kodfizijatra su nas poslali najprije jer nakon rodjenja rukica joj je malo sporija bila od lijeve... vljda je bila malo istegnuta pru porodu, ali to se nrmalizovalo za 10ak dana, iakosu i dalje upormo pisali kontrola za mjesec, kao eto daprate. i s rukom sve super, ali kako nije htjela na stomaku da se igra sa 4 mjeseca prepisali su nam vjezbe, kao ne ide motorika svojim tokom... znam da bi trebalo da ide po pravilu, ali etokod vecine vidite da nije tzko. vjezbe koje su dali rade se 4 puta dnevno po pola sata i vise, golo djete, savijam je na razne nwcine koje su objasnili,a to joj nikako ne godi. iodustanem od rada, ipak nista mi nije djetetu, pa nece svako na stomak, i odemo na kontrolu, kazu super sad pocela na stomak, sto i jeste ali sama od sebe, nisam je vjezbala, ali kazu sad bi trebala da se okrece to jest vrti lezeci na stranu, sa 5.mjeseci. i opet vjezbaj,ja nisam, i okrece se sama sa 6 mjeseci... pa onda sto nije propuzala problem,tad joj bilo 6.i jos nas gnjave jer ne puze. nisam radila vjezbe jer vidim da ona sama napreduje ko i svako dijete, ali opet se bojim mislim sad nije normalno sto ne puze. a savijena je pomalo dok su joj igracke u kriu...narucena sam sad sredinom sljedeceg mjeseca, pa vidjecu...a vjezbe je nemoguce cini mi se sama da joj radim... tako da radije se igramo na podu nebi li propuzala nego te vjezbe.da vidim i sama potrebu sigutno bi ih radila bez obzira kakve bile.hodalica bas urjetko, 15 min dnevnoi to samo kad bas nesto moram jer je ne voli.
a pokazuje zaintrresovanost za puzanje, postavi se na sve 4 i ljulja se tako, kad vidi ne ide samo sjedne :-)