cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Sunet(slavljenje-festanje)

clock-img

14.08.2008, 17:15

clock-img

Emina*

pencil-img

1639

Ja bih samo jos podvukla posljednju recenicu user posted image  user posted image  user posted image

Bakir
20.04.2008.

clock-img

14.08.2008, 17:17

clock-img

HINDA

pencil-img

78

Treba znati da Poslanikov sunnet i alkohol kao haram nikada ne idu zajedno."

clock-img

14.08.2008, 17:26

clock-img

Najdraza mama

pencil-img

184

IZVORNA PORUKA: HINDA

Treba znati da Poslanikov sunnet i alkohol kao haram nikada ne idu zajedno."

Bas tako je...Osunetila sam oba sina jedan od 5 mj,drugi od 8mj...bez nekih kako kazete festiii sve je bilo popropisima dosli su najblizi i to je too..user posted image user posted image

Mama vas voli..

clock-img

14.08.2008, 18:43

clock-img

nely

pencil-img

211

uh sto se raspisaste,ja da procitam odgovore kad imam sta i citatiuser posted image
uglavnom se slazem s vecinom...
nece biti festanja pa nek se ljuti ko hoceuser posted image ipak ja sam ga rodila i ja cu odluciti
,mada znam da ce biti komentara..ali,tako je uvjekuser posted image
veliki pozdravuser posted image

...edvin...15/6/o8

clock-img

14.08.2008, 18:54

clock-img

Emina*

pencil-img

1639

Sretno nely, i javi nam kako prodje user posted image  user posted image  user posted image

Bakir
20.04.2008.

clock-img

14.08.2008, 23:43

clock-img

batterfly

pencil-img

915

Ja kad sam sunetila svog prvog sina(nek mi Allah dragi oprosti)meni je bila zalost. Nemojte me pogresno shvatiti,ali bilo mi je zao gledati moje djete onako sa ukocenim nogicama i kakao zavristi kad hoce da piski.
Nisam pravila nikakvo slavlje ni ti mi je to padalo na pamet,mi smo to obavili iz cisto vjerdkih razlga,pozvali smo samo MM roditelje i moje i uzu familiju.Ali ja sam samo plakala pa nisam stigla bas nesto veliko spremitiuser posted image user posted image (i smislu rucka i tako to)

A sto se tice alkohola,to je svakako zabranjeno kako u islamu tako i u mojoj kuci.

odgovor Lidi:Ako si klala kurban jednom (kad se rodio)ne moras klati i kad ga sunetis.

Inace ako se hoce zaklati kurban za djete lijepo je da se to uradi 7,14 ili 21.dan nakon djetetovog rodjenja...

clock-img

14.08.2008, 23:45

clock-img

batterfly

pencil-img

915

P.S.Samo da se i ja pohvalim da i ja imam sina Imrana(jodio ga mama)

clock-img

15.08.2008, 12:11

clock-img

Najdraza mama

pencil-img

184

Sretno Nely i sve odradi kako ti budes zamislila jer to je veliki dan sto bi rekli stari (mubareć) sve fino odradi i javi nam kako je proslo kiisuser posted image user posted image user posted image

Mama vas voli..

clock-img

22.04.2009, 08:40

clock-img

tap3ah

pencil-img

358

Znaći uskoro kad nam svijet prestane dolaziti na babine s poklonima, trebali bi osunetiti Vedu-medu i eto opet poklonćića, koverti .....user posted image user posted image user posted image user posted image

hehe ....

:) ..... šprinc je stigao ........... :)

clock-img

22.04.2009, 16:08

clock-img

bubamara80

pencil-img

389

IZVORNA PORUKA: mishka

Ja kad sam sunetila svog prvog sina(nek mi Allah dragi oprosti)meni je bila zalost. Nemojte me pogresno shvatiti,ali bilo mi je zao gledati moje djete onako sa ukocenim nogicama i kakao zavristi kad hoce da piski.
Nisam pravila nikakvo slavlje ni ti mi je to padalo na pamet,mi smo to obavili iz cisto vjerdkih razlga,pozvali smo samo MM roditelje i moje i uzu familiju.Ali ja sam samo plakala pa nisam stigla bas nesto veliko spremitiuser posted image user posted image (i smislu rucka i tako to)

isto za mene-ni do kakvog mi slavlja nije bilo-odradilo se što je običaj i nisam niti slavila niti zvala ikog, čak nisam ni rekla prva 2 dana da smo to odradili. kada smo rekli došli su samo moji i mm roditelji u posjetu (ne isti dan)

