Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Imas na ringeraji moj tekst o savremenim platnenim pa malo procitaj. Savremene ne mozes nabaviti za tu svotu a da su kvalitetne i da izdrze - jer je komad oko 19KM (da valjaju) Jedino mozes koristiti klasicne tetra pelene pa preko zastitne.
26.05.2010, 14:55
Anidae
409
IZVORNA PORUKA: mamina cura
Imas na ringeraji moj tekst o savremenim platnenim pa malo procitaj. Savremene ne mozes nabaviti za tu svotu a da su kvalitetne i da izdrze - jer je komad oko 19KM (da valjaju) Jedino mozes koristiti klasicne tetra pelene pa preko zastitne.
Cijenu sam lupila jer dugorocno gledano pelene trebaju barem godinu dana po 100 KM mjesecno ispadne da ti na pelene ode preko 1000 KM godisnje tako da platnene ispadnu jeftine. Upravo me taj tvoj tekst i potaknuo na razmisljanje, evo me pola dana za kompom sjedim i tragam za dobrim savjetima i informacijama, ali koliko sam shvatila, neko te pelene sije na masini. Ja nemam uslova da sijem a i nisam bas neki strucnjak za masinom. Zato me zanimaju iskustva oko tih gotovih pelena ili eventualno onih obicnih, klasicnih... U DM-u imaju neke bambino-mio (il tako nesto), gacice (pamucne) su oko 6 KM, imaju prorez i u njih se ubaci pamucni ulozak (kutija tih ulozaka oko 15 KM), medjutim neznam jel neko to koristio i valjaju li cemu???
26.05.2010, 16:35
mamina cura
1288
A sad procitaj temu na forumu Platnene pelene ionako imas vremena za sjedenje i samo polako. I meni je trebalo mnogo vremena da mi svi termini legnu
22.07.2010, 01:14
Hanady RR
18727
prenos postova
IZVORNA PORUKA: melly__
I nama je dr preporucila siroko povijanje....ali to i radimo od prvog dana..ne moze sire ..i meni je ovo za kremu cudno,ali kontam valjda ova u apoteci zna...nije neka komsinka rekla pa da kazem da su babske Hvala na dobrodoslici
IZVORNA PORUKA: dadada
e to siroko povijanje ima samo kod nas...svabe kazu da su pampersice tako skrojene da za tim vise nema potrebe
IZVORNA PORUKA: amela2208
e to siroko povijanje ima samo kod nas...svabe kazu da su pampersice tako skrojene da za tim vise nema potrebe
pa nema ni kod nas u Turskoj, ali ja sad kad sam bila u C.G odvela je kod Dr na kontrolu i uradili UZ kukova i pedijatrica se cudila kako ja ne povijam na siroko Preporucila mi je mjesec-mjesec ipo da stavljam siroko povijenje ı opet kontrolu kukova da uradim. Hajd rekoh da uradim mozda i nasi Dr znaju nesto
pa nema ni kod nas u Turskoj, ali ja sad kad sam bila u C.G odvela je kod Dr na kontrolu i uradili UZ kukova i pedijatrica se cudila kako ja ne povijam na siroko Preporucila mi je mjesec-mjesec ipo da stavljam siroko povijenje ı opet kontrolu kukova da uradim. Hajd rekoh da uradim mozda i nasi Dr znaju nesto
ne znam sta bih ti rekla...ja opet vjerujem svima vise nego nasim dr. ...a i nije mi jasno nikako...ne preporucuju one nosiljke...kengur...kao bas radi iscasenja kukova...nego sling marame...a onda trebas dijete siroko povijati...ja licno sam Andreja mozda mjesec dana povijala siroko...i to samo preko noci...a ljeti pogotovo nisam...bjez...zamisli kako to mora biti...preko one plastike od pelena jos i debeli sloj pamuka...brrrrrrrr
ovdasnja medicina je jko razvijena u svakoj oblasti, ja sam ponovo moju malu vodila kod Dr ovdje i prevela joj sve sa izvjestaja sto pise zena se nasmija kaze nema potrebe ali posto vidim da si se uplasila i da te to nebi opterecivalo stavljaj joj po dva pampersa (jedan normalni i jedan vecu velicinu)nekih mjesec dana pa uradi kontrolu. Cekam da uhvatim muza kuci (a ne vidjamo se u zadnje vrijeme)pa da je vodim na UZ. Sa znam uvijek u covjeka ostane ono "a sta ako je u pravu?"
04.04.2012, 21:13
mamma mumi
1074
Da li povijate svoje bebace?Ja sam sina prije 4 god. povijala, a sda nemam pojma da li da to radim? Sta vi mislite?
05.04.2012, 00:02
saritaa
-109
ja stariju curicu nisam povijala po savjetu pedijatra, sa 4 mjeseca uradimo ultrazvuk, imala je iscesenje kuka, ortoped nam rekao da smo trebali stavljati siroko, mozda ne bi promijenilo sitaciju,ali meni ce zauvijek biti krivo sto joj nisam stavljala ...zato sam malenom stavljala dva mjeseca dok nismo snimili kukove, iako vecina mama ne stavlja ja jesam, ne moze skoditi,a pomoci ko zna...
