IZVORNA PORUKA: shpagica
IZVORNA PORUKA: mamine oci
alimentacija se placa djetetu ne majci,ako je do sad taj otac uredno placao samo nastavi,udaja nema veze sa tim
U tome i jeste fazon, dijete ne vidi marke jedne od alimentacije koja je astronomska! Ona se sad udala, ulazi u bracnu zajednicu s likom koji takodjer ima dijete iz prvog braka, i mi bismo nekako da zastitimo nase dijete da SVOJE pare koje se uplacuju za njeno izdrzavanje ona prima. Moze li to?
Pouzdano znamo da je od dzeparca i bajramluka dijete primorano sebi da kupuje odjecu i sve za skolu, curici je 15 godina imamo li nacina ovdje nesto promijeniti?
Znam da na ovoj temi uglavnom kritikujete oceve ali ima i majki svakakvih
On može podnijeti zahtjev za izmjenu rješenja koje se odnosi na izdržavane supruge...
to je posbeno do alimntacije za dijete maloljetno iako se ajedno isplaćuje i utvrđuje zajedno tužnom za razvod itd...
ona vjerovatno je nezaposlena žena pa je dobila tužbom i izdržavanje koje je supružnik dužan Porodičnim zakonom pružiti suprzu ( i obrnuto naravno u potrebi istoga)...
U skladu s azakonom njen novi suprug dužan ej izdržavati svoju suprugu ali alimentaciju nastaviti plaćati mora...no na osnovu ovoga može smnajti iznost koje je utvrđena za izdržavanje supruge...
Neka doe kod socijalnoga radnika i objasni situaciju...a
što se tiče alimenatcije...sa dobrim advokatom i dokazima da majka zanemaruje dijete može uzeti starateljstvo da dijete žuvi kod njega, tada neće plaćati alimenatciju...beć će istu dugovati ona pod uvjetima kako sud donese odluku.
S tim da napomenem da stupanje te žene u novi brak nije izjednačeno sa zanemarivanjem djeteto...njen novi vjenčani list nije dokaz tome
< Poruku je uredio Hanady RR -- 12.2.2013 10:43:06 >