Ten tiny little fingers that always want to play,
That never stop exploring the wonder of today.
Ten tiny little fingers that from the very start,
Will reach out for tomorrow yet always hold your heart

Moje srce se rodilo 25.09.2008

clock-img

24.04.2009, 01:46

clock-img

prvacic

pencil-img

5

Slazem se sa tvojim misljenjem,
Kada je moja sestra sunetila svoga sina postavila mi je isto pitanje,sta uraditi,da ili ne festanje,posavjetovala sam je da kada uradi obred suneta i djecak dodze kuci tu bude uza familija,a poslije par dana da napravi mevlud,što je i ucinila.Mevlud je napravila da zahvali bogu za sina kojeg je osunetila,na lijep nas Bosanski nacin unjela veselje u kucu uceci mevlud i sa dragim ljudima podjelila radost sinovog suneta.

clock-img

21.05.2009, 22:01

clock-img

mamma mumi

pencil-img

1074

Molimone koje su klale kurban za sunet, interesuje me da li ste to radile prije, na dan ili poslije suneta. Ja mislila to obaviti prije, jer nece mi nista padati na pamet kad se vratimo iz bolnice. Hvala unaprijed na odgovorima.

clock-img

21.05.2009, 22:05

clock-img

Rina26

pencil-img

381

Što vam je sunet

clock-img

21.05.2009, 22:07

clock-img

mamma mumi

pencil-img

1074

obrezivanje

clock-img

21.05.2009, 22:09

clock-img

Rina26

pencil-img

381

A ja vam nisam znala što je to jer se to kod nas ne radi

clock-img

21.05.2009, 22:19

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

neki se obrezuju iako nisu muslimani jer je higijenicno i bolje za musko i njegovu higijenu,tako da znas user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

21.05.2009, 22:21

clock-img

Rina26

pencil-img

381

Kod nas u Hercegovini to još nitko ne radi

clock-img

21.05.2009, 22:24

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Nije ni bitno samo kazem,u drugim drzavama isto ima puno muskaraca koji se obrezuju al ne bude kao kod nas nego jednostavno to urade bez ikakvog davanja do znanja da se to ucinilo.

clock-img

21.05.2009, 22:28

clock-img

Rina26

pencil-img

381

a nije mi ni bitno pitala sam tek tako

clock-img

21.05.2009, 22:34

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

izvini ako sam nesto pogresno rekla samo sam ti htjela odgovoriti na pitanje sta ja znam sve o tome.nisam mislila nista lose u tome.

clock-img

21.05.2009, 22:35

clock-img

Rina26

pencil-img

381

Nisi me uvrijedila meni se čini da sam imala loš dan

clock-img

22.05.2009, 12:12

clock-img

mamma mumi

pencil-img

1074

nego niko meni neodgovori na pitanje, molim vas ako vam nije problem vezano za kurban.

clock-img

28.05.2009, 14:42

clock-img

Anoniman

Evo baš prije dva dana sunetila sam svog malog dječaka, došli su mi samo moji i mm roditelji. Počastila ih kolačima koje su oni donijeli i večerom koju je moja sestra spremila i fajront-mili moji kud koji. Meni nikakvo slavljenje nije padalo na pamet samo briga kako će to sve proć, drhtala sam kada ga presvlačim da ga neću povrijedit...

Jednostavno rečeno sunet i slavljenje ne idu mi zajedno.

clock-img

29.05.2009, 07:45

clock-img

tap3ah

pencil-img

358

Cure zanima me u Bolnici u Zenici da li i koliko se plača sunećenje djeteta.

Mislim treba li uputnica od pedijatra, plača li se šta bolnici i to je to.

:) ..... šprinc je stigao ........... :)

clock-img

12.10.2009, 21:47

clock-img

_melina_

pencil-img

218

Poslije suneta sumnjam da ce mi biti do mene a kamoli do festanja...
Treba da se posvetim babyboyu a ne festi...
za mene je festa poslije suneta glupost...

Nase Malo Sunce 1.10.2009.