evo i mi zavrsili na testiranje, A bio unutra dok sam ja neki formular popunjavala ispred pa me zovnuli naknadno da udjem
A kaze pitali ga o predmetima, pa da nadje "uljeza" sta ne leti, crtao mamu i tatu, pricali o vrticu
06.05.2015, 12:13
škorpija
6649
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
evo i mi zavrsili na testiranje, A bio unutra dok sam ja neki formular popunjavala ispred pa me zovnuli naknadno da udjem
A kaze pitali ga o predmetima, pa da nadje "uljeza" sta ne leti, crtao mamu i tatu, pricali o vrticu
06.05.2015, 12:20
gvendolina
1896
Mi smo testiranje zavrsili u ponedjeljak, razgovor sa pedagogociom crtao, brojao... sada nek odmori do polaska u skolu skorpija jeste li vi isli na testiranje?
06.05.2015, 12:31
škorpija
6649
IZVORNA PORUKA: gvendolina
Mi smo testiranje zavrsili u ponedjeljak, razgovor sa pedagogociom crtao, brojao... sada nek odmori do polaska u skolu skorpija jeste li vi isli na testiranje?
mi smo naručeni u petak, samo se nadam da neće tražiti da recitira pjesmicu, ne zna niti jednu kako treba, izmišlja sam riječi
06.05.2015, 12:38
gvendolina
1896
IZVORNA PORUKA: škorpija
IZVORNA PORUKA: gvendolina
mi smo naručeni u petak, samo se nadam da neće tražiti da recitira pjesmicu, ne zna niti jednu kako treba, izmišlja sam riječi
ma on je stihoklepac, sta ima veze Ajdin ej bio samo 15-ak min, a trebao napisati samo ime kaze dzaba sam prezime vjezbao
< Poruku je uredio gvendolina -- 6.5.2015 12:43:26 >
08.05.2015, 17:32
Visnja RR
15102
jel ima djece koja nisu primljena na upisu? Mene danas šokirala jedna drugarica kad mi reče da je dobila odbijenicu za upis u KŠC....navodno se previše djece upisalo... odbijeno 30 djece al da ima drugi upisni rok
08.05.2015, 20:54
R&T@
5982
Moja beba 2009 danas zvanicno upisana u prvi razred... Ponosna sam...
Visnja,.odavno to nisam cula... Sigurno zbog prostora kojim skola raspolaze... U tom slucaju prednost imaju djeca s adresom na podrucju kojem skola pripada...
08.05.2015, 20:59
salmy
5830
danas sam upoznala zenu koja je upisala djecaka koji je napunio 5 u januaru..kontam da ga je bas pretjerala...no svako zna najbolje sto mu je cinit
08.05.2015, 21:01
Visnja RR
15102
a znam ...al postoje dvije KŠC...i na osnovu stanovanja se roditelji odlucuju u koju će jer u obje imaju po 3 razreda prvačica... e svasta .... 30 djece je jedno odjeljenje ...što ne naprave jos jedno i gotova prica
08.05.2015, 21:03
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: R&T@
Moja beba 2009 danas zvanicno upisana u prvi razred... Ponosna sam...
Visnja,.odavno to nisam cula... Sigurno zbog prostora kojim skola raspolaze... U tom slucaju prednost imaju djeca s adresom na podrucju kojem skola pripada...
R&T@
08.05.2015, 22:30
škorpija
6649
Višnja onda bi morali zaposliti još jednu učiteljicu a mozda nemaju budžet za to, a nisam u toku kad je u pitanju kšc, jel se plaća školarina kod njih ?
Mi smo danas bili na testiranju pitala ga zna li čitat ( ne zna) pjesmicu da izrecitira, nesto je smrljavio, trazila da napise ime i prezime, ali malim slovima, e ni to nije znao, zna samo velika slova
< Poruku je uredio škorpija -- 8.5.2015 22:45:14 >
08.05.2015, 23:22
Medić*
29
Višnja onda bi morali zaposliti još jednu učiteljicu a mozda nemaju budžet za to, a nisam u toku kad je u pitanju kšc, jel se plaća školarina kod njih ?
