Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Imam ja dvije vrste strugaljki, imam onu dobru metalnu strugaljku, baš sam je u DM kupila, mislim da je oko 6 KM bila. Da mi nije mrsko sad bih je slikala, hajd poslije ću. Fino sam zasjela, da ne kvarim ćejf.
30.06.2013, 19:30
lady_bubamara
257
IZVORNA PORUKA: amra_sa
Imam ja dvije vrste strugaljki, imam onu dobru metalnu strugaljku, baš sam je u DM kupila, mislim da je oko 6 KM bila. Da mi nije mrsko sad bih je slikala, hajd poslije ću. Fino sam zasjela, da ne kvarim ćejf.
nemoj
i ja sam kad sam upropastila ovu otišla i kupila onu staru kredu što je moja baba sa njom strugala pete, al ova je malo modernizovanija : NATAKETA JE NA DRŠKICU
30.06.2013, 19:32
bebaa
-11235
kod mene je željezna brate baš boli kad stružem.....
30.06.2013, 19:47
Marija13
-611
a meni je najgore što su u mog stopala ko u barbike , glatka, nježna...
ma oni su sretnici pravi, bez celulita i glatkih peta pouzdano znam da mm nikada ne koristi kamen za pete ali nema problema sa suhom i grubom kožom! Dok meni kamen uvijek mora biti pri ruci pa pri svakom tuširanju malo protrljam! Trenutno ih mažem hipp kremom za mame i super ih smekša
30.06.2013, 19:50
bebaa
-11235
ma ja možeš ti hippom...ja jedino das zalijem avonovim parfemom....
30.06.2013, 19:55
Marija13
-611
ja jedino das zalijem avonovim parfemom.
30.06.2013, 21:37
almondray
-1468
A jesu li ti pete ispucale zimi?Kad se to javlja?
30.06.2013, 21:52
Mrvica_83
-1879
Ninuli I ja imam isti problem i cini mi se da se u T i malkice pogorsao Nekad davno sam koristila te metalne strugaljke i cura koja mi je radila pedikir kaze da je to mozda i uzrok problema .. Naime te metalne skidaju vise tog tzv.orozalog tkiva .. Sto vise skidas - vise raste .. Nesto kao kozice oko noktiju .. Elem sad koristim ovu koju je Ninuli objavila i eventualno one koje bas lice na kamen - sa rupicama .. Iako ih moram upotrebvljavati cesce tjesim se da mi makar dodatno ne ostecuju kozu .. Prosle sedmice sam uradila piling sa morskom soli i maslinovim uljem i bas sam bila zadovoljna Cesto namazem stopala nevenovom kremom ili slicno , navucem plasticnu vrecicu i preko male pamucne carape .. To dosta pomogne .. Po belaju i MM ima mekana stopala Bez nekih intervencija dodatnih .. kad sam po netu trazila savjete za maske za stopala i sl.nasla sam da se situacija pogorsava sa viskom kilograma Jer je veci pritisak na te bocne dijelove pete i zato nastaju problemi .. Pa savjetuju u tom clanku - smrsavite i imat cete ljepsa stopala
24.10.12 Jedan anđeo 26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!
30.06.2013, 21:55
lady_bubamara
257
IZVORNA PORUKA: Mrvica_83
Ninuli I ja imam isti problem i cini mi se da se u T i malkice pogorsao Nekad davno sam koristila te metalne strugaljke i cura koja mi je radila pedikir kaze da je to mozda i uzrok problema .. Naime te metalne skidaju vise tog tzv.orozalog tkiva .. Sto vise skidas - vise raste .. Nesto kao kozice oko noktiju .. Elem sad koristim ovu koju je Ninuli objavila i eventualno one koje bas lice na kamen - sa rupicama .. Iako ih moram upotrebvljavati cesce tjesim se da mi makar dodatno ne ostecuju kozu .. Prosle sedmice sam uradila piling sa morskom soli i maslinovim uljem i bas sam bila zadovoljna Cesto namazem stopala nevenovom kremom ili slicno , navucem plasticnu vrecicu i preko male pamucne carape .. To dosta pomogne .. Po belaju i MM ima mekana stopala Bez nekih intervencija dodatnih .. kad sam po netu trazila savjete za maske za stopala i sl.nasla sam da se situacija pogorsava sa viskom kilograma Jer je veci pritisak na te bocne dijelove pete i zato nastaju problemi .. Pa savjetuju u tom clanku - smrsavite i imat cete ljepsa stopala
pa vidiš ima tu nećeg, jer kako mi trudnoća napreduje tako su stopala sve gora i gora a naravno i kilaža ide gore u trudnoći, znači ima tu nečeg.
30.06.2013, 21:56
Mrvica_83
-1879
Ninuli Sta god ti danas napisah - krive su kile Sto nam muzevi hrcu , stopala izgledaju kao da nisu njegovana .. Ima li jos kakva tema da se nadovezemo
< Poruku je uredio Mrvica_83 -- 30.6.2013 21:58:08 >
24.10.12 Jedan anđeo 26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!
30.06.2013, 23:05
lady_bubamara
257
IZVORNA PORUKA: Mrvica_83
Ninuli Sta god ti danas napisah - krive su kile Sto nam muzevi hrcu , stopala izgledaju kao da nisu njegovana .. Ima li jos kakva tema da se nadovezemo
al baš
30.06.2013, 23:28
Thana85
74
a ja bas danas svoje gledam totalno ispucale pete i ljušti mi se koža sa njih očajno izgleda,sutra se moram pozabaviti s njima,prvo ih nakvasim u toploj kupki,stavim malo soli obične i imam neki gel za stopala uspem malo i njega,da koza omekša,pa onda ih sa onim kamenom stružem,najbolji je. Zatim namažem kremu za pete imam neku iz Avona i obujem čarape.
