Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
prije nego sto sam se porodila pitala sam svoje roditelje kao i roditelje mm kako zele da ucim Nou da ih zove
ovako su izabrali:
moja mama- gaga (ja bih voljela da je baka al ok)
moj tata- dido
sveki- nana (ali ne naaaana nego brzo nana)
svekar- deda
svi zadovoljni
ja sam imala majku (tako u krajini se zove, dida,dedu) a jos mi je ostala moja ptredivna draga baka
20.10.2010, 00:26
Schecherlemica
615
Moj Amancek moju sestru zove gaga,ma zapravo jos ne zove,ali s obzirom da je to bilo prvo sto je srocio, ona je izabrala da to bude ona-gaga A i kod nas je nana(kratko),a ne naaaanaaa Poljubac Noi i mami
20.10.2010, 00:32
Anoniman
Kod nas je did i nane,i s mm i s moje strane,svi zadovoljni,moraju biti,hahaa,tako sam i ja zvala,i još uvijek zovem...
20.10.2010, 00:58
anidla
3683
IZVORNA PORUKA: Schecherlemica
Moj Amancek moju sestru zove gaga,ma zapravo jos ne zove,ali s obzirom da je to bilo prvo sto je srocio, ona je izabrala da to bude ona-gaga A i kod nas je nana(kratko),a ne naaaanaaa Poljubac Noi i mami
25.11.2010, 10:57
azuro
43
Drage moje, da se i ja uključim u diskusiju. Ja sam nena, nana, majka, baka kako se kome sviđa. Ja sam maminu mamu zvala nena, a druge nisam ni imala. Moja djeca su moju i muževu mamu zvali majkom. Takođe moja unučad mene zovu majkom. Naziv nana, nena, baka mene asocira na nemoćnu staricu, a ja se tako ne osjećam. Pozdrav svima.
25.11.2010, 11:10
tekja
1957
Moj sin moju mamu zove na na jos od prije 1. rodjendana, a sveki je izrazila zelju da bude majka, mada iskreno mislim da ce se nacekati dok to V. sroci ...i da, ne smeta mi uopste, ipak sam sigurna da ce moj mali znati ko mu je mama ...jedna anegdota: moja tetka se zove Ajsa i kad pitas njenu unuku ko ti je to, kaze njanja Is (ima11 mjeseci) !
25.11.2010, 11:48
Anoniman
Trudicu se da moju majku zove bakom, a stari moj sve govori doso dido meni hoce nesta da bude kad kaze dido, a ja stalno ispravljam na dedo .... A nena nije izrazila zelju da je se ikako zove, pa smo je eliminisali
25.11.2010, 11:50
Lulu_08
350
moja mama nana (na-na, brzo izgovoreno) sveki nena (ne-na, brzo izgovoreno) moj tata deda svekar djed
25.11.2010, 12:37
Nik Name
72
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: juni
Teacher, ti me svojim postom o majki pravo posjeti na mene jer sto kazes to je poseban odnos i ljubav. Moja je jos uvijek u zivotu ali daleko. Bez obzira svaki vikend se cujemo i to mi puno znaci, a da ne kazem da cesto mislim na nju- mog majkica
ja sam tako tuzna kad se sjetim svoje majkice, mislila sam da ce mi srce puci kad su mi javili da je "otisla"...nekad me bilo cak strah boga jer sam mislila da nju najvise volim na svijetu. mama mi je uvijek bila autoritet a majka dusica, zenica koja nikad nije imala nijednu ruznu rijec nizakoga,svakoga je pravdala, sve joj je u zivotu bilo sabur i polako, nikakve nervoze i povisenog glasa. mama je bila pocela raditi kad sam imala samo 3 mjeseca (tako je to tada bilo) a majka me cuvala sve do skole, naucila da koristim tutu sa samo 9 mjeseci, naucila da citam sa 5 godina, sve pjesme sam znala napamet jer nisam voljela da jedem i ona me satima strpljivo hranila i citala slikovnice. prije nego sto sam se udala najveca zelja joj je bila da se udam. kada sam se udala i odselila na 5. sprat bez lifta ona je jedva sa bolesnim nogama i stapom, sa nevjerovatnom snagom popela se