kako da odviknemo dijete od fena? mi imamo problem sto smo na pocetku samo koristili fen kad je beba vristala od grceva a sada nam je skoro stalno upaljen posto jedino tako moze da zaspi i da ima cvrst san..cim ugasimo probudi se to je nevjerovatno a pocinje da nam smeta to zujanje po cijeli dan pa ne znam jeli se beba navikla na to i kako ga odviknuti?...
30.03.2011, 09:24
Majčica
379
Izvini, ali morala sam se nasmijati i to iz razloga sto je i kod nas jako dugo fen bio "aktuelan", otprilike tamo negdje do godine. Bio je "instaliran" pored kreveta i promijenili smo 2 u tom stazu uspavljivanja s fenom. Mi smo ga uglavnom koristili za uspavljivanje i budjenje po noci, znaci ako se promeskolji ili pocne plakati, ustane neko od nas dvoje i upalimo ga i ugasimo ga nakon 5-10 minuta. Ja sam se pitala stalno do kad vise, ali nekako je prestao da pali u smislu da mu vise nije znacilo da li je upaljen ili ne (i dalje se budio) tako da smo prestali. Mislim da ce i kod tebe tako biti, jednostavno cete prestati
30.03.2011, 11:20
taurus
3578
ja koristim fen ali ponekad za noćno uspavljivanje bebi ugrijem stokamak a zvuk je uspava ali srećom nije ovisnik, jer bude dana da ga i ne koristim
lepao ne brini kad prođu grčevi vjerovatno ti ni fen neće trebati
30.03.2011, 14:38
rose
8709
ja sam samo jednom upalila fen...posto mi je to bilo suvise opasno da se fen tako grije na prazno, sutradan sam na youtube nasla klip sa zvukom usisavaca u trajanju od 7 sati (naravno nisu yujali 7 sati vec koliko treba da beba zaspi) ...a uskoro i krenula s bijelom bukom koja je manje iritantna...uskoro su i grcevi prestali i nije bilo potrebe za tim zvukovima
< Poruku je uredio rose -- 30.3.2011 14:50:02 >
Moj je bio naviknut na zvuk usisivaca, i najednom je poceo da mu smeta.Mislim da je prestalo kad su grcevi prestali(a trajali su 4 mj ) Pokusaj vremenom smanjiti zvuk,pa polako ga totalno gasiti,ili ga zamijeni sa nekom laganom muzikom. A nadam se da ce se sam odviknuti
30.03.2011, 14:52
veeseelaa
20552
niko od moje raje na takav način ne smiruje djecu ja i nisam imala problem s plačom i sl s djetetom u nekim nenormalnim količinama, tako da nisam ni morala tražiti selameta a sad vidim da je to jako i loše, čuj da mi fen radi po cijenu noć? mislim ne kontam, još bi mi samo to trebslo
e to sve ukupno mi nije jasno
30.03.2011, 15:31
rose
8709
ja sam jedan dan kad je cijeli taj dan bila nervozna i plakala...upalila fen oko 9 navece samo da nesto pojedem (cula za to ranije pa kad vise nisam znala kako da je umirim, probala i to)...i skontala da je umirilo...a onda sam na youtube nasla zvukove koji joj gode...navodno je taj zvuk najslicniji "buci" koju bebe cuju dok su u stomaku pa ih umiruje...ni mi srecom nismo imali puno epizoda placa i grceva ali i ovo malo sto smo imali...pomagali su ovi zvukovi
< Poruku je uredio rose -- 30.3.2011 15:35:26 >
Moj je bio naviknut na zvuk usisivaca, i najednom je poceo da mu smeta.Mislim da je prestalo kad su grcevi prestali(a trajali su 4 mj ) Pokusaj vremenom smanjiti zvuk,pa polako ga totalno gasiti,ili ga zamijeni sa nekom laganom muzikom. A nadam se da ce se sam odviknuti
heh i kod mene slicno...prvo ju je umirivao i cim pustim zvuk s neta ona se umiri i zaspi...i znala sam cak usisavati stan dok je ona budna ...ali jedan dan krenuh s usisavacem u spavacu gdje je ona lezala u kreveticu i pogledam je sprema se da zaplace...ugasim...umiri se...upalim, opet kenjkanje i plac...pa sam skontala da joj sada smeta
ja sam samo jednom upalila fen...posto mi je to bilo suvise opasno da se fen tako grije na prazno, sutradan sam na youtube nasla klip sa zvukom usisavaca u trajanju od 7 sati (naravno nisu yujali 7 sati vec koliko treba da beba zaspi) ...a uskoro i krenula s bijelom bukom koja je manje iritantna...uskoro su i grcevi prestali i nije bilo potrebe za tim zvukovima
moze link za taj zvuk usisavaca ja imama dva ovisnika o fenu neracunajuci sebe naravno
Rose tnx za ovaj usisivac. Kao da si mi ga kupila. A uziva u zvuku mikser ai usisivaca.
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
30.03.2011, 19:05
pipi_duga_capara
388
ma usisavac je za 10 a ova buka cemo da probamo... kad ga ja nariktam veceras mislice ljudi da je smak svijeta
30.03.2011, 19:08
pipi_duga_capara
388
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Rose tnx za ovaj usisivac. Kao da si mi ga kupila. A uziva u zvuku mikser ai usisivaca.
uh uh jos i mixer mislim da cu veceras da letim iz kuce
30.03.2011, 19:10
Rimljankaa
1878
Hahahhaahahhaa...Najgore od svega sto sad enma izgovora nisam stigla usisati,djete spavalo. ONa jos bolje spava kad s eusisava,hahahahahah
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
30.03.2011, 19:25
pipi_duga_capara
388
hihhihhihiihihi... ma odoh ja odavde sigurnije je po sve nas
30.03.2011, 19:35
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
30.03.2011, 19:43
rose
8709
i moja sada...doduse probala jednom u njenoj blizini...nakon sto je proslo uspavljivanje dok slusa usisivac...i krenu kenjkat
rime, nema na cemu
Arhitekti svoje greške pokrivaju mramorom, liječnici zemljom, a žene dekolteom...
31.03.2011, 11:06
emma.L
2731
Nama je fen bio spas nekih 3 mjeseca, ali nismo imali problema sa odvikavanjem. Uvijek smo ga gasili kad malena zaspi, a to bi bilo jako brzo po stavljanju u krevetić. Ponekad smo znali trčati na prvo negodovanje da ga uključimo, ali smo shvatili da bi to moglo biti stvaranje ovisnosti, i prestali smo pa je radije dizali ako neće više spavati nego da produžavamo spavanje uz fen. A drugi način smirivanja bio je da je stavim u nosiljci na sušilicu na balkonu (ustakljen i osunčan balkon taman za izbijanje dojenačkog žutila) i uključim veš da se suši. To je bilo super!
31.03.2011, 11:09
bebacha
1170
IZVORNA PORUKA: emma.L
A drugi način smirivanja bio je da je stavim u nosiljci na sušilicu na balkonu (ustakljen i osunčan balkon taman za izbijanje dojenačkog žutila) i uključim veš da se suši. To je bilo super!
hehehe.ovo mi je nesto najsmjesnije.al znam da je djelotvorno.mi smo dosta vremena provodili u hodniku gledajuci kako masina pere ves ili je usiivac radio duplo duze