hehe a sto se ismijah majko mila ovim pricama
Nas je zadesila subota za izaci iz bolnice, uzurbane sestrice su mi rekle da izlazim iza vizite, ja nesto kontam...vizita subotom, zar to nisu dezure uhvatila me neka sestrica i sa puno ljubavi me ucila da dojim, cim sam probala govoriti o izlasku prekidala mi je rijecima da mi nece kuca nigdje pobjeci, da legnem i podojim dijete..elem, bilo je skoro podne kad sam zagalamila da gdje je ta vizita i da mi je porodica pred bolnicom vec tri sata i da me puste da idem...radnica dodje na vrata, pa mi zabezeknuto rece , dubokim glasom, ''''Bog s tobom zeno, kakva vizita, sta si se razlezala tu, dizi se da taj krevet raspremamo''''
pred vratima moj plavooki coek, crven u licu, nasmijesen, bez rijeci smo se zagrlili i krenuli u lift. malo nas je cekalo na porti, sestra ju je motala i ja sam pratila svaki korak, kontam, valja mi presvuci dijete kasnije. Pripremila sam zuto odijelce sa tufnama i kapicom sa dugim usima koje strse, kad smo je ususkale izgledala je kao obla zuta viljuska
u auli bolnice, poslovicno, sreca, rastapanje, cvijece, mada sam rekla da mi ga ne nose, da ne przni po kuci, mama mi je rekla da su to hormoni kad smo dosli kuci ja sam bejbi u nosiljci stavila na stol i pustila porodici da se dive, a vamo pristavila kafu, raspodijelila tortu, stavila ves iz bolnice da se otkuha u loncu, stavila sareni da se pere, za to vrijeme popila mlijeko umjesto kafe sa gostima, pa je MM prostro ves a ja stavila bijeli da se pere i onda objavila svima da je vrijeme da idu jer nam treba odmor
kad su otisli, mi smo zakljucali vrata, zamandalili prozore, poljubili se i razmotali bejbi, da je studiramo tu su nastale prve fotke smezuranih stopala, oka, mi sretni s njom vako, nasmijani nako hehehe, sjecam se zabezknutog MM dok sam je previjala, kaze kako tako brzo, kasnije, mnoooogo kasnie sam mu rekla da mi niko nije pokazao nego da sam gledala tetu na otpustu kako je mota..prekasno je bilo da galami na mene, slucaj otisao u zastaru e kad smo i to zavrsili i smjestili bejbi da spava, zavalili smo se pod dekicu i tad sam ispricala sve, dojmove, utiske, osjecaje, i MM meni isto, tu tisinu i nasu intimu nikad necu zaboraviti, i sad mi je u dusi milina tih trenutaka. S je otpocetka spavalica i papalica i zapravo se tih noci ne sjecam, znam samo da sam se cesto budila da cujem dise li, pa bih se vratila spavati. Sad je usla u 6.mjesec, teska je 9.350gr i iscekujemo prvi zubic aBd, bali u litrima, i da, neko je negdje ovdje napisao da prvi period nije bio svjestan i da je tek poslije godine svijest pocela da se budi, e to se i meni desilo, unazad dva mjeseca, dotad kao da sam bila u polusnu, MM i ja sjednemo pa tabirimo (ne)sjecanja i ibretimo se..i kao sto, takodjer, neko napisa - hormoni su neumoljivi, tek kad su oni popustili, mozak dodje sebi i proradi kao prije poroda
ljubim vas sve
< Poruku je uredio sinistra -- 16.10.2011 9:31:36 >