30.06.2013, 23:31
gvendolina
1896
i ja sam dugo muku mucila sa grubim stopalima dok mi pedikerka nije savjetovala da koristim limun. obavezno pete ribam kamenom,nemojte koristiti metalni strugac. nakon pranja namazati dobro limunovim sokom,staviti kesice i preko carape i sigurno ce te primjetiti razliku,moze se staviti i mslo maslinovog ulja. nakon tog tretmana mazem povremeno dr sholl kremom. a kad sam vec tu da pitam da li neko slucajno ima ovakav probl. naime sa donje strane noznog palca guli mi se koza,kao zanoktice ne znam kako bi nazvala,niti mogu negdje naci nesto o tome,a bas mi se pocesto javi
30.06.2013, 23:36
lady_bubamara
257
IZVORNA PORUKA: gvendolina
i ja sam dugo muku mucila sa grubim stopalima dok mi pedikerka nije savjetovala da koristim limun. obavezno pete ribam kamenom,nemojte koristiti metalni strugac. nakon pranja namazati dobro limunovim sokom,staviti kesice i preko carape i sigurno ce te primjetiti razliku,moze se staviti i mslo maslinovog ulja. nakon tog tretmana mazem povremeno dr sholl kremom. a kad sam vec tu da pitam da li neko slucajno ima ovakav probl. naime sa donje strane noznog palca guli mi se koza,kao zanoktice ne znam kako bi nazvala,niti mogu negdje naci nesto o tome,a bas mi se pocesto javi
to se i meni dešava i čula sam da to znači nedostatak nekog vitamina, al sad da me ubiješ pojma nemam koji je vitamin u pitanju , davno mi je to rekla rodica pa sam zaboravila....
01.07.2013, 00:00
gvendolina
1896
znaci nisam jedina pokusavala sam na netu naci nesto o tome ali ne znam ni kako bi nazvala taj probl,a nisam nikad nekog strucnog pitala.ako se posmatra kao zanoktica moguce da je povezano sa nedostatkom vitamina.
01.07.2013, 07:57
Marija13
-611
sa donje strane noznog palca guli mi se koza,kao zanokticeuser posted image ne znam kako bi nazvala,niti mogu negdje naci nesto o tome,a bas mi se pocesto javi
i ja sam imala taj problem, i užasno boli, još kad sam jednom povukla da počupam kožicu a moguće da je nedostatak vitamina! Mislila sa m da se to samo meni dešava!
< Poruku je uredio Marija13 -- 1.7.2013 7:58:20 >
01.07.2013, 08:12
lady_bubamara
257
IZVORNA PORUKA: Marija13
i ja sam imala taj problem, i užasno boli, još kad sam jednom povukla da počupam kožicu a moguće da je nedostatak vitamina! Mislila sa m da se to samo meni dešava!
i ja sam to uradila , auuuuuuć , totalno gadan osjećaj
01.07.2013, 23:16
bebaa
-11235
i meni se znaju guliti prsti i sa strane peta...i ja sam budala znala čupat kožu..... a večeras se uvjerih da su neke u pravu...koristila sam svoj kamen koji sam ostavila po strani jer sam kupila željezni strugač...i sa kamenom mi je noćas puno bolje stanje....manje su hrapave pete i mekše su.....ovaj željezni leti u smeće.....
01.07.2013, 23:34
zumbulcica
488
Ja vec godinama koristim samo vazelin za stopala.Prije sam para i para bacala na kreme,strugalice....Sada redovno mazem vazelinom (3-4 puta sedmicno) i ne treba mi ni kamen ni strugalice.Probajte, spominjacete me
02.07.2013, 07:59
almondray
-1468
Beba probaj sa čarapama.Ako hodam bosa po kući meni ispucaju pete.I još neke forumašice su to spomenule.Najjeftinije i najjednostavnije rješenje.
02.07.2013, 08:35
maxus svratila
619
Imate ovaj zilet u DM-u, i imate onu sol za namakanje nogu u DM-u, uzmete i odmeksate to zadebljanje i lagano bez pritiska skinete zadebljanje. Zatim nekom njeznom turpijom ispolirat i onda svaku noc ovu isto balea kremu, ja naizmjenisco jednu noc baleu jednu noc pantehnolom.
Nemojte srugat preevise onim metalnim raspicama jer se onda jos vise pojavljuje taj zadebljani sloj. Koza se jos vise obnavlja,
edit....nadjoh sliku. ja ovu trenutno koristim kao sto vidite ima i uree i pantenola
i nemam problema nikakvih....
< Poruku je uredio maxus svratila -- 2.7.2013 8:40:39 >
02.07.2013, 12:41
Marija13
-611
Maxus svratila taj žilet je kao iz horor filmova ne mogu ni zamisliti kako to izgleda kada stružeš...jeza!
02.07.2013, 13:43
MicoTico
340
IZVORNA PORUKA: Marija13
Maxus svratila taj žilet je kao iz horor filmova ne mogu ni zamisliti kako to izgleda kada stružeš...jeza!
Nije uopšte, on je spas za oštećene pete. Ja ga koristim. Dovoljno je jednom , pa poslije nastaviti klasičnim turpijama za pete.
02.07.2013, 13:51
MicoTico
340
Ja koristim Schollovu kremu. Evo ovu
I ova mi se pokazala kao dobra, a jeftinija
02.07.2013, 17:05
reallove
5807
Evo bebaa,a ostale zenice koje imaju isti problem,preporucujem ovu kremu ...