IZVORNA PORUKA: MELLI
Iskočio mi je herpes na donjoj usni.
Sad, ta krasta i nije toliko strašna i zabrinjavajuća, koliko je strašno to, da mi je pola donje usne, toliko nateklo, da izgledam ko da me, u najmanju ruku, bumbar ugrizao za usnu.(da je bar na gornjoj usni, izgledala bih ko Pamela Anderson , ).
Čim se javilo peckanje,mazala sam herpegal mast,koja mi nije pomogla ,nego se herpes nastavio širiti.Sutradan sam čitajući vas, kupila i ovaj Virolex,ali ne primjetim nikakvo poboljšanje.
Usna je i dalje natečena,čini mi se i više nego juče.
Ima li ko kakav savjet???Neko makar slično iskustvo???
Užasnuta sam, jer mi nikada nije zbog toga usna natekla.
Herpes ili nešto drugo
huh gdje me nadje... u cetvrtak poslijepodne iskocio onako potkozni i u petak odmah kao zulj i pukne... i evo sad danima ranicu saniram.
herpes je virus, i moze se javiti kod svakoga, ali kad se jednom pojavi, izlijecis herpes ali virus ostane, znaci samo se povuce da miruje do sljedeceg puta kada ga nesto uznemiri (prljavstina, gripa, pad imuniteta itd)
meni od svih maza i mazica najolje pomaze virolex. ali ni on nekada ne djeluje bas najbolje. ali sta je tu je, strpljenje je najvaznije. za otok je najbolji led. kockicu leda i drzi na tom mjestu. meni to ponekad pomogne kada se tek pojavi da se i povuce.
za cinkovu i kaladont---nije dobro koristiti ih jer oni povrsinski isuse herpes i ne dozvole "da pukne" odnosno da izadje to nesto(nije gnoj ali ne znam sta je) i oni ne sadrze nikakav antibiotik u sebi da bi djelovao na virus.
za vrijeme dok imas herpes dobro apzi da odmah peres case iza sebe da neko slucajno ne dodje u kontakt. odvojeno peri kasike, case, soljice. i obavezno imaj poseban peskir za lice. kada susis lic eposlije umivanja pokusaj da zaobidjes herepes (da se en bi ne dao Bog raznijelo po licu) i posusi ga maramicom.
kada se herpes pocne vec susiti onda tusiranje i izlaganje pari pomaze najbolje kod omeksavanja kozice i laksem "otpadanju"
eto nadam se dam ti bar malo pomogla. sretno, znam kako ti je ali ce valjda proci (meni je vec 5 dan i evo jos kuburim sa ranicom--otpala ali se nije bilo skroz sve sasusilo ispod
) pa me jos sad malo i boli
Blowing with the wind of change..."