IZVORNA PORUKA: ajla86
ona se dize,izgleda ko da radi trbusnnjake slatko skroz.....a u mojoj blizini sve djeca propuzala jako rano i svi me pitaju sa cudzenjem zar nije jos.....
hodalicu nemam,probali kod prijatelja jer je grozna ovih dana,valjda zubici kad smo je stavili osmjeh od uha do uha
a moja prijateljica je malog u ovoj dobi drzala a on kao dAA hoda,kaze da i ja trebam to raditi ....djete od 5 mj uciti da hoda
moji ni jedno nisu puzali sa 5 mjeseci. a ajša je prohodala sa ravno 9,5 mjeseci. ahmed sad ima 9 i hoda uz namještaj, ne bih rekla da će još prohodati. ppusti ti narod. nije to takmičenje pa ko će prije. a poslije kad dođe mm sa 30 godina i kaže bole ga leđa, ili moj brat operisao kičmu kažu čuj od hodalice, čuj od dubka maaa nijeeeeeeeee. nije aha. sve su to sitna oštećenja koja se kasnije pokažu.
samo neka ona radi šta hoće i šta može sama.
to što radi trbušnjake, pogotovo kad je staviš npr u hranilicu ili autosjedalicu pa je već malo podignuta je normalno. tako jača mišiće i priprema se za puzanje. ali to ne znači da može sjediti.
najbolje je pusti na pod i par igračaka oko nje na nekim raznim udaljenostima pa neka se igra. i normalno da joj je dosadno ali naučiće da se igra i da puže i sve aBd.
ja sam znala tako staviti u ležeći položaj i onda držim igračku i izmičem a dijete radi trbušnjake. ali ne dam ruku ili da dohvati igračku nego samo koliko sami mogu izdržati. ahmed je znao po 10 sekundi u tom položaju da dohvaća igračku, pa se umori pa se opusti.