IZVORNA PORUKA: frckica
hej mame nemojte mi zamjeriti ali nisam mogla traziti po formu, mozda vec ima zapoceta tema ali posto sam pod temperaturom neda mi se traziti. naime sinoc sam dobila temp prije toga me je boljelo grlo i otisla sam doktoru dobila sam paracitamol,neke tablete na biljnoj bazi protiv gripe i tablete za pijukanje, sve je bilo ok grlo prestalo ali dosla temp i zapuseni nos :( iskljucivo dojim pa me interesuje ako je prehlada ili gripica u pitanju kakve su preporuke u vezi dojenja i bebe....
hvala puno
frckice sto se tice dojenja, ako su ti ljekari propisali to UZ DOJENJE slobodno doji, ako je bas mala beba mozes masku prilikom dojenja koristiti, a sto se tice bolesti neces je zaraziti ne brini, cak ces joj prenijeti imunitet na tu bolest kako se tvoje tijelo borilo prenosice na bebu antitijela za tu bolest
a ja sam curici cak na pocetku svoje bolesti kad mi je prisla dok sam jela refleksno u neznanju dala zalogaj sa svoje vilice, bila sam se uzasno prepala da je ne zarazim al evo hB ona prava zdrava ja samo pazim bolje
ne ljubim je, manje se mazim s njom ono da ne pusem u nju, ne spavam do nje, ne dajem joj iz svoje vilice il case da pije jede, eto i pazim kad izvrsim higijenu nosa ili sl da operem ruke ili iskasljavam se u kupatilu tako da se niko nije zarazio od mene:)))