IZVORNA PORUKA: bananica
IZVORNA PORUKA: dadada
i jos ovo moram reci...jer mi knedla u grlu stoji od muke...prije cu onda dati novac za kartu svabskom med. radniku...da dodje do sa...preuzme dijete i odputuju zajedno na operaciju...nego nasim dati za dnevnice i hotel da bi bili kao "pratnja"
izvinite...al sam strasno ljuta
sa tobom se slazem, ovo je velika sramota za zdravstvenog radnika, ako je problem njihova dnevnica
dadada istina lai niko im nije dao novac a vrijeme porlazi...
ja sad krećem do recimo moga supruga...
da uzme neplaćene dane da digne svoje pare i sam sebi kupi kartu i plati hotel da negdje spava jer mora zar ne i da minimalno jede pa da mu dan bude 50 eura umjesto 70 eura...sve o njegovom trošku...šta misliš jel moguće da moj muž sa svojim životnim obavezama i platom u zdravtvu ima sad taj novac
da ima...il on il ja sad bih ga natjerala da s ejavi i ide sa ovim djetetom...a doktora bi rješili nekako...
al nema dadada ovo je država užas, čudan vakat došao...sve je uvezano od nemanja novaca za egzistenciju do traženja dnevnice da ideš na put...
a zdravtsvno ih odbilo i tu je kraj priče...
šta sad da idemo prosvjedivati ispred vlade kantonalne da pomogne...koliko vremena dobijamo ili još bolnije pitanje koliko vremena ališan gubi