cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: noci bez budjenja

clock-img

29.05.2009, 15:25

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Mislim da je rano bebu od 1.5 učiti da prespava cijelu noć,to je gotovo i nemoguće.
Ipak je njen želudac još mali i mora se često buditi da jede.
Moj Emir je nekako sam naučio prespavati cijelu noć od 5 mjeseca kad sam mu počela davati čvršću hranu prespava bez problema,a sve dok nije jeo čvršću hranu budio se par puta da doji.
Zaspi u 9:30 i ustane oko 7:30(nekad prije nekad poslije)user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

29.05.2009, 15:34

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

IZVORNA PORUKA: Crazy little thing

Evo pošto tema već postoji pa da ne pokrećem novu, nego da se nadovežem. Da li je rano da svoju bebu (koja ima mjesec ipo) pokušam "UČITI" spavanju tako da je puštam da malo i otplače jer me ovo buđenje izmara,

Nije rano, prerano je.
Druga stvar je ako beba sama od sebe prespava noć. Moja Hana je noć prespavala sa nepuna tri mjeseca, sama od sebe.
Ja htjela da je budim da jede, pa me ubijedili da ne trebam.
ALi nikada ne bih dijete sama učila da prespava noć.
Evo mladja je isto sama izbacila, ali sa 11 mjeseci.

clock-img

29.05.2009, 15:34

clock-img

mzmarija

pencil-img

60

A eto izgleda da nije bas tako mali zeludac u mene Josip eto sastavi preko noc i 8-9 sati da se nebudi da jede,doduse on je sam izbacio nocno hranjenje nisam mu ja al znaci moze se...

Bebać dosao 20.03.2009

clock-img

29.05.2009, 15:36

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

Može....ali dijete samo treba da izbaci noćno hranjenje.

clock-img

29.05.2009, 15:43

clock-img

D_K

pencil-img

2669

slazem se..
metoda 'pusti ga da place' se primjenjuje kada si sigurna da nije gladno, zedno niti da ga nesto boli i da samo izvodi karafeke sto moze biti karakteristicno za vecu djecu :))
treba da znas da nisi jedina - moja Merjema je od bolnice pa nadalje malo spavala i kasno lijegala i rano ustajala i budila se po noci ali sve bude i prodje.. preporucujem ti da se malo strpis - doci ce vrijeme kada ces se naspavati i odmoriti :))

clock-img

29.05.2009, 19:17

clock-img

lejlaze

pencil-img

845

i ja zeljno pricekujem noc kada ce se desiti da Daris prespava. evo vec 8 mjeseci i 21 dan nisam spavala duze u cugu od 3 sata.
ali procice i to jednom user posted image

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

clock-img

01.06.2009, 22:32

clock-img

mamica

pencil-img

363

kako jako zelim noc bez budjenja....

clock-img

17.06.2009, 01:45

clock-img

slono

pencil-img

379

Ja ne znam koliko sam sretna!!!! Moj prvi sin je kao beba spavao kao top i prije drugog mjeseca je sastavio citavu noc i to i bi. Dojio je do 10.mjeseca tako da nije pravilo da dojena djeca zezaju nego kako naucis, mada je i do djeteta.
Nakon pet godina dobijemo drugog sina, sad je beba od 6.mjeseci i ista se stvar ponavlja, a to je slucaj i sa dnevnim spavanjem. Vjerovale ili ne njih dvojica ujutro spavaju i do pola 9.
Bebac se zna probuditi, guce, zove, i kad vidi niko ni habera i on opet zaspi.

Zato nije ni cudo da razmisljam o trecem. Kad cujem jadne zenice koje nisu zaspale po godinu i vise noc, mene uhvati jeza, ne daj Boze i hvala Boze na ovakvoj djeci.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mama ima dva slatka kolačića!
I kolačić- ljeto 2003.god.
II kolačić- zima 2008.god.

clock-img

17.06.2009, 14:53

clock-img

Crazy little thing

pencil-img

148

imam jednu knjigu, zove se KAKO NAUČITI DIJETE SPAVATI, autor je e.estivil, ugl, sad znam da je moju malenu još rano puštat da plače, pokušat ću držat je budnom poslje šest, iako ustv ari tad i ne spava i ponavljat istu rutinu desetak dana (šetanje-kupanje-hranjenje-krevetić) pa da vidimo hoće li upalit.

Hvala svima na odgovorima

Malena, 31.03.2009.

you don't make up for your sins in church. You do it in the streets.

