cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bojenje tkanine

clock-img

29.02.2012, 10:19

clock-img

maxus svratila

pencil-img

619

Moje iskustvo sa bojama iz DM-a:
Posto imam crne odjece pun ormar, i sve onako vremenom posivi, ja sam bojila tim bojama, i super je bilo.
Ali, ja sam vam napunila masinu, muzeva jesenska jakna, pantole, 2-3 majce i jos mozda nesto.
Sve to lijepo prvo natopim u kadi, i stavim u masinu ukljucim masinu na 30stepeni, ali program traje oko 2 sata.
KAd masina zavrsi, ukljucim na jos jedno ispiranje, cisto da stavim omeksivaca, i bude super.
Nakon bojenja mi se nikad nije desilo da mi poboji odjecu, ali cini mi se da ja uvijek gledam ali odma nakon farbanja da ukljucim ali sareno, tako da sve bude 5.
Tako da ja obojim vise stvari, ma punu masinu sa jednom bojom.....meni se isplati.......

Sve što sam starija to udobnije gaće biram!

clock-img

29.02.2012, 10:25

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

mene zanima vezano za ove boje, mogu li se one koristiti na primjer obojiti jasucnicu ,ctratiti nesto na tkaninu, recimo na kaucu prekriti fleku ili slicno i imali sta takvo da postoji user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

01.03.2012, 11:59

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

hvala na odgovorimauser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

19.03.2012, 14:27

clock-img

sarisari

pencil-img

610

kada farbate ovom bojom iz Dm_a na koliko uključite mašinu? 30,40 stepeni....?

clock-img

19.03.2012, 19:29

clock-img

maxus svratila

pencil-img

619

Upravo sam tamno plavom farbom iz DM-a ofarbala jedne moje farmerice, tri majce od muza i jednu moju kosulju.
Masinu sam ukljucila na 40 program koji traje sat i po.
Nakon toga sam samo na 15 minuta ponovo ukljucila da stavim omeksivac, i ja sam preeeezadovoljna, super se sve ofarbalo.

clock-img

19.03.2012, 19:46

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

m.svratila, mogla si i jedne moje pantalone, da ne kupujem boju samo zbog njihuser posted image

Sad ozbiljno: U kojem DM si kupila boju?
Danas sam trazila, samo smedju i tamnocrvenu imajuuser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

20.03.2012, 08:52

clock-img

maxus svratila

pencil-img

619

U Tuzli sam kupila, u nasem su imali samo crvenu i plavu, ja trebala i crnu ali je nije bilo.....
jedna majca se bila bas isprala, sad se bas kajem sto nisam jos jednu sivu ubacila, mislim da bi joj ispala dobra boja.
Ja nesto razmisljam, imam par bijelih lanenih tunika, pa kontam uzet neku boju da ih prefarbam, ne znam koju bih mogla, mozda uzmem crvenu, u svakom slucaju ako ne uspije dobro moci cu crnom prefarbat.
ma slobodno ti nabacaj ako imas jos sta plavo, bas ce ti se lijepo osvjezit boja....

clock-img

23.04.2012, 10:59

clock-img

D_K

pencil-img

2669

cure, jeste li igdje vidjele crnu boju za tkaninu?
isla sam u 3 dm-a i nije je bilo.. u OBI-ju prije nekih 10 dana nema user posted image
kazu mi u dm-u da su promijenili dobavljaca ali nema tih novih boja user posted image a bas mi treba crna..

Onaj pogled :))))

clock-img

23.04.2012, 11:23

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: D_K

cure, jeste li igdje vidjele crnu boju za tkaninu?
isla sam u 3 dm-a i nije je bilo.. u OBI-ju prije nekih 10 dana nema user posted image
kazu mi u dm-u da su promijenili dobavljaca ali nema tih novih boja user posted image a bas mi treba crna..

U Robotu je bilo...

clock-img

23.04.2012, 11:49

clock-img

D_K

pencil-img

2669

hvala user posted image ..

Onaj pogled :))))

clock-img

02.04.2013, 15:48

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

moze li mi neko preporuciti gdje da odnesem jaknu na bojenje, ovdje se uglavnom pisalo o kucnoj varijanti bojenja ali se meni ne eksperimentise user posted image koliko uopste kosta bojenje jakne user posted image

clock-img

02.04.2013, 15:58

clock-img

zvončica

pencil-img

1115

IZVORNA PORUKA: gvendolina

moze li mi neko preporuciti gdje da odnesem jaknu na bojenje, ovdje se uglavnom pisalo o kucnoj varijanti bojenja ali se meni ne eksperimentise user posted image koliko uopste kosta bojenje jakne user posted image

Ne znam da li jos uvijek postoji, ali ja sam farbala u Dugi na Alifakovcu, texas jakna 12 km.

Volim sve sto vole mladi :D

clock-img

02.04.2013, 16:07

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

sorry dupli post

< Poruku je uredio gvendolina -- 2.4.2013 16:15:34 >

clock-img

02.04.2013, 16:13

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

hvala zvoncice pogledacu na int dali ima neki br user posted image

clock-img

02.04.2013, 22:12

clock-img

canim

pencil-img

4126

IZVORNA PORUKA: mamine oci

mene zanima vezano za ove boje, mogu li se one koristiti na primjer obojiti jasucnicu ,ctratiti nesto na tkaninu, recimo na kaucu prekriti fleku ili slicno i imali sta takvo da postoji user posted image

Pa s obzirom da je to boja za tkaninu naravno da je mozes koristiti i na taj nacin, samo ja ne znam u kom omjeru bi je trebala razmutiti da bi dobila boju kojom mozes pisati po tkanini u svakom slucaju mozes probati.
U OBI-ju sam cini mi vidjela neki set malih boja namjenski tako za pisanje i crtanje po tkanini.

clock-img

23.11.2015, 09:36

clock-img

malik tatica

pencil-img

1

Koliko je sigurno da ce farbanje ispasti dobro na zimskim jaknama?

Zadnji članci

article-img