IZVORNA PORUKA: D_K
draga,
svako moze jednom da pogrijesi!!
djeca su tu, tolike godine braka.. ko zna kakve ga brige more, ko zna sta je sve u zivot prosao. ne branim ga, Boze sacuvaj, ali ako u prethodnih 10 godina nikad nije pokazao takvo ponasanje onda ipak zasluzuje da mu das drugu sansu. ukoliko primjetis da mu je zao, da se kaje, pusti ga da ti to i pokaze.
ti odluci kakav ce vas zivot biti ubuduce ali ja sam definitivno za ocuvanje porodice. i uopste ne mora da znaci da ce se to ponoviti, ako se iskreno pokaje ostace i njemu taj dogadjaj kao rana na srcu..
Potpisujem D_K i ovo što sam podebljala, vjerujem da tako duga i sretna veza dvoje ljudi zaslužuje još jednu šansu. Moje mišljenje je da odlazak iz kuće u ovom slučaju, da bi on dokazivao da mu je stalo, nekako poput tjeranja kaprica, dodavanja ulja na vatru. Mislim da to možete riješiti samo otvorenim razgovorom u 4 oka i analiziranjem cjele situacije koja ga je dovela da to učini.
Kakavgod da je, ja bih sjela i pokušala s njim riješiti, čim ljutnja popusti, objasnila svoje osjećaje i da zarad zajedničkog života i ljubavi prelazim preko toga -
prvi i zadnji put ! A on mora raditi na sebi zauzvrat.
Opet kad bolje razmislim i pomislim da se meni to desi ne daj Bože, osjećala bih se isto kao i Anonimna, ako smo zaista bili sretni dotada i poznajem svog supruga kao osobu koja to ne bi nikada uradila, onda nešto ne štima s njim, onda je možda nešto drugo uzrok i treba ga liječiti - govorim figurativno. Postoji bračni savjetnik i drugi koraci da bi se prije svega spasio sam čovjek pa onda naravno i brak.
Ti najbolje poznaješ svog supruga i znaš da li je on to uradio u trenu slabosti (onda treba raditi na sebi i jačati svoje strpljenje i karakter) ili prijeti opasnost da se to ponovi.