cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: nena, nana ili majka?

clock-img

19.10.2010, 15:14

clock-img

reallove

pencil-img

5807

kod nas su dede i nane..Emin ovog ovdje jos zove dido(dzido)na arapskom

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

19.10.2010, 16:31

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

ajdin ima nanu i dedu te majku i didu

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

19.10.2010, 16:37

clock-img

mamina enica

pencil-img

11

Kod nas je nana i dedauser posted image

clock-img

19.10.2010, 22:57

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

kod nas nana i dedouser posted image uredu mi je zvati nanu(nenu,baku) majka mada po meni zna se ko je majka,ali mi je smijesno to da neko navede razlog godine ili moderno oblacenje,titula je tuuser posted image i treba je ponosno prihvatitiuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

19.10.2010, 22:58

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

moja zove moju majku NUŠ

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

19.10.2010, 22:59

clock-img

Schecherlemica

pencil-img

615

Mi smo poceli zvati nana (ali kratko)user posted image i dedauser posted image
A potpuno se slazem sa Zahom i njenim postom user posted image

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

clock-img

19.10.2010, 23:00

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

a ne kontam od kuda ovo MAJKA? pa nana je nana il nena il bika il baka il baba al nije majkauser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

19.10.2010, 23:00

clock-img

Schecherlemica

pencil-img

615

cuj NUŠ user posted image Akica je mala kraljica,cmokni nam je medenu user posted image

clock-img

19.10.2010, 23:01

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

moja zove moju majku NUŠ

user posted image user posted image user posted image user posted image A kako zove svekrvuuser posted image

clock-img

19.10.2010, 23:02

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: Schecherlemica

cuj NUŠ user posted image Akica je mala kraljica,cmokni nam je medenu user posted image

ma ono tako tepa njoj, ona nana, nani, nuni, nuška i sad je na red NUŠ hahaha ko dijete
a mm zove Boćko a mene nekad zovne muca hahahah kao mami, mumi, muci i na kraju muca hahahah mada drži se titule mama uglavnom
MM kaže da sam sve al muca (mutava) nisam user posted image user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

19.10.2010, 23:02

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

moja zove moju majku NUŠ

user posted image user posted image user posted image user posted image A kako zove svekrvuuser posted image

BOKAuser posted image user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

19.10.2010, 23:04

clock-img

Apotekarka

pencil-img

3918

u mene muzevu baku svi zovu majka malo mi je smijesno al ajd i ja jetako pocela zvati...ne pada mi na pamet svekrvu zvati mama glupo mi pa svoju mamu nisam kako treba mogla zvati mamom jer sam je izgubila sa svojih 7 god,nisam ni zvala zenu koju je otac ozenio.Baka je baka Antoniu za mene je svekrva

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

clock-img

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: zaha

kod nas nana i dedouser posted image uredu mi je zvati nanu(nenu,baku) majka mada po meni zna se ko je majka,ali mi je smijesno to da neko navede razlog godine ili moderno oblacenje,titula je tuuser posted image i treba je ponosno prihvatitiuser posted image

pa nije smijesno uopce, i ja bih voljela da me unucad zovu majkom, jer kad bi me zvali nanom osjecala bih se bas staro. al svako ima svoje

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

clock-img

Schecherlemica

pencil-img

615

Joj vesela legendo,vracas me u zivot,popravljas mi raspolozenje...user posted image user posted image
Ma Akica je pametnica mala,a bit ce i prava veselica na mamu,izgleda user posted image user posted image user posted image

clock-img

19.10.2010, 23:05

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

a ne kontam od kuda ovo MAJKA? pa nana je nana il nena il bika il baka il baba al nije majkauser posted image

majka je u sarajevu vazda bilo- moje mnoge prijateljice zovu majka- a mamu mama. tako je i u mojoj familiji

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

19.10.2010, 23:06

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ma kod mene sveki galami kad je vidi, u stilu PA GDJE SI TI AJŠA a Ajša ustukne i pokaže prstom i kaže BOKA a meni blam user posted image reći će još da sam je ja nagovorilauser posted image user posted image user posted image ja kažem nije boka, nego nana al njoj valjda nije jasno da imaju dvije nane, skontaće brzo, valjdauser posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 19.10.2010 23:09:27 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

19.10.2010, 23:07

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: teacher75

majka je u sarajevu vazda bilo- moje mnoge prijateljice zovu majka- a mamu mama. tako je i u mojoj familiji

ma kontam ja da je to neki običaj al mi nije jasno kako, majka je ona koja rodi dijete pa mi to malo čudno od kud neko dodje na tu ideju
To je garant smislila neka sveki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

19.10.2010, 23:09

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

ma kontam ja da je to neki običaj al mi nije jasno kako, majka je ona koja rodi dijete pa mi to malo čudno od kud neko dodje na tu ideju
To je garant smislila neka sveki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

e kod nas je to mama a ne majkauser posted image a ne znam nikoga da zove nena u sarajevu- uglavnom su majka, nana i baba

clock-img

19.10.2010, 23:09

clock-img

Anoniman

mi u hercegovini za mamu kazemo majka znaci ja rijetko kazem moja mama uvjek kazem moja majkauser posted image

clock-img

19.10.2010, 23:10

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ma ok, kako ko voli, al ja ne bi baš bila oduševljena da mi dijete zove nane majkama, nešto ne bi, valjda navika
Al od moje prijateljice inače muslimanke djeca zovu nanu baba i tako cijele generacije
Od kud ovo????

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

19.10.2010, 23:12

clock-img

juni

pencil-img

1102

Ja svoju nenu, nanu, baku zovem majka user posted image a bilo bi mi pravo neobicno mamu zovnuti majkom jer nisam navikla. Emil moju mamu zove majka po njegovom maka.

EMIL,7.9.2008.

clock-img

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

e kod nas je to mama a ne majkauser posted image a ne znam nikoga da zove nena u sarajevu- uglavnom su majka, nana i baba

ma mama je skraćeno od majka
Ja npr u ofisu ukoliko mi treba takav podatak pitam: ime majke, a nikad mame
Zamisli da pitam: ime mame?user posted image user posted image user posted image user posted image
možda mi je neko dao ime nane kad upitah za ime majke user posted image user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

clock-img

dzeni_nl

pencil-img

1326

ja sam maminu mamu zvala majka, a sad moja mama hoce da je moja Marisa kada bude znala zove majka, mada je ja i muz zovemo nana, a mog babu dedo. sveki je isto nana.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

clock-img

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

IZVORNA PORUKA: zaha

pa nije smijesno uopce, i ja bih voljela da me unucad zovu majkom, jer kad bi me zvali nanom osjecala bih se bas staro. al svako ima svoje

ja cu biti mlada nana ako Bog dauser posted image user posted image user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

19.10.2010, 23:13

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

ma mama je skraćeno od majka
Ja npr u ofisu ukoliko mi treba takav podatak pitam: ime majke, a nikad mame
Zamisli da pitam: ime mame?user posted image user posted image user posted image user posted image
možda mi je neko dao ime nane kad upitah za ime majke user posted image user posted image user posted image user posted image

jeste formalno, ali mene rijec majka nikad ne asocira na mamu vec na moju rahmetli majkuuser posted image isto kao sto je formalno rijec otac, a svi zovemo tata ili babo. a kad cujem otac ne budi mi neke asocijacije

Zadnji članci

article-img