IZVORNA PORUKA: skvo
Ja imam intoleranciju na kravlje mlijeko, i meni je nebitno da li je prokuhano ili ne, Sa tog aspekta mislim da je nepotrebno prokuhavati,
Nazalost primjetila sam veceras da Uma ne podnosi mlijeko, prvi put sam joj pokusala dati griz i poslije trece kasike je dobila nagon za povracanjem, Kada napuni godinu, probat cu jos sa cistim mlijekom, a ako bude na mamu, onda je mlijeko out u ishrani!
bas mi je zao.tesko je kada djete ima neko ogranicenje.uvijek se sikiras dali ce mu neko kod koga ostane nesto dati jer smili da

mama pametuje,dali ce u vrticu nesto uzeti...a da ne pricam kako je tesko djetetu objasniti zasto ono to ne smije.
mm ima malu rodicu koja ima celijakiju
kako smo samo muke vidjeli sa njom
u kuci uvijek imam jedan puding ili nesto slicno ako bi ona dosla da ju mogu pocastiti...
kad sam se porodila ona dosla sa mamom , svekrva zaboravila pa iznjela kolace svima.a meni se srce steglo.ona mala i gleda u njih.a ja zastekala puding jedan hehehe i napravimo joj ga.ali bas mi je zao ...
ali hajde mljeko mozes i da mjenjas sa sojinim i ne znam kako je kod nas ali u njemackoj ima kupiti mljeko koje je bez laktoze i kosta isto kao i ovo normalno...a istog je i ukusa