IZVORNA PORUKA: teacher75
i njegovi su tradicionalni i vjerovatno ocekuju da se busi sa godinu dana, al mm tvrdoglavo ne da, ne drzi on bas nesto do tradicije...kaze: nek sama probusi kad odraste ako bude htjela, ko zna sta ce tada biti moderno (ova 2.recenica je vise ironija poznavajuci njega)
e ovako....
dijete kada je malo tu bol i manje osjeti i zaboravi...
ja se uopšte ne sjećam kako je izgledalo kad su mi bušili uši 8 a isto je bilo prije 1-og rođendana)....
dalje...ako moje curice ne budu željele nositi naušnice...nikakav porblem neka izvuku i uši za 15 dana zarastu....
a evo primjer iz bliske sredine...
od rođaka djevojčica sa 10 godina poželjela treću rupicu i molila me da je vodim kao da njoj mama...
ja ni pod razno...nije mi na pamet padalo da joj tu modu udovoljim...
mlađa jedna rodica odvede i nju je to toliko boljelo da je plakala na čaršiji katastrofa...ova se ucrnjačila pravo i rezultat toga iskutav je bio da je mala izvukla sve tri naušnice i nije nosila naušnice 5 godina da bi nakon toga rekla hoće ona naušnice al neće da buši uho jer to boli....
sada svi mi iz familije gdje god naletimo na naušnice koje se kao ljepe na uho kupujemo joj eto samo nako da njoj želju ispunimo
i šta je zaključak...
meni je bolje poštediti je tog iskustav bola kada ga može zapamtiti nego sad izigravati pamet svijeta i birkati moderno ili ne....
i da moja dijeca su preslatka sa naušnicama...nikad niko nije rekao da iti jedna od njih izgleda kao ''starmala'' jer to naporsto nebi bilo istina...na njihove naušnice dobila sam samo more pozitivnih komentara.
a i sve da mi neko to kaže...ma šta me briga...one su preslatke