IZVORNA PORUKA: SailorMoon
Jeste u neku ruku si upravu. Ali ja kako znam da su prve one medicinske nausnice na saraf. Mene licno zulja spavati sa sarafom za uhom a ne bebu. Sta ako spadne saraf, beba posebno kad pocnu sve stavljati u usta proguda nedaj boze, zastane saraf.... Meni je sve prije 1. rodjedana rano. I to mi je ali eto to mi je prihvatljivo jer se djetetu mnoge stavri objasniti
ne bih ubjeđivala nikoga u stav svoj...
ja svoj znam...
znam kako je moja mama meni i seki to odradila...
kod na je to i dio tradicije....
za bušenje ušiju pripremimo i zakusku za uže članove familije itd....
međutim...naušnice koje se stavljaju bebama pištoljem za bušenje ušiju jsu sa šaraofom...al nema šanse da spadne ako je adekvatno stavljeno...
šarafi izlaze iz pištilja ....imaju navoje kakako naušnica tako i šarataf se bavrće...
ja sma medicinkse skidala odvijanjem šarafa sa naušnice i stavila im naredne neušnice koje su na isti princip...istina nama je suprugov amidža zlatar al je čovjek uradio za njih na poklon naušnice koje su na ''navrtanje''...
nikada ni jednoj nije spala naušnica niti su guvile šarafe...
mame zanju pogriješiti...kupe naušnice za odrasle na šaraf i stavljaju djeci...
naušnice za djecu su posebno rađenje...
ko god je bušio djetetu uši zna da madeicinke naušnice koje su ''izletile'' i navile se iz pištolja ne možemo vratiti djetetu u uhu sami...
jer izlaze pod pritiskom ti šaravi, uvrnu se i inaju unutrašnji mehanizam za smanjenje pristiska...
pričam o adekvatnom bušenju pištoljem za isto....