cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Foto - kuhanje!

clock-img

17.04.2011, 18:50

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

ja ih podmazem puterom pa pobrasnim, kad recimo vanilice pravim :)

ali ti imas cetiri rukice vrijedne hihih, stvarno djeca su ti divna

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

17.04.2011, 18:54

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

ma samo kap ulja stavim i malo brasna i onda fino ispadaju iz kalupa
a hvala ti za vrijedne rucice pa i jesu mogu ti reciuser posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

clock-img

17.04.2011, 19:26

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

Hanady ruke ti se pozlatile za soganj dolmu odkada ja hocu da je napravim a bas sam kontala kako da punim luk hahahha eh sada znam HVALA user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

18.04.2011, 13:27

clock-img

salmy

pencil-img

5830

IZVORNA PORUKA: muaaa

Krofne

500 ml.mlijeka,kvasac,kasika secera,u mlijeko staviti ove sastojke i pustiti da nadodje.Kad je nadoslo staviti 8 zumanaca umucenih sa 100 gr secera u prahu i 100ml.ulja.Ostaviti 20 min. da stoji.
user posted image
Nakon 20min.umjesati limunovu koricu narendanu,vanil.secer kasicicu soli i 1 kg brasna.Dobro izraditi
user posted image
prebaciti na radnu povrsinu
user posted image [/ur
[url=http://www.Slikomat.com/slika/4805992.htm]user posted image

i razvaljati na prst debljine
user posted image
Prekriti i ostaviti da udupla volumen
user posted image
kad udupla vaditi krugove
user posted image
Prziti u zagrijanom ulju
user posted image
vaditi na ubrus da upije visak ulja.
I gotovi proizvod presuti secerom u prhu
user posted image [/url
Punila sam dzemom od sipka,kuharskim spricom
[url=http://www.Slikomat.com/slika/4806000.htm]user posted image

ja ih sad napravila,i nisu mi debeleuser posted image user posted image user posted image hahhahaha sve sam uradila kako pises ali su narasle malo tanje od ustipka.A ukusne su pa sam stavljala jednu na druguuser posted image user posted image user posted image a između filuser posted image
gdje li sam fulilauser posted image

clock-img

21.04.2011, 10:45

clock-img

Anoniman

Neko se skoro žalio na anketi kako su mu šnicle žilave evo recept za
sočne juneće šnicleuser posted image
Potrebno
6 junećih pohovanih šnicli ( dobro istući meso i pohovati-začini, prezla, jaja )
Staviti šnicle u vatrostalnu zdjelu, tepsiju šta imate, dosuti malo vode te posuti vegetom...peći 30min na 250*C
user posted image

Nakon 30min izvaditi preliti vrhnjem za kuhanje
user posted image
dodati paradajz
user posted image
dodati sir, te staviti ponovo u rernu i peći još 30 min.
user posted image

user posted image
Kao prilog može pire
user posted image

clock-img

21.04.2011, 10:47

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Uh Breskva šta počiniuser posted image user posted image user posted image user posted image

odoh da doručkujem a mislila sam preskočituser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

21.04.2011, 10:49

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Uh Breskva šta počiniuser posted image user posted image user posted image user posted image

ti ko i ja doručak preskočim a za večeru se nabacam ko nikouser posted image user posted image user posted image ...

clock-img

21.04.2011, 11:23

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

21.04.2011, 11:28

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Breskva

ti ko i ja doručak preskočim a za večeru se nabacam ko nikouser posted image user posted image user posted image ...

ma jk ja nikada ne večeras...doručak mjenjama kafon najčešće jer me mrzi jest u kancelarijiuser posted image

al sad sam pojela nakav pileći sendvić...hajd nije golemuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

21.04.2011, 13:36

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Iman83

Bravo Breskva. Jesu ovo đulbastije ili sam ja nešto fulala?user posted image user posted image user posted image

a šta su đulbastijeuser posted image , ja sam ti totalni laik za te nazive i kuhanje, al popravljam seuser posted image

clock-img

21.04.2011, 13:46

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Potpis od A do Ž!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

26.04.2011, 19:22

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Sampita
10 zumanaca,10kas.secera,1 van.secer,5 kas.mlijek,2 kas. ulja,8 kas.brasna,malo pr.za pec.Prvo izmutiti secer i zumanca pa dodavati ostale sastojke
user posted image
user posted image
user posted image
Isuti u tepsiju i peci na 180 dok ne dobije zutu boju
user posted image
user posted image [/url
Uspinovati 900gr.secera i solja vode
Bjelanca mutiti i u to dadati malo soli,da bude cvrsto,onda polako dodavati agdu
[url=http://www.Slikomat.com/slika/4821848.htm]user posted image

Mutiti tako dok se ne ohladi
user posted image
Premazati ohladjenu koru sve dobro rashladti,i degustirati
user posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

clock-img

26.04.2011, 20:10

clock-img

mala86

pencil-img

2755

nisam ljubitelj sampite ali ovo odlicno izgleda user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

clock-img

27.04.2011, 08:50

clock-img

10 mart 2009

pencil-img

458

muaaa, šampita super izgleda, ne sumnjam da nije i jako ukusna...user posted image user posted image user posted image user posted image ... ako se ne varam, vidim na slikama da mješaš smjesu u Tupperware posudi za miksanje...onda mora ispasti dobro user posted image  

