Ja sam postila dan uoči Kurban Bajrama prošle godine i isključivo dojila, hvala Allahu nisam mogla ni zamisliti da će tako biti, stvarno mi nije bilo teško, niti sam primijetila ikakvu razliku kod dojenja nego inače.
I sada imam nijjet postiti aBd, pa vidjet ćemo, mom će biti 1 godina, ali dojenje nam je još uvijek glavno, on ne jede mnogo druge hrane i još uvijek se najviše oslanjam na dojenje. Ja planiram unositi što više tečnosti tako da to ne fali organizmu u toku posta, a inače sam trošila prenatal (trenutno uzimam pregnacare zbog željeza) tako da vjerujem da je i to od pomoći.
Probaj Bambi i ti neki nadomjestak ishrani, osim ako već ne uzimaš neki, vjerujem da je i to od velike pomoći.
Dan je dug, ljeto je i neće biti lahko, ali vjerujem da nam dragi Bog dati olakšicu, vrijedi pokušati.
A evo da napišem i ovo, kako već rekoh kod nas je dojenje još uvijek glavna hrana mog , ali ja već dugo dugo nisam osjetila da mi mlijeko nadođe ili da mi kapa ili recimo kad bebi u toku podoja pusti da mi dalje teče, znači sudeći po grudima i onome što vidim ne bih rekla da ima kapi mlijeka, a onda kad bebi doji, čujem kako guta i guta i guta,... ne znam, ja se stvarno ne opterećujem time ima li mlijeka, pa ga i ima, tako da drage ženice, pokušajte se opustiti, ne opterećivati da li će bebi biti dovoljno mlijeka i čistog srca uđimo u Ramazan, pa da aBd uspijemo, bićemo podrška jedna drugoj i na ovoj temi