IZVORNA PORUKA: magbi
sta da radim moj bebac forsira glavu na jednu stranu bas bas forsira a nije mu kriv vrat ima pet i pol mjeseci
Identicna situacija, moja beba od 5,5 mjeseci naginje glavu na desnu stranu, to sam nedavno primijetila, vidim kad ga nosim u rukama da stalno gleda na desno i da glavu uvijek okrece u desnu stranu i to u polozaju nagete glavice u desno, znaci nije mu ispravljena glavica dok gleda udesno, vec kao nageta na desnu stranu. on okrece glavu bez problema i nelagode sa jedne na drugu stranu, ali nece da zadrzi glavicu na lijevoj strani. Od samog rodjenja on forsira tu desnu stranu, bez obzira sto smo ga mi stalni okretali na lijevu (ukalupimo ga sa jastucima i carsafima, ne moze se pomjeriti, ali on okrene glavu na desnu stranu). Rezultat toga je sto mu je glavica na desnoj strani spljostena i to ne malo. Kad je samostalno poceo drzati glavicu nije je naginjao u desno, ali kako koji dan prolazi, ja imam osjecaj da je to sve vise i vise.
Inace se slabo okrece, ponekad se okrene sa ledja na stomak i onda pocne vristati, jer mrzi polozaj na stomaku, kad ga uzmem za rukice, on se odguruje kao da hoce da ustane. Zaista me glavica i vrat brinu, mislim da cu ga odnijeti pedijatru da vidim sta ce reci. Ostali u okruzenju kazu da pretjerujem i da ce se sve to dovesti u normalu kad pocne sjediti.
Zaboravih napisati, nije imao nikakvih problema sa vratom od rodjenja, znaci nije tortikolitis ili nesto slicno
< Poruku je uredio Arminaa -- 29.6.2013 14:28:26 >