cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: šminka na porodu:)

clock-img

24.11.2010, 12:16

clock-img

Dinkica

pencil-img

1038

Ja podržavam i našminkane i nenašminkane porodilje.  Ja sam bila skroz blago našminkana ali u suštini mi ništa nije ljepše od nenašminkane mame uz osmijeh i lijepe zube (zubi su pola ljepote, zar ne user posted image ). Znači kad je neko lijep, lijep je i poslije poroda sa šminkom ili bez. Ja sam se ipak malo našminkala user posted image . E sada vezano za odjeću pravo je neumjesno komentarisati kako je ko izašao, u ogrtaču ili ne, neka oblači šta ko hoće, kako se ko osjeća u tom momentu, u ostalom šta ima da obuče i sl. Ja mogu komentarisati svoj izgled, ali izgled drugih, pogotovo porođene žene u negativnom kontekstu, neka hvala. 

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

clock-img

24.11.2010, 12:18

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Dinkica

Ja podržavam i našminkane i nenašminkane porodilje.  Ja sam bila skroz blago našminkana ali u suštini mi ništa nije ljepše od nenašminkane mame uz osmijeh i lijepe zube (zubi su pola ljepote, zar ne user posted image ). Znači kad je neko lijep, lijep je i poslije poroda sa šminkom ili bez. Ja sam se ipak malo našminkala user posted image . E sada vezano za odjeću pravo je neumjesno komentarisati kako je ko izašao, u ogrtaču ili ne, neka oblači šta ko hoće, kako se ko osjeća u tom momentu, u ostalom šta ima da obuče i sl. Ja mogu komentarisati svoj izgled, ali izgled drugih, pogotovo porođene žene u negativnom kontekstu, neka hvala. 

user posted image

clock-img

24.11.2010, 12:19

clock-img

Anoniman

Hanady...prelijepa fotografijauser posted image

clock-img

24.11.2010, 12:20

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

evo slika i nakon prirodnog poroda...znači sutradan...
26.6.2006. godine, dan koji je porglašen najtoplijim danom u posljednjih 50 godina u BiH...
dan akada je mom pokojnom ocu rođendan bio...
ali ja sam svoju bebu iznijela i trudila se u svojoj boli s akoncima i svim da izgledam najbolje što mogu...
imam i kilograme viška, i blijeda sam ali nasmijana sam i s aponosom svojim bebama sada ove slike pokazujem....

prvo sam babici pomagala bebu da mi obuče jer sam željela da ona bude najljepša kada svojoj nani kući dođeuser posted image
user posted image
i evo me sa bolnim osmijehom ali smijem se i našminkala sam se...to što se sve na meni topilo nije mi smetalo da sa ponosom fotografišu me sa mojom malom porodicom tada
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

24.11.2010, 12:21

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

(zubi su pola ljepote, zar ne user posted image ). Znači kad je neko lijep, lijep je i poslije poroda sa šminkom ili bez.

user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

24.11.2010, 17:35

clock-img

aida.

pencil-img

2177

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

(zubi su pola ljepote, zar ne user posted image ). Znači kad je neko lijep, lijep je i poslije poroda sa šminkom ili bez.

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

clock-img

24.11.2010, 17:50

clock-img

Apotekarka

pencil-img

3918

Evo i nas 24 h nakon poroda bez sminke mama,nikakva podbula imam i svjezu iz porodilista ali jev nemam tu na poslu
user posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

clock-img

24.11.2010, 17:51

clock-img

Apotekarka

pencil-img

3918

Hanady ti si mi predivna ko da nisi tu ni rodila vidi meneuser posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

clock-img

24.11.2010, 17:56

clock-img

vila.vilica

pencil-img

501

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: vila.vilica

a koja je poenta da se nasminkas za slikanja, a dole budes u ogrtacu jer ne mozes ni pomisliti da navuces nesto drugo na sebe user posted image

a zašto u ogrtačuuser posted image
ja sam i nakon prirodnog i nakon craskog reza izašča obučena u garadrobu koju sam pripremila da mi se donese nakon poroda....
Znam nije se nekome lako obući...ali u februaru u ogrtaču iz bolnice mi bilo besmisleno izlaziti...
istini na volju nikada nisma vidjela porodilju koja je u orgtaču napustila bolnicu.user posted image

pa recimo mojoj rodici je bila misaona imenica da obuce bilo sta na sebe osim ogrtacauser posted image
ne kazem da ja necu moc u farmerke odmah..ali bilo bi mi smijesno da sam je vidjela tip top nasminkanu a dole cirkususer posted image

< Poruku je uredio vila.vilica -- 24.11.2010 18:04:00 >

clock-img

24.11.2010, 17:59

clock-img

vila.vilica

pencil-img

501

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Evo i nas 24 h nakon poroda bez sminke mama,nikakva podbula imam i svjezu iz porodilista ali jev nemam tu na poslu
user posted image

user posted image sta ce ti sminka bona ne bila, vidi kako si lijepa!!!user posted image

clock-img

24.11.2010, 19:28

clock-img

juni

pencil-img

1102

Sreca pa je dadada sve napisala kao sto i ja mislim pa ne moram pisati user posted image Nisam se sminkala, lijepa sam i bez sminke user posted image  