12.04.2012, 21:13
Ombra
116
nisam povijala....samo pampersice i to je to...kukovi u redu...ma ne znam...recimo meni mama govori da je sestru povijala i sestra je morala nositi kaisice a mene nije i kukovi bili ok
12.04.2012, 21:17
vjestica
4335
ja sam široko povijala do uzv kukova sestra mi je imala luksaciiu kukova široko povijanje ne može spriječiti luksaciju, jer je ona urođena , ali drži kukove u boljoj poziciji jer centrira glavicu kuka, barem do prvog uzv, kada , ako ima promjena ide se sa adekvatnom terapiju
12.04.2012, 21:23
felix
1166
IZVORNA PORUKA: mamma mumi
Da li povijate svoje bebace?Ja sam sina prije 4 god. povijala, a sda nemam pojma da li da to radim? Sta vi mislite?
Ja sam povijala u pelenicu ga svoga jer se rodio sitan mali , nisam ga mogla uzet u ruke sav je bio mohljiv i savijo se, teško mi bilo il u dekicu heheh bilo mi tak lakse ga za uzeti a ta široka povijanja i itd . nikad nisam ni dana .
12.04.2012, 21:45
ziki
1815
Sa mladjim bebacem u porodilistu rekli da ne povijam siroko, prvi UY kukova sa mjesec dana Ib i siroko povijanje, kako je djecak i ljetnja beba dr je reko da to praktikujem po noci i kad nije sparno.od 4 mj do 6 samo po noci, mada je sa 4 mj sve bilo OK
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
12.04.2012, 21:47
Medić*
29
Ja sam siroko povijala sve do UZ kukova.
< Poruku je uredio medic slatki -- 12.4.2012 21:48:23 >
12.04.2012, 21:48
teacher75
5394
kcerku sam povijala prije 2 i po godine do 1. UZ kukova, kad je sve bilo ok, prestala sam ,a sina evo ne povijam
12.04.2012, 21:58
Malenaoduvijek
5237
sa koliko se sada radi UZV kukova,moja obojica bili naruceni jos u porodilistu za 6 sedmice
12.04.2012, 22:05
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: MALA1994
sa koliko se sada radi UZV kukova,moja obojica bili naruceni jos u porodilistu za 6 sedmice
treba prije 3.mj. znaci mi trebamo uskoro
12.04.2012, 22:06
vjestica
4335
radi se kad te naruče,a što prije to bolje mi smo radili sa 3 mjeseca
12.04.2012, 22:20
Malenaoduvijek
5237
radi se kad te naruče,a što prije to bolje
a u vojnoj su narucivali dok jos lezis poslije poroda one sestre sa porodjanog pa zato pitam
12.04.2012, 22:22
vjestica
4335
a u vojnoj su narucivali dok jos lezis poslije poroda one sestre sa porodjanog pa zato pitam
ja sma se porodila na starom gaku, pa su mi samoo rekli da se javim u dom zdravlja, gdje sma dobila uputnicu i naručila se u vrazovoj
12.04.2012, 22:27
Malenaoduvijek
5237
IZVORNA PORUKA: vjestica
ja sma se porodila na starom gaku, pa su mi samoo rekli da se javim u dom zdravlja, gdje sma dobila uputnicu i naručila se u vrazovoj
a drugacija procedura gore kontam,mi smo isli u vojnu bez uputnice
02.10.2012, 22:39
medaaaa
83
Da li neko zna gdje mogu da kupim povoj
02.10.2012, 22:43
MicoTico
340
IZVORNA PORUKA: medaaaa
Da li neko zna gdje mogu da kupim povoj
Ne kontam o kakvom povoj pričaš Ja sam svoju M. povijala sa dvije tetra pelene i jednom švedskom preko.
04.10.2012, 14:29
medaaaa
83
Milsim na ono kao zavoj sto izgleda sto ide preko pelene ja sam dobila jedan ali mi treba jos pa ne znam gdje da to nabavim
04.10.2012, 14:38
Kviki
181
IZVORNA PORUKA: medaaaa
Milsim na ono kao zavoj sto izgleda sto ide preko pelene ja sam dobila jedan ali mi treba jos pa ne znam gdje da to nabavim
Zanima me do kada siroko povijanje bebe ide. Time mislim znaci jednokratna pelena + platnena preko. Malo me buni sve sto citam i cujem. Neko praktikuje do 6 mjeseci, neko tri.... Nama je predijatrica nakon snimljenih kukova sa mjesec dana rekla da su kukovi uredu i da ne treba dalje, druga kaze da moze i dalje...Vidim da u inostranstvu se nikako ni ne koristi to siroko povijanje, pa me samo interesiraju razmisljanja...hvala
28.10.2012, 18:58
koka i po
7309
nijednom djetetu nisam praktikovala siroko povijanje.stavljala sam samo pampers i to je sve. obojici su kukovi uredu i nije bilo nikakvih problema.