cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Široko povijanje

clock-img

29.10.2012, 13:04

clock-img

EEDITH

pencil-img

1217

IZVORNA PORUKA: koka i po

nijednom djetetu nisam praktikovala siroko povijanje.stavljala sam samo pampers i to je sve.
obojici su kukovi uredu i nije bilo nikakvih problema.

ja sam prvom 1,5 mjesec i onda radili UZ,a drugom i trećem samo po noći ito vrlo kratko.a sva ova istraživanja nas samo zbunjuju.prvom sam radila i vježbe za kukove,ono kao da praviš krugove(2003),a prošle god.mi dr kaže ma ni slučajno ko vam je to rekao.ali fB sve je ok

clock-img

14.01.2013, 12:39

clock-img

stella

pencil-img

1360

Mi stavljamo siroki povoj od 15-og dana,a danas mj i 4 dana bili na kontroli i dr rekla da stavljamo siroki povoj pa eto nastavicemo

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

clock-img

11.03.2013, 11:56

clock-img

loomasa

pencil-img

48

nakon ultrazvuka sa oko 2 mjeseca ortoped rekao da možemo prestati - i mi prestali.

clock-img

07.04.2013, 20:58

clock-img

lilyy

pencil-img

7

ja nisam nikad bebu povijala. na psiho fizickim pripremama za trudnice su mi rekli da se ne preporucuju vjezbe sa kukovima jer su u proslosti majke tako nehotice povredjivale djecu. patronazna mi je rekla da su ove jednokratne pelene u kombinaciji sa bodijem dovoljne za pravilan razvoj kukova. na prvom pregledu kukova doktor mi je samo rekao da niposto ne koristim hodalicu, a za siroko povijanje me nije ni pitao.

clock-img

08.04.2013, 09:48

clock-img

bookah

pencil-img

46

Nisam povijala ni dana. Nema potrebe i mislim da je Pampers dovoljan. Zao mi je bebica koje nose silne povoje/pelene, vruce im je, a nerijetko to vidim do 6.mjeseca, eto kazu "jos nisu snimili kukove pa za svaki slucaj..". Ja sam svog odvela sa 15 dana da snimi kukove, pa da znam na cemu sam. Takodje znam dosta stranaca ovdje po Sarajevu koji kad to vide misle da zlostavljamo djecu user posted image

clock-img

08.04.2013, 10:38

clock-img

senka 81

pencil-img

112

Ja sam prvo dijete široko povijala 8 sedmica, a mlađe ni dana. Nekako mi se nije dalo, a i vec nakon 4 sedmice smo uradili UZ kukova, sve bilo ok. S prvim sam bila bas prepadnuta, pa sam radila sve što sam ikad čula i vidjela da je za dobrobit djeteta, a s mlađim sam nekako opuštenija, i nekako sam bila full ubjeđena da je sve ok-.I bilo je,zaista. Mada, moglo je i da ne bude..... al ne mogu sad o tome da razmišljam user posted image

Armann 30.01.2009.
Dani 10.11.2012.

clock-img

08.04.2013, 11:06

clock-img

Latinka

pencil-img

650

Nisam Imrana povijala ni dana. Dok sam bila trudna, iščitala sam nekakvih milion ZA i PROTIV, i odlučila da ja i Imran budemo: protiv user posted image Na UZV kukova sve u najboljem redu, hB

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

Zadnji članci

article-img