Mi smo danas bili na testiranju pitala ga zna li čitat ( ne zna) pjesmicu da izrecitira, nesto je smrljavio, trazila da napise ime i prezime, ali malim slovima, e ni to nije znao, zna samo velika slova
I oni vala pretjeruju Vecinom djeca nauce velika slova, mala u skoli uce, ma uce sve u skoli, neka djeca uopste slova ni ne nauce prije skole, ali hajde :)
Nama naredne sedmice testiranje aBg :)
08.05.2015, 23:44
jasminah
115
Mi smo zavrsili sa testiranjem. Momak upisan u skolu. Na testiranju su ga pitali boje, geometrijske oblike, da nacrta seku ( ne smijem ni da mislim na sta je to licilo ) i da napise ime. Ja nisam prisustvovala, to je ono sto mi je A ispricao. Uciteljica mu je rekla 5+ i bio je presretan. Sretno djecici, a i nama
08.05.2015, 23:50
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: jasminah
Mi smo zavrsili sa testiranjem. Momak upisan u skolu. Na testiranju su ga pitali boje, geometrijske oblike, da nacrta seku ( ne smijem ni da mislim na sta je to licilo ) i da napise ime. Ja nisam prisustvovala, to je ono sto mi je A ispricao. Uciteljica mu je rekla 5+ i bio je presretan. Sretno djecici, a i nama
Moj crta Boze sacuvaj Sretno drugarima
< Poruku je uredio Medić* -- 8.5.2015 23:51:06 >
08.05.2015, 23:56
jasminah
115
IZVORNA PORUKA: Medić*
Tvoj barem crta . Za moga A to je gubljenje vremena, a i kada se natjera ne mozes razaznati o cemu se radi. Imalo mu je po kome i doci :)
09.05.2015, 00:01
jasminah
115
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
jel ima djece koja nisu primljena na upisu? Mene danas šokirala jedna drugarica kad mi reče da je dobila odbijenicu za upis u KŠC....navodno se previše djece upisalo... odbijeno 30 djece al da ima drugi upisni rok
Prosle godine sina moje prijateljice nisu primili u KCS, uz obrazlozenje da je bolje pricekati jos jednu god. Ali na iducem roku su ipak popustili.
09.05.2015, 00:02
Medić*
29
Tvoj barem crta . Za moga A to je gubljenje vremena, a i kada se natjera ne mozes razaznati o cemu se radi. Imalo mu je po kome i doci :)
Ma slabo, u istom smo sosu. Crtanje traje par min, eto toliko da obavi to
10.05.2015, 15:08
Visnja RR
15102
Ne plaća ..
problem je sto nemaju vise učionica za npr četiri 1. razreda... Sad se to djeci razbija o glavu a odavno se reklo kako ce se jednog ljeta širiti škola...za sprat više...to su i prošle godine najvlivali kad se Asja upisivala u školu...
10.05.2015, 15:11
Visnja RR
15102
I oni vala pretjeruju Vecinom djeca nauce velika slova, mala u skoli uce, ma uce sve u skoli, neka djeca uopste slova ni ne nauce prije skole, ali hajde :)
Nama naredne sedmice testiranje aBg :)
pretjeruju nego šta.... čak i da ne zna slova pa šta?? učiće ih u školi... rekla bih da je on njima djelovao mnogo zreliai pa su htjeli vidjeti da li zna i velika ...
10.05.2015, 15:25
Medić*
29
Naravno Visnja. Svakako nije problem I da ne znaju. Ucit ce u skoli. Ja bih samo isla na te neke osnovne stvari tipa boje, oblici, velicine, pjesmica kakva, crtez neki mali, ime I prezime. Mslo koga djeca imaju u porodici : ))
11.05.2015, 18:31
koka i po
7309
mi idemo sutra na upis aBd.. mama je uzbudjena i sretna ...
21.05.2015, 14:50
megi
935
I mi smo se upisali
crtala je seku i kucu, a sve minijaturno, rekoh joj slobodno ti mozes seku i vecu od mrava nacrtati
dali im neke listove sa nakvim oblicima da precrtavaju, pa neke kvadratice sa kockicama unutra da iste takve precrtaju malo ih ispitivali slova, brojeve, boje i tako nista strasno
a pedagogica nam rece da je cura osjetljiva i razmazena
Visnja cula sam i ja za KSC da su bas dosta djece vratila, kolegica je upisala malu kaze ne znam sta bih da nisam jer joj jedno dijete vec tu ide u skolu i bas je bez veze ako roditelji koji vec tu imaju jedno dijete drugo budu morali voditi u drugu skolu
21.05.2015, 15:58
škorpija
6649
IZVORNA PORUKA: megi
I mi smo se upisali
crtala je seku i kucu, a sve minijaturno, rekoh joj slobodno ti mozes seku i vecu od mrava nacrtati
dali im neke listove sa nakvim oblicima da precrtavaju, pa neke kvadratice sa kockicama unutra da iste takve precrtaju malo ih ispitivali slova, brojeve, boje i tako nista strasno
a pedagogica nam rece da je cura osjetljiva i razmazena
Visnja cula sam i ja za KSC da su bas dosta djece vratila, kolegica je upisala malu kaze ne znam sta bih da nisam jer joj jedno dijete vec tu ide u skolu i bas je bez veze ako roditelji koji vec tu imaju jedno dijete drugo budu morali voditi u drugu skolu
sretno Adna
16.06.2015, 21:43
Mama2013
31
Zna li iko na osnovu cega se vrši selekcija za upis u Ksc, kad ih je toliko dobilo odbijenica?