IZVORNA PORUKA: Guardian
Moja beba doji, ali je i prihranjujem, otprilike '0% doji a 40 % je AD. Posto nije iskljucivo dojena, mislila sam sa 5 mjeseci da joj pocnem uvoditi krutu hranu, ali citajuci dosta postova vidim da su majke uvodile i ranije pa sam ja sada u fazi prikupljanja informacija. Od okoline mogu cuti daj joj i zar joj jos nisi dala :)
svako ima svoje razloge za uvođenje dohrane ranije od preporučenih 6 mjeseci (preporuka od strane WHO) ali mislim da razlozi: zato što sam vidjela da drugi tako rade, ili čude mi se jer nisam još, jednostavno nisu dovoljno dobri.
ko te nagovara pitaj ga zašto da uvodiš ranije od 6 mjeseci pa ćeš vidjeti razloga niđe veze. kaže meni jedna prijateljica komšinica se namučila sa svojim malim kad je uvodila dohranu jer nije htio jesti pa ona svom zato uvela od 4 mjeseca. kakve veze ima njeno dijete sa komšincinim malim
ako beba fino napreduje, bez obzira što nije isključivo dojena ne treba joj još ništa. ima vremena da jede sve ostalo osim mlijeka.
i ne zavisi od ranijeg ili kasnijeg uvođenja dohrane hoće li odbijati čvrstu hranu, ne daj da te to ubijede.
sad će Hanady uletiti
sa par linkova o relevantnim temama kad uvesti bebi dohranu pa će ti biti lakše
. imaš tamo savjeta o tome kako se beba ponaša kad je spremna za čvrstu hranu.