E dragi naš TATA, dao si mi jednu ideju za raspravu na ovom forumu.
Šta vi moje hanumice i dragi Naš, mislite da li termin "papučar" su izmislile žene ili muškarci?
One žene koje opravdavaju svoje lijene muževe, zato što nikada nisu tu kada im je najpotrebnije, ili oni muževi koji su ljubomorni na one pažljive i nježne muževe svojih komšinica, rodica, prijateljica ... ili ljubavnica (je li ovo grubo rečeno?)?!
Lično smatram da oba spola imaju u toj zavjeri umiješane svoje prste. Svaka normalna žena ne mogu reći da smatra, niti da želi, već to doživljava kao logičan slijed događaja, da njen muž učestvuje u "porodičnom" ili bolje rečeno "bračnom" životu, ne samo u krevetu, već i u svakom onom događaju koji se odvija između njihova četiri zida.
Svaka radnja koja zahtijeva aktivnost žene, odnosno muža, ne mora biti eksplicitno vezana za muški ili ženski spol. dok s druge strane pažljiv i brižan suprug ( za one koji to "hoće" neka čitaju "papučar") nikada ne bi trebao dopustiti svojoj supruzi da npr. cijepa drva (zašto svi to spominju), ili da unosi naramak drva u stan na petom spratu, da nosi 5 kesa iz prodavnice, a da on stavi ruke u džepu i igra se bilijara, da nosi dijete u naručje, a on i dalje igra bilijara...u džepu podrazumijeva se...
To nisu papučari, to su ljudi koji razumiju značenje slabijeg spola.
Ali isto tako mislim da svaka žena neće dopustiti da njen mužek donosi kahvu svojim gostima a ona se onako nonšalatno izvrnula u fotelju, i raspreda o lokalnim tračevima (naravno razgovaramo u ustaljenim svakodnevnim radnjama, i tu ne spominjem onu pomoć kada je hanumica bolesna ili spriječena višim okolnostima), ili pak da on presvlači dijete u gostima...
Naravno, svako ima svoje, i mislim da je bitno da se svako od nas okrene oko sebe i svoje ose, te pogleda u tuđi život, te prihvati ono što smatra da je lijepo i dobro, a da ne kažem ekonomično, ali isto tako da one ružne stvari, ukoliko primijeti kod sebe, ili mu neko sugeriše na iste ne dozvoli da i dalje budu njegova vodilja u daljem životu.
Eh al" se istresoh...