Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Isto tako, dajem joj kruh da žvaće i nema bacanja- trudim se da polako guta. Isto joj udrobim komadiće u juhu i u početku se bunila, a sada žvaće i jede, bez pogovora . Ipak više voli da joj tata kuha jer on sve smiksa u pire i naravno brže je nahrani. A grožđe planiramo ovih dana probati. Voće je inače ne oduševljava, pogotovo svježe . Za patlidžan nisam znala da je alergen. Pa do koliko onda čekati? 12 mjeseci ili duže?
05.07.2009, 14:32
Anoniman
Evo nešto što sam ja našla o patlidžanu
Što se vitamina i minerala tiče patlidžan je vrijedna namirnica koja osim kalija sadrži fosfor, željezo, kalcij, vitamine B1 i B2, vitamin PP i vitamin C. Djeci starijoj od 18 mjeseci treba nuditi ovu zdravu namirnicu. Svjež patlidžan na 100 grama ima 24 kalorije energije. Bogat je celulozom i podstiče rad probavnih organa. Također sadrži znatnu količinu pektina, koji snižavaju holesterol, dobar je i za srce jer osigurava značajnu količinu kalija. Istovremeno sadrži vrstu fitohemikalije zvanu saponin, koja posjeduje antialergijska, antikarcerogena i protivupalna svojstva.
12.08.2011, 11:54
lejna_
325
Da li bebi od 10 mj. treba gulit grožđe??
12.08.2011, 11:58
ziki
1815
Ja sam starijem gulila bilo me strah da se ne zagrcne sa onom kozicom.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
12.08.2011, 12:31
lejna_
325
Evo sam i ja gulila i nabadala joj na zubiće, baš je uživala.