IZVORNA PORUKA: myb@by
Ja planiram svojoj djevojčici ovih dana probušiti uši, ali pošto je ona jako nestašna ne znam kako to da izvedemo. Može li mi neko preporučiti zlatara koji zna sa djecom. Iamte li ikakav savjet kako da je pripremim na ovo sve
ja sam imala tu sreću da je suprugov amidža zlatar i dolazio nam je kući i sve obavio po propisu...
One su bile male ...a on brz i vješt....
U čaršiji pojma nemam kod koga da ti kažem, a naš amidža je sad kdo sina u americi...
Nema tu neke pripreme...
ja svojima nisma ništa govoirla...al sve smo prije godine obavile, tako da zaista ne znam...
Ono što ti svajetujem...
da obavezno tražiš da zlatar najprije flomasterom namjenjenim za to označi rupice...da budu iste...
drugo da radi sa pozlatom...nemoj uzeti od fol bijelog zlata jer to je alergeno najčešće...idi na varijantu žute pozlate...
treće...da zlatar koristi sprej za bol...ima sprej pa naprska i ''zaledi'' malo uho
četvro...d azlatar bude neki kome ne drhte ruke da bi bio brz...
peto...
neka je neko drži za ruke oko struka....
a jedno neka drži glavisu dok on to obavlja, jer kad porbuši da nebi se trznula i pokvarila šaraf naušnice koja je izletila iz pištolja...
ne boli kada tako rade, ali djeca reaguju na zvuk pištolja, čuje se a blizu je mjesta gdje djeca čuju logično...
pa eto...
Sretno