clock-img

17.06.2009, 15:18

clock-img

mišur

pencil-img

1329

Moj mali pišonja je počeo u zadnje vrijeme fino spavati..
Još se zna desiti da se ponekad probudi, ali je to uglavnom kad ga muče zubići ili kad, pretpostvljam nešto sanja, pa se prepadne..
Po noći ništa ne pije-izbacila sam mu flašicu tako što sam mu podvaljivala vodu, a onda sam i vodu izbacila tako što sam podvaljivala dudu..
Kako ćemo se dude riješiti, ne znam..user posted image

clock-img

17.06.2009, 15:24

clock-img

Suzana

pencil-img

1698

IZVORNA PORUKA: mamica

A tek ja... user posted image

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

clock-img

17.06.2009, 19:12

clock-img

mnn

pencil-img

1611

IZVORNA PORUKA: Suzana

IZVORNA PORUKA: mamica

A tek ja... user posted image

i ja isto to želim ...ali nema još maleni moj ako zaspi oko 9h probudi se oko 2 ujutro i gladan je...a onda zna oko 5 opet ali tada je žedan pa mu dajem čaj i zaspi do 7 kada je opet lgadan...nekad zna spavati i do 5 ujutro ali samo ako legne u 23h...a to je jako rijetko...uh kako sam umorna ali što da radim...user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

clock-img

17.06.2009, 19:44

clock-img

Lalana

pencil-img

866

moja beba se budi u zadnje vrijeme i po 10 puta mozda cak i vise, nece da doji vec onako malo povuce i opet ga san prevali, pojma nemam sta mu je, a ja sam kao vampir. uhh al eto proci ce nekada user posted image

clock-img

18.06.2009, 10:25

clock-img

Suzana

pencil-img

1698

Lalana,

Zubići 100%...
Proći će, to je jedino što možeš sebi reći.

27.05.2008.

clock-img

18.06.2009, 10:30

clock-img

Rabi

pencil-img

1810

Lalana, i kod nas isto!! Rastu dviceuser posted image Po cijelu noc se nesto migolji i vrti, nece da sisa. Samo povuce i pusti, ali kad mu desni namazem Calgelom, odmah se umiri!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

clock-img

18.06.2009, 11:08

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

i moja se sinoc budila svako malo vjerovatno ce uskoro prvi zubic user posted image user posted image user posted image user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

18.06.2009, 11:18

clock-img

Anoniman

dinciii jel ono tvoja mala mjesec mlađa od mog Alima, on sad ima 5 mjeseci, i ja mislim da će mu zubići, baš je nervozan,kenkav,tužne face nikad nije bio takav ali ne budi se po noći jednom nas je samo trzno vriskom i potom opet zaspao al moj muž misli da ima tu još nešto što ga muči...user posted image kako se tvoja ponaša?

clock-img

18.06.2009, 11:21

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Moja po danu spava 2 puta po 20 minuta i to je to nece vise po danu da spava nekad je po danu super raspolozena a nekad katastrofa nista joj ne godi. a po noci se budi place nekad mislim da nesto sanja i onda je uzmem i zaspi opet dam joj malo caja i sa gelom joj namazem desne i onda se smiri.

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

18.06.2009, 12:17

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ma sve se to mijenja kod naših bebica
moja spava po danu 2-3 puta sto reče dincii po 20 min al čim dodje 19,30 ona zaspi i ne budi se do 8 ujutro
sad za sad je ok

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

18.06.2009, 13:11

clock-img

Lalana

pencil-img

866

pa i ja sam kontala da su zubi ali vjerujte nigdje ih na pomolu, cak nisu ni desni crvene, njemu je 6 mjeseci i do sada nije nikao ni jedan, mada ne vidim drugo objasnjenje, jer nije gladan, presvucen je al opet se budi.

clock-img

18.06.2009, 15:46

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Noći bez buđenja su za mene samo jedan san...

Kad slučajno prespavamo noć, sutra mi nikako nije dobro, ne snalazim se.

Nije tako strašno kao prije par mjeseci, ali i dalje ima 1 ili 2 buđenja. Ma neka mi je živ i zdrav, voli ga mama user posted image
Šta je buđenje naspram sreće koju mi je donio...

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

18.06.2009, 15:52

clock-img

enna

pencil-img

697

Romali pa nisu nase bebe dzaba rodene isti dan potpisujem te od rijeci do rijeci user posted image samoneka su oni nama zivi i zdravi proci ce i te nociuser posted image

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

clock-img

18.06.2009, 15:57

clock-img

Suzana

pencil-img

1698

IZVORNA PORUKA: Romali

Noći bez buđenja su za mene samo jedan san...

Kad slučajno prespavamo noć, sutra mi nikako nije dobro, ne snalazim se.

Nije tako strašno kao prije par mjeseci, ali i dalje ima 1 ili 2 buđenja. Ma neka mi je živ i zdrav, voli ga mama user posted image
Šta je buđenje naspram sreće koju mi je donio...

Potpisujem od riječi do riječi...

27.05.2008.

clock-img

18.06.2009, 16:48

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

Nocas je Asja prvi put spavala u komadu od 21:30 do 8 sati jutros user posted image
Ja se probudila u 6 i kontam sta joj je, sto nije u 4 trazila flasicu... vidim ona pajki i ja s njom jos 2 sata user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

18.06.2009, 16:51

clock-img

Golubica

pencil-img

431

Vjerovali ili ne moja Asja od drugog mjeseca spava po cijelu noc. Ne znam ni kako bi to izgledalo da se budi po noci, jer mi je zaista to nepoznato. Vjerovatno bude sita, flasicu dobije u 23h i onda opet ujutro u 7 kada ja krenem na posao, ali dok spava.

Asja, 02. 08. 2008.

Zadnji članci

article-img