cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Vaginalni i cervikalni brisevi

clock-img

29.07.2013, 15:04

clock-img

T_A_J_A

pencil-img

184

hvalaaaaaaaaaa malena_ze bila sam danas u pliklinici... htjela u drugu smjenu kaze ne rade drugu smjenu zbog godisnjih samo hitno... pa cu aBd sve ujutro da odradim u 7h ko nacrtana u poliklinici :D

user posted image user posted image

... digni glavu ne daj se, pjevaj pjesme ljubavne, zaplaci kad te niko ne vidi ...

clock-img

18.09.2013, 19:26

clock-img

selmica79

pencil-img

11

Sad ste me malo zbunile drage moje zenice iz Zenice , ja radila prosle sedmice vaginalne kod dr u bolnici , a nosila na Mikrobiologiju isto u bolnici?????Mislila sam ma hajd da imam i te uredne , kad mi nadjose neke bestije (ureaplasma <10 na 4 , moram na antiobiotike a ne znam da li sam trudna jer sam u isto vrijeme imala folikulometrije i ciljane odnoseuser posted image user posted image Inace i ja sam imala probleme s uputnicama , uzas

clock-img

18.09.2013, 19:29

clock-img

selmica79

pencil-img

11

Ispravka , >10 na 4

clock-img

19.09.2013, 13:09

clock-img

Loretta

pencil-img

38

selmica79, za tu ureaplasmu ne znam sta bih ti rekla, netko je ima citavu trudnocu i sve OK prodje, a u nekoga stvara velike probleme (kao sto je u mene bio slucaj). Ja sam u 2 navrata pila antibiotike, s tim dok sam bila trudna uzimala sam sumamed. U svakom slucaju, moja preporuka je da uzimas propisane antibiotike jer ova bakterija zna biti dobro zeznuta i tesko je se rijesiti. Drzim palceve da u tebe odmah nestane!!

If your heart turns blue, I want you to remember...
This song is for you, and you are full of wonder...

clock-img

19.09.2013, 20:38

clock-img

selmica79

pencil-img

11

Meni je dr rekao da sacekam da vidim hocu li dobiti ili sam (daj boze) ostala trudna , jer valjda ako budem trudna ne smijem koristiti ovaj propisani Vibramycin , vec nesto drugo , tako sam ga shvatila.Nadam se da je to uzrok mog nezanosenja vec 6 mjeseci , jer kazu da ova bestija moze sljepljivat spermice i ne dat oplodnju.To nije bas jedini problem koji imam , ali se nadam od srca da ce biti mozda rijesenje....

Tebi veliko hvala na odgovoru , srce si

clock-img

05.02.2014, 18:29

clock-img

Lilli28

pencil-img

7

Pozzz cure :) Evo ovak od nedavno zivim u Bih.. Tocnije u Brckom. E sad... neznam kak kod vas ide. tek sam dobila zdravstveno osiguranje.. Nezaposlena sam i nisam trudna, planiram trudnocu uskoro.E sad me zanima, dal se vaginalni brisevi sto placaju kad ih radis preko zdravstvenog? I koliko se cekaju?
Buduci da planiram trudnocu uskoro zelim ih napraviti.Nadam se da ce mi netko odgovoriti. Pozz :)

clock-img

07.02.2014, 20:08

clock-img

Latinka

pencil-img

650

Lilli28, ako vec nisi dosla do info, kad ides preko u zdravstvenog, mislim sa se nista ne placa, mozda par maraka. Ja sam radila prvi put preko zdravstvenog, u Sarajevu, s tim da sam imala preporuku ginekologa zbog missed ab.prije toga

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

clock-img

19.04.2014, 16:32

clock-img

miks

pencil-img

212

Da li moram uraditi briseve ponovo ako sam ih radila poslije proslog spontanog prije pola gpdine i ako mi je nalaz posteljice bio ok?

clock-img

03.12.2014, 18:59

clock-img

drvo

pencil-img

37

Pitanje koje se dvije uputnice vada kod dr. opste prakse kako bi se na UKC-u uradio papa test? hvala

clock-img

03.12.2014, 20:04

clock-img

kokouli

pencil-img

963

IZVORNA PORUKA: miks

Da li moram uraditi briseve ponovo ako sam ih radila poslije proslog spontanog prije pola gpdine i ako mi je nalaz posteljice bio ok?