clock-img

28.04.2011, 16:32

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

Evo nesto sto ja volim:hurmasice.inace su mi zakon ovi kolaci sa agdom... Sastojci:2 jajeta,250 gr margarina ili putera ili maslaca,vanilin secer,pola praska za pecivo,600 do 700 gr brasna.taman izadje jedna tepsija,oko 20 komada... [url=http://www.Slikomat.com/slika/4824428.htm]user posted image [/urlumutimo margarin i jaja sa vanilin secerom [url=http://www.Slikomat.com/slika/4824431.htm]user posted image [/urlonda polako dodajemo brasno sa praskom za pecivo,i mijesimo rukom[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824434.htm]user posted image [/urlkad je dovoljno brasna treba fino da se odvaja od posude.ja licno nikad nisam sigurna koliko brasna stavim,nego od oka.treba da bude ovako[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824438.htm]user posted image [/urlpravimo loptice i stavljamo na rende da dobijemo saru onu na kockice[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824441.htm]user posted image [/url Ja sam unutra stavila i ljesnjake,po zelji moze i orasi ili bademi.redamo u tepsiju i peceno dok ne porumene na 200 stepeni. [url=http://www.Slikomat.com/slika/4824444.htm]user posted image [/urlpripremimo agdu od secera i vode u omjeru 1:1 i kad je peceno zalijemo[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824446.htm]user posted image [/urli pojedemo[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824448.htm]user posted image [/urli naravno mame sa malom djecom sve rade na podu da mogu i pomagaci ucestvovat.mogla bih to raditi i kad spava ali necu..neka ga[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824450.htm]user posted image [/url

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

28.04.2011, 21:10

clock-img

Gift

pencil-img

1000

IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: muaaa

Krofne

500 ml.mlijeka,kvasac,kasika secera,u mlijeko staviti ove sastojke i pustiti da nadodje.Kad je nadoslo staviti 8 zumanaca umucenih sa 100 gr secera u prahu i 100ml.ulja.Ostaviti 20 min. da stoji.
user posted image
Nakon 20min.umjesati limunovu koricu narendanu,vanil.secer kasicicu soli i 1 kg brasna.Dobro izraditi
user posted image
prebaciti na radnu povrsinu
user posted image [/ur
[url=http://www.Slikomat.com/slika/4805992.htm]user posted image

i razvaljati na prst debljine
user posted image
Prekriti i ostaviti da udupla volumen
user posted image
kad udupla vaditi krugove
user posted image
Prziti u zagrijanom ulju
user posted image
vaditi na ubrus da upije visak ulja.
I gotovi proizvod presuti secerom u prhu
user posted image [/url
Punila sam dzemom od sipka,kuharskim spricom
[url=http://www.Slikomat.com/slika/4806000.htm]user posted image

ja ih sad napravila,i nisu mi debeleuser posted image user posted image user posted image hahhahaha sve sam uradila kako pises ali su narasle malo tanje od ustipka.A ukusne su pa sam stavljala jednu na druguuser posted image user posted image user posted image a između filuser posted image
gdje li sam fulilauser posted image

i meni isto ispalo kao ustipci..u cemu grijesimouser posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

clock-img

28.04.2011, 21:56

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Neznam sta da vam kazem evo sve sam iscitala ponovo da vidm da nisam gdje fulila.Dali ostavljate da udupla volumen kad razvaljate?A nisu ni kod mane nesto debele a nisu ni tanke,neznam sta da kazemuser posted image

clock-img

29.04.2011, 13:37

clock-img

zagy

pencil-img

351

Malo upadam, nije moj recept, ali ja kada pravim peksimete, ako mi nije jaka vatra i vrelo ulje ne napušu se fino, možda je do toga?

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

clock-img

29.04.2011, 17:41

clock-img

Gift

pencil-img

1000

ne znam stvarno pustila sam i da nadodu i pecem ih u vrucem ulju..ne znam probat cu opet..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

clock-img

29.04.2011, 17:50

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

joj muaaa li muaaa sto mi tjeras vodu na usta,svaka ti cast vrijedna kuharice a posebno aferim za tvoje pomagaceuser posted image user posted image user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

29.04.2011, 18:38

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

Evo ja sam danas pravila Klepe ili kako ih ja zovem Kulaci .......................

Brašno,so i mlaka voda pa zakuhala,a predhodno sam mljeveno meso,luk,so,biber i vegata

user posted image

Zatim sam razvaljala tijesto, isjekla na kockice i na njih redala po grudvice smjese  od  mesa

user posted image user posted image

POtom sam krajeve kockice izprebacivala i napravila trokutiće,ispritiskala da se krajevi zaljepe...........

user posted image

Nasula vode u šerpu,posolila i nasula ulja pa ostavila da provri..........Kada je voda provrila spuštala kulake da se kuhaju.............Kada krenu da se podišu znači da su gotovi ..........

user posted image

Kada su kulaci gotovi,procijediti vodu,kulake  posuti vrhnjem ili mješavinom kajmaka i mlijeka (po želji) i servirati ....................

user posted image

Prijatno ................

clock-img

29.04.2011, 18:43

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

bravo Selma,Bogami si ih mlogo napravilauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

29.04.2011, 18:45

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: zaha

bravo Selma,Bogami si ih mlogo napravilauser posted image

Selma i ja ih zovrm kulaci sigurno si s mog kraja tamo se jedino kaze kulaci :)))))
Odlicno si prikazala i ja ih punooo volim samo si ih ti puno napravila ja se sva smorim :)))

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

29.04.2011, 18:49

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Uh selma moje mlogo drago jelo si sprmeila...mis mo ih u nedleju jeli...al meni s ečini ja i moja hanadi mogle bvi svaki danuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image super fotke

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.04.2011, 18:52

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

i moja djeca bi ih stalno jela ali sto rece Mirkica,smore me pa ih dobiju samo kad me slusaju dobrouser posted image

Zadnji članci

article-img