cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Frka s krastavcima!

clock-img

31.05.2011, 16:35

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

Ja tek juce saznah za ovu frku sa bakterijom koju prouzrokuju krastavci uvezeni iz Spanije u Njemaku i okolne zemlje... Ima i smrtinih slucajeva user posted image user posted image
kako znati da ih nema kod nas? tete na pijaci kazu domaci ali iz provjerenih izvora znam da je malo sta domace na pijaci...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

31.05.2011, 16:47

clock-img

Anoniman

radi se  o  bakteriji  EHEC koja je opasna po zivot  ja tek   jutros doznala i to  citam u vrticu , okacen papir i pise da je hrana koja se isporucuje njihovom vrticu pod strogu proverku i u smislu da njima mozemo verovat  i da se osim o krastavicama radi i o nekoj zaraznoj ribi i da oni koriste t.e daju deci samo proverenu ribu iz severnog okeana user posted image   ma uzas jos samo ovo nam je trebalo , taman pomislih prosli raznorazni gripovi kad evo sad ovo , ovde nama nije svejedno user posted image

< Poruku je uredio triputmama -- 31.5.2011 16:51:28 >

clock-img

31.05.2011, 16:57

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

a ja obozavam krastavce... user posted image imam oko 3 kg u vrecici i nemam pojma sta da radim s njima...da ih bacimuser posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

31.05.2011, 16:59

clock-img

Anoniman

ja sam moja, doduse pola kila bacila, plasila sam seuser posted image   a moja deca ih vole ludi zu sa krastavice user posted image   a ko sto gore napisah  u pitanju je isto i neka ribauser posted image  

< Poruku je uredio triputmama -- 31.5.2011 17:01:00 >

clock-img

31.05.2011, 17:06

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

Ja danas kroz pijacu i polemika se vodi o krastavcima i bakteriji da bi čovjek iza tezge što prodaje tu,uzeo 2 krastavca i pojeo ih onako kao jabuku user posted image user posted image .....

A i ja sam paranok što se tiče ovoga pa sam odustala od kupovine dok se tačno ne sazna šta je sve u pitanju user posted image .....

clock-img

31.05.2011, 17:45

clock-img

Anoniman

ne treba salatu jesti, ne samo krastavce...nista sto nije termicki obradjeno

clock-img

31.05.2011, 20:40

clock-img

Anoniman

Evo mi smo takodhe izbacili ne samo krastavice vec jagode i salatu na koju su sumnjali jer je njemaska optuzila danske prozivode da su inficirani medjutim danas su vlasti zaduzene za prehrambene prozivode  nakon nekoliko dana cekanja radi analize objavili da Dk prozivodi nemaju  VTEC....
Ima par danaca koji su oboljeli ali sve i jedan je u skorije vrijeme  boravio u Njemackoj ....
Mene opet prpa hvata ne smijem krastavice da pogledam jer kako sam skontala skoro su sve zene zrtve tog virusa....

clock-img

31.05.2011, 20:48

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

i jagode...?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

31.05.2011, 21:12

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

i jagode...?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam odustala od svega skoro : jagode,trešnje,paradjz,krastavci....Ma još malo pa ću živjeti na puri user posted image user posted image

clock-img

01.06.2011, 07:29

clock-img

joni

pencil-img

119

U subotu je mom bebaću krštenje i rođendan imamo dosta gostiju nemam pojma šta za salatu mislila kupus i krastavice sad me strah. Moja djeca kad ima krastavica ništa drugo i ne jedu. Veze nemam šta ću.Možda najbolje luka crvenog ima sveki u baštiuser posted image

clock-img

01.06.2011, 07:47

clock-img

Anoniman

frka je oko uvozne robe. sad pomalo glupo zvucim ali ja  fakat ne znam kad sazrijevaju krastavice kad se posade ali najbolje bi bilo kupovati od nekog pouzdanog

clock-img

01.06.2011, 13:27

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

clock-img

01.06.2011, 13:36

clock-img

Šanti

pencil-img

59

Ja sam jela krastavce, ali sam jela i paradajz, zelenu salatu, i jagode i muz i ja smo imali stomacne tegobe, jake grceve, mucninu, slabost, a posjete wc-u da ne spominjem....