da vidi gdje njena unuka sada zivi. bila je presretna, a nakon samo nekoliko dana se razboljela i u snu otisla, patila se samo 2 dana i to smo mislili da je stomacni virus i da nije nista ozbiljno.... taj isti dan, par sati prije smrti pricala nam je da je sanjala divan san, citav zivot Muhameda A.S. od kada se rodio, a bila je velika vjernica! i sad se najezim kad se toga sjetim. tada sam joj bila u posjeti i nije dala da je zagrlim, kaze: povracala sam, smrdim, nemoj me ovakvu grliti i ljubiti. kada sam saznala da je nema vise, bilo mi je strasno tesko sto je tada nisam izljubila, da bih je samo nekoliko dana nakon toga sanjala kak oje grlim i ljubim i tacno sam osjetila njen miris u snu!!!! ja inace nisam praznovjerna osoba niti sam neki vjernik al ovo je stvarno bilo nesto nevjerovatno!!! bila je najdivnije bice koje sam ikada upoznala, pravi melek i znam da je sada medju melecima. cesto zaplacem kad pomislim na nju, strasno mi fali
Rasplakala sam se, u suze se umila. Odmah sam se sjetila svoje pokojne bake koja me je isto tako odhranila. U snu je otisla, kao da spava. Evo i sada placem.
Moje dijete ce, aBd moju mamu zvati baka, a mm nena (kratko), tako je zovu i ostala unucad. Ocevi su dede
25.11.2010, 21:53
juni
1102
Teacherko, ti mene rasplaka ovim postom. Ja i sad kad pomislim da je jednog dana nece biti ne mogu da podnesem. A to sto kazes, i moja majka jedva hoda ali je dosla iz Osla u Sarajevo da vidi gdje zivim i da se uvjeri da mi je lijepo. Ma ljubim ja njene obe noge lijeve (tako ona kaze)
25.11.2010, 21:58
Anoniman
i meni moja nona
25.11.2010, 22:00
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: juni
Teacherko, ti mene rasplaka ovim postom. Ja i sad kad pomislim da je jednog dana nece biti ne mogu da podnesem. A to sto kazes, i moja majka jedva hoda ali je dosla iz Osla u Sarajevo da vidi gdje zivim i da se uvjeri da mi je lijepo. Ma ljubim ja njene obe noge lijeve (tako ona kaze)
blago tebi kad ti je jos ziva... evo sad za bajram sam se bas isplakala isla sam kod tetke u kucu gdje je i majka prije zivjela. nije bajram kao sto je nekad bio bez nje, praznina velika
30.11.2010, 23:59
Ella_H
1264
draga moja teacher vise nista nije kao prije, ali bit ce InshAllah u Dzenetu vjernik se uvijek nada i tvojoj majki zelim Dzenet jedini mir i spas Amin!
01.12.2010, 00:14
frenkoza
1200
nana i deda...
iako znam da se u nekim djelovima bih za nanu/baku kaze majka ja ipak ne bih ucila djete da nane tako zove.... imam osjecaj da bi mi smetalo....
meni je simpa nani... tako ga ja ucim da moju mamu zove.... ma nek ih zove kako hoce, samo ne majka ni mama.... i naravno ne pogrdno niti imenom.... ne bih ga ni tome ucila
isto mi je simpa sto od moje prijateljice mali njenu mamu zove UNANA to mi bas slatko kad ga cujem...
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
01.12.2010, 01:00
Hanady RR
18727
kod nas je nana jedna jedina, dedu nažalost nisu upoznale niti jednog
a meni je najzanimljivije bilo kako kod mene u komšiluku dijeca čiji su roditelji iz sandžaka zovu BIKO nažalost ja nismaimala nane da je tako zovem, nisma ni jednu zapamtila, ja sam samo dedu imala i njega od milja zvala deduka uvijek
01.12.2010, 01:08
leona81
6373
moja mama joj je nena a mama od mm je majka...ima i jednu staru nenu i jednu staru majku...ja sam imala samo nenu svi ostali su umrli prije mog rodjenja
< Poruku je uredio maja78 RR -- 9.12.2010 12:50:34 >