DA .

clock-img

03.12.2014, 20:05

clock-img

kokouli

pencil-img

963

IZVORNA PORUKA: drvo

Pitanje koje se dvije uputnice vada kod dr. opste prakse kako bi se na UKC-u uradio papa test? hvala

Uputnica za ginekologiju da pise PAPA test ,i druga za Kolposkopiju za brisovi vagine i cerviksa .I to se dvoje ne radi u isto vrijeme vec sa razmakom od najbolje 1 mjesec.

< Poruku je uredio kokouli -- 3.12.2014 20:06:19 >

clock-img

03.12.2014, 20:07

clock-img

kokouli

pencil-img

963

IZVORNA PORUKA: Lilli28

Pozzz cure :) Evo ovak od nedavno zivim u Bih.. Tocnije u Brckom. E sad... neznam kak kod vas ide. tek sam dobila zdravstveno osiguranje.. Nezaposlena sam i nisam trudna, planiram trudnocu uskoro.E sad me zanima, dal se vaginalni brisevi sto placaju kad ih radis preko zdravstvenog? I koliko se cekaju?
Buduci da planiram trudnocu uskoro zelim ih napraviti.Nadam se da ce mi netko odgovoriti. Pozz :)

Mi u SA ne platimo nista za brisove i papa preko knjizice .

clock-img

03.12.2014, 22:45

clock-img

drvo

pencil-img

37

Dr. mi je rekao samo da dvije upute uzmem tj. jedna ginekologija, druga il je rekao patologija ili citologija... On ce to kaze odraditi, a te za briseve radim na mokrobiologiji ona zuta zgradica.... danas isla da mi dr. opste praks. propise ne zna sta da napise, pa me zbunjuje

clock-img

04.12.2014, 17:25

clock-img

kokouli

pencil-img

963

Rekla sam ti tacno sta da ti napise na jednoj ,sta na drugoj ,nema nikakve patologije i citologije .GAK papa test ,i Kolposkopija brisovi vahgine i cerviksa .U SA trenutno nema nista od podloga za brisove ...zvala sam neki dan ....tako da ne znam sta ces ,mozes privatno ...A na mikrobiologiju odes na DIPu i uzmes kad ima to za brisove .To je to .

< Poruku je uredio kokouli -- 4.12.2014 17:27:12 >

clock-img

04.12.2014, 20:59

clock-img

Super Beba

pencil-img

1291

Analize cervikalnih i vaginalnih briseva rade i u zavodu za javno zdravstvo - ilidza ili stari grad (bistrik, prekoputa vijećnice). Briseve vam uzme ginekolog (privatno 20 km) ili u domu zdravlja besplatno.

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

clock-img

05.12.2014, 19:02

clock-img

kokouli

pencil-img

963

Ovo sto sam napisala je 0km na knjizicu sve ,ima u Skerlica isto odes sama uzmes dzidze za brisove na mikrobiologiji odradis i to je to ,i vratis kad dr.uzme uzorak opet na mikrobiologiju .

clock-img

04.11.2015, 10:10

clock-img

malena27 RR

pencil-img

15117

IZVORNA PORUKA: nanaca

Cao!Ukratko - gdje u SA ovo obaviti? Na Kosevu nemaju potrebnih podloga. Navodno SANASA ovo radi. Cula sam da je 30 KM nalaz, a jos 30 sto oni uzmu bris. Druga opcija je da bris uzme moj dr. Molim iskustva i savjete. Hvala.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 4.11.2015 10:11:00 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

Zadnji članci

article-img