IZVORNA PORUKA: lady84
Pozdrav
Treba mi pomoc:)
Nisam uspjela naci temu, pa se izvinjavam sto cu ovdje pisati.
Imam problem sa uraslim noktom. Vec dva mjeseca me muci, vise ne mogu da hodam od bola. Moram ga operisati. Iskljucivo dojim, pa me zanima da li lokalna anestezija smeta dojenju i koji antibiotik je najsigurniji za dojenje? Ako lokalna anestezija smeta, koliko dugo ne smijem dojiti?
Hvala
Uz lokalni anestetik se može dojiti, antibiotik će dati ljekar, danas ih je većina kompatibilna uz dojenje, samo neki baš jaki i specifični ne idu. Tražiti ljekaru da da isključivo antibiotik koji ide uz dojenje, ako kaže da nema, laže (moram reći) neka se konsultuje sa stručnom literaturom.
IZVORNA PORUKA: tinkivinki
vjerovatno 2-3 sata da se ne doji kao i kod zuba kad se vadi.a antibiotik nije ni jedan nesto preporucljiv,cefalexin mozda jer je najblazi,a bebama ga prvog propisuju.pripazi samo da se dok budes pila antibiotik ne bi pojavile gljivice soor kod bebe ili proliv
Zub se bez bojazni može popravljati pod lokalnom anestezijom, ne treba ni tražiti onu neku posebnu jer lokalna djeluje lokalno. Velika većina današnjih antibiotika ide uz dojenje, samo se treba malo više informisati, lijek se uzima neposredno nakon podoja da se produži vrijeme između uzimanja i podoja i da se vremena tijelu da svede koncentraciju lijeka u mlijeku na minimum.
Ovaj savjet za gljivice je dobar. Antibiotici često poremete stomačnu floru što dovede do bujanja gljivica. Smanjiti slatko, piti puno jogurta i probiotika, i reagovati na prve simprome, naslage u bebinim ustima, neobičan ojed, bolne bradavice i probadajuće bolove u dojkama.
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja