popila antibiotik, pa se krzo 3 dana grlobolja vratila, a danas cijeli dan lezim imam temperaturu, sika mi se upalila. Nikad slabija nisam bila, i vec mi je dotuzilouser posted image

joj i ja sam ni tamo ni vamo sto bi rekli, ako malo vani izadjem pocne boliti il krajnik il uho, valjda jos nisam ozdravila 100%user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

clock-img

29.01.2013, 22:23

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Med, propolis, matična mliječ ...

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

clock-img

10.02.2013, 11:07

clock-img

lady84

pencil-img

89

Pozdrav

Treba mi pomoc:)
Nisam uspjela naci temu, pa se izvinjavam sto cu ovdje pisati.

Imam problem sa uraslim noktom. Vec dva mjeseca me muci, vise ne mogu da hodam od bola. Moram ga operisati. Iskljucivo dojim, pa me zanima da li lokalna anestezija smeta dojenju i koji antibiotik je najsigurniji za dojenje? Ako lokalna anestezija smeta, koliko dugo ne smijem dojiti?

Hvala

clock-img

10.02.2013, 11:18

clock-img

tinkivinki

pencil-img

876

vjerovatno 2-3 sata da se ne doji kao i kod zuba kad se vadi.a antibiotik nije ni jedan nesto preporucljiv,cefalexin mozda jer je najblazi,a bebama ga prvog propisuju.pripazi samo da se dok budes pila antibiotik ne bi pojavile gljivice soor kod bebe ili proliv

clock-img

17.02.2013, 08:55

clock-img

Marija13

pencil-img

-611

moze li se uzimati zeljezo dok dojimo...u pitanju su tothema ampule user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

clock-img

26.03.2013, 12:19

clock-img

ziki

pencil-img

1815

šta dojilja na letroxima smije popit za smirenje a da nije mlaka kamilica?

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

26.03.2013, 13:47

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: lady84

Pozdrav

Treba mi pomoc:)
Nisam uspjela naci temu, pa se izvinjavam sto cu ovdje pisati.

Imam problem sa uraslim noktom. Vec dva mjeseca me muci, vise ne mogu da hodam od bola. Moram ga operisati. Iskljucivo dojim, pa me zanima da li lokalna anestezija smeta dojenju i koji antibiotik je najsigurniji za dojenje? Ako lokalna anestezija smeta, koliko dugo ne smijem dojiti?

Hvala

Uz lokalni anestetik se može dojiti, antibiotik će dati ljekar, danas ih je većina kompatibilna uz dojenje, samo neki baš jaki i specifični ne idu. Tražiti ljekaru da da isključivo antibiotik koji ide uz dojenje, ako kaže da nema, laže (moram reći) neka se konsultuje sa stručnom literaturom.

IZVORNA PORUKA: tinkivinki
vjerovatno 2-3 sata da se ne doji kao i kod zuba kad se vadi.a antibiotik nije ni jedan nesto preporucljiv,cefalexin mozda jer je najblazi,a bebama ga prvog propisuju.pripazi samo da se dok budes pila antibiotik ne bi pojavile gljivice soor kod bebe ili proliv

Zub se bez bojazni može popravljati pod lokalnom anestezijom, ne treba ni tražiti onu neku posebnu jer lokalna djeluje lokalno. Velika većina današnjih antibiotika ide uz dojenje, samo se treba malo više informisati, lijek se uzima neposredno nakon podoja da se produži vrijeme između uzimanja i podoja i da se vremena tijelu da svede koncentraciju lijeka u mlijeku na minimum.

Ovaj savjet za gljivice je dobar. Antibiotici često poremete stomačnu floru što dovede do bujanja gljivica. Smanjiti slatko, piti puno jogurta i probiotika, i reagovati na prve simprome, naslage u bebinim ustima, neobičan ojed, bolne bradavice i probadajuće bolove u dojkama.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

clock-img

26.03.2013, 14:22

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: ziki

šta dojilja na letroxima smije popit za smirenje a da nije mlaka kamilica?

Obavezno pitaj ljekara ili farmaceuta!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

clock-img

26.03.2013, 14:34

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: Marija13

moze li se uzimati zeljezo dok dojimo...u pitanju su tothema ampule user posted image

Može.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

clock-img

24.07.2013, 13:57

clock-img

bambika

pencil-img

67

ima li neka mama da je pila lincocin kapsule dok je dojila. to mi je preporucio stomatolog jer mi almacin ne pomaze. u uputstvu pise da ne moze jer prelazi u mlijeko. beba ima 10 mjeseci i jos uvijek intenzivno doji. sad ne znam da li da trosim taj lincocin a upala je velika.

ADIAN 15.09.2012.

clock-img

24.07.2013, 14:15

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: bambika

ima li neka mama da je pila lincocin kapsule dok je dojila. to mi je preporucio stomatolog jer mi almacin ne pomaze. u uputstvu pise da ne moze jer prelazi u mlijeko. beba ima 10 mjeseci i jos uvijek intenzivno doji. sad ne znam da li da trosim taj lincocin a upala je velika.

Jesi li ljekaru rekla da dojiš kad ti je prepisivao lijek.

Molim te da se makar telefonski konsultuješ sa stomatologom. To nije stvar nečijeg drugog ličnog iskustva. Ako tvoj ljekar odvagne da je lijek korisniji više nego što šteti i znajući da dojiš prepiše ga, onda ga ti trebaš uzeti.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

clock-img

24.07.2013, 22:08

clock-img

bambika

pencil-img

67

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: bambika

Jesi li ljekaru rekla da dojiš kad ti je prepisivao lijek.

Molim te da se makar telefonski konsultuješ sa stomatologom. To nije stvar nečijeg drugog ličnog iskustva. Ako tvoj ljekar odvagne da je lijek korisniji više nego što šteti i znajući da dojiš prepiše ga, onda ga ti trebaš uzeti.

hvala Lejla Ka
stomatolog zna da dojim a ja radim u apoteci pa sam upoznata sa svim jedino sam htjela da vidim da li ima jos takvih slucajeva jer moj stomatolog jos nije imao dojilju kojoj treba lincocin. ali se situacija promijenila, izvadio je zivac prije dva sata i rekao da ostanem na almacinu da pokusamo tako, pa vidjet cemo kako ce mi biti kada me popusti ova anestezija.

ADIAN 15.09.2012.

clock-img

25.08.2013, 15:07

clock-img

CombatKitten

pencil-img

172

Drage ženice možete li mi pomoći imam urološku upalu, bebu isključivo dojim... koje čajeve smijem piti? Uva? Pančićev čaj za trudnice i bebe? urosal tablete?

clock-img

25.08.2013, 16:15

clock-img

Alannah

pencil-img

518

Kod svake uroloske infekcije ja sam pila caj od brusnice ili 100% sok od brusnice koji kupisu apoteci. Sto se tice caja,bolje ti je kupiti suhu brusnicu u rinfuzi,pa kuhati i piti,jer u onim filter vrecicama imas ili 1 % brusnice ili samo aromu. Ako budes isla do apoteke,pitaj i njih sta je najbolje uz dojenje.

Zadnji članci

article-img