U EU je donesen zakon da se vise ne mora oznacavati koji su proizvodi iz organskog uzgoja a koji su GM. Tako da ljudi vise i ne znaju sta jedu. Ja sam za to da se jede povrce i voce onda kad mu je vrijeme, a nisam za jagode u martu ii mladi krompir u januaru...

clock-img

01.06.2011, 13:42

clock-img

Anoniman

U EU je donesen zakon

shanti o kojim je zemljama rijec????

clock-img

01.06.2011, 13:57

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

clock-img

01.06.2011, 14:28

clock-img

sarisari

pencil-img

610

koliko god ova tema bila diskutabilna narocito poslije raznoraznih gripa i nastojanja farma. tvrtki da zarade ja sam ipak pobacala sve krastavice, paradajz, paprike iz frižidera, a od voca jedem samo ono sto se guli ( nije to neka garancija, ali ne mogu bas sve izbaciti )

clock-img

01.06.2011, 15:06

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

Ljudi u panici: Mogue je da se patogeni krastavci iz panije nalaze na tritu irom BiH

Kome vjerovati vie user posted image

< Poruku je uredio Selma.A.M -- 1.6.2011 15:08:33 >

clock-img

01.06.2011, 15:25

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

Krastavci iz Spanije nisu krivu za smrt ljudi zarazenih Ehec bakterijom  , strucnjaci u Njemackoj upozoravaju da se ne jede salata , krastvci, paradajz , svo voce i povrce da se dobro ocisti i opere pre upotrebe , da i posebno se upozorava da se ne kupuju produkti iz sjeverne Njemacke , ja bih vam savjetovala da izbjegavate sve sto dolazi iz Njeamcke.

< Poruku je uredio Mirkica -- 1.6.2011 15:32:59 >

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

01.06.2011, 15:26

clock-img

milenium

pencil-img

6133

.samo probam,jer ni na koju drugu temu ne mogu u

< Poruku je uredio milenium -- 1.6.2011 15:27:32 >

clock-img

01.06.2011, 15:32

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

htjela bih reci na ovu temu da nosi jako ne ozbiljan naziv "frka oko krastavaca" ipak se radi o jednoj opasnoj bakteriji zbog koje su mnogi u bolnici u zbog koje je 15 ljudi umrlo do sada , zamolila bih ako moze da se promjeni naziv.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

01.06.2011, 20:37

clock-img

Šanti

pencil-img

59

IZVORNA PORUKA: triputmama

U EU je donesen zakon

shanti o kojim je zemljama rijec????

Znam kad sam slusala tu  vijest da smo komentarisali, da se vise nigdje nece znati sta jedes, mada i do sad se ne zna. Znam da su tacno objavili tu vijest i datum kad stupa na snagu.

Ja ne jedem krastavce, ostalo sve jedem, ali sad malo duze perem nego inace...

clock-img

01.06.2011, 20:47

clock-img

reallove

pencil-img

5807

IZVORNA PORUKA: Mirkica

htjela bih reci na ovu temu da nosi jako ne ozbiljan naziv "frka oko krastavaca" ipak se radi o jednoj opasnoj bakteriji zbog koje su mnogi u bolnici u zbog koje je 15 ljudi umrlo do sada , zamolila bih ako moze da se promjeni naziv.

slazem se

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

11.06.2011, 13:24

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

nisu bili krastavci niti salata pronasao je se izvor sirenja bakterije to su ne znam kako se kaze na nas a evo vam slika mislim da u BIH se i nema gdje kupiti
user posted image

BA 13.12.2008

clock-img

11.06.2011, 13:40

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

IZVORNA PORUKA: Mirkica

nisu bili krastavci niti salata pronasao je se izvor sirenja bakterije to su ne znam kako se kaze na nas a evo vam slika mislim da u BIH se i nema gdje kupiti
user posted image

sta je ovouser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

11.06.2011, 13:58

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

zaho to su sprossen
evo ti link pa mozda prepoznas sta je na jednoj ja ovo jedino kod kineza jedem .
http://www.google.de/search?q=sprossen&hl=de&client=firefox-a&hs=APi&rls=org.mozilla:de:official&biw=1898&bih=902&tbm=isch&prmd=ivnsu&source=lnms&ei=OFjzTd6mMNHusgaXoKmtBg&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CCAQ_AUoAQ

< Poruku je uredio Mirkica -- 11.6.2011 14:07:01 >

BA 13.12.2008

Zadnji članci

article-img