EMIL,7.9.2008.

clock-img

24.11.2010, 19:47

clock-img

samedi

pencil-img

1047

Ja se nisam sminkala niti sam ponijela sminku u porodiliste,jednostavno nije mi bilo do toga,jos kad sam vidjela sta su mi donijeli da obucem,kad se nisam rasplakala. JA fino spremila sve sta ce mi ponijeti a moj muzic da me obraduje poslao sestru da mi kupi sve novo,nista mi nije moglo,usko,katastrofa. Nisam se ni slikala user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

clock-img

24.11.2010, 20:15

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

Sminkala sam se kad sam krenula doma...ta slika mi je jedna od najdrazih, pored svih onih u bljedilu poslije porodjaja
Ja sam u izasla kosuljici, hlacicama, a na nogama-bljestavo roze kucne papuce..

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

24.11.2010, 20:23

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

user posted image

sreća na licu lijepe žene ...i uspavani slatki mrvuljak user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

24.11.2010, 22:36

clock-img

new mama

pencil-img

2578

IZVORNA PORUKA: juni

Sreca pa je dadada sve napisala kao sto i ja mislim pa ne moram pisati user posted image Nisam se sminkala, lijepa sam i bez sminke user posted image  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image e bas takouser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

24.11.2010, 23:12

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

E, ja nisam prirodno dovoljno lijepa, pa sam išla i na manikuru i na pedikuru i frizeru i kozmetičaru i na masažu dan pred porod (dogovoreni carski), i našminkala sam se ujutro kad sam krenula u bolnicu, kao i svako naredno jutro... A sutra su tačno dvije godine od tog divnog poroda.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

24.11.2010, 23:15

clock-img

Anoniman

user posted image

Predivna slika....Toliko srece i topline.

clock-img

24.11.2010, 23:16

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

mene je porod iznenadio jer sam rodila ranije ,a da nisam bar bih oprala kosu noc prijeuser posted image i pripremila odgovarajucu sminku uz odgovarajucu haljinu...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

24.11.2010, 23:21

clock-img

Anoniman

Ticer, ne kontam to sminku uz odgovarajucu haljinu.
Mogla si bez sjene ako je to u pitanju. Ja ionako rijetko stavljam neke upecatljive sjene. A ostalo je valjda univerzalno..user posted image

clock-img

24.11.2010, 23:26

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Mogla si bez sjene ako je to u pitanju. Ja ionako rijetko stavljam neke upecatljive sjene. A ostalo je valjda univerzalno..user posted image

I ja sam pomislila isto:)

clock-img

24.11.2010, 23:28

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

haljina je bila u smedjim nijansama a olovka za oci koju inace stavljam umjesto sjene plavo-sivauser posted image user posted image user posted image a ja inace ne koristim nista osim te olovke i maskare, tako da je to bilo to

< Poruku je uredio teacher75 -- 24.11.2010 23:29:17 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

24.11.2010, 23:30

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

IZVORNA PORUKA: teacher75

haljina je bila u smedjim nijansama a olovka za oci koju inace stavljam umjesto sjene plavo-sivauser posted image user posted image user posted image a ja inace ne koristim nista osim te olovke i maskare, tako da je to bilo to

Onda je sve bilo super!

clock-img

24.11.2010, 23:33

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: bebbe RR

IZVORNA PORUKA: teacher75

Onda je sve bilo super!

ma kako super kad inace uz tu haljinu koristim zlatno smedje sjene?user posted image

clock-img

24.11.2010, 23:35

clock-img

myb@by

pencil-img

1644

Meni kada je pukao vodenjak, otisla sam u kupatilo istusirala se, malo popravila depilaciju i decentno se nasminkala.
Sminka mi se na porodu nnije razmazala.
Sminkala sam se zbog sebe, jer jednostavno uzivam u tim stvarima. Dan prije sam bila kod frizera na feniranju a par dana prije poroda sam otisla na geliranje noktiju.
U bolnici sam ostala dva dana i oba sam se sminkala i tusirala.
Ja razumijem i zene koje se ne sminkaju, to je stvar izbora. Šminkanje i držanje do sebe je jednostavno dio mene i u tako divnom trenutku nisam se htjela toga odreci user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

clock-img

24.11.2010, 23:36

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Ticerko, dobila si Lanu. A sve mi znamo da se u tom čarobnom trenutku sve boje slažu, ili ne slažu, a svejedno je:) Dobila si najdragocijeniji "ukras" pred kojimm se sve ljepote koje je do tada svijet poznavao mogu samo poklopit ušima:) Eto tako sve super!

Zadnji članci

article-img