cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Foto - kuhanje!

  
clock-img

02.04.2011, 20:15

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

evo mene sa izvještajem za kokos kolač, kad s eohladio kolač je bio sasvim ok, ali meni se nikako, nikako nije svidiouser posted image , a mm se davio, na kraju on sam spucao cijelu tepsiju kolača. idemo daljeuser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

14.04.2011, 11:30

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Krofne

500 ml.mlijeka,kvasac,kasika secera,u mlijeko staviti ove sastojke i pustiti da nadodje.Kad je nadoslo staviti 8 zumanaca umucenih sa 100 gr secera u prahu i 100ml.ulja.Ostaviti 20 min. da stoji.
user posted image
Nakon 20min.umjesati limunovu koricu narendanu,vanil.secer kasicicu soli i 1 kg brasna.Dobro izraditi
user posted image
prebaciti na radnu povrsinu
user posted image [/ur
[url=http://www.Slikomat.com/slika/4805992.htm]user posted image

i razvaljati na prst debljine
user posted image
Prekriti i ostaviti da udupla volumen
user posted image
kad udupla vaditi krugove
user posted image
Prziti u zagrijanom ulju
user posted image
vaditi na ubrus da upije visak ulja.
I gotovi proizvod presuti secerom u prhu
user posted image [/url
Punila sam dzemom od sipka,kuharskim spricom
[url=http://www.Slikomat.com/slika/4806000.htm]user posted image


_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

14.04.2011, 11:37

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

odo ja napravit ove krofneuser posted image user posted image user posted image user posted image odmauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

14.04.2011, 11:38

clock-img

salmy

pencil-img

5830

A kad se pune ? i meni se sviđajuuser posted image user posted image user posted image

clock-img

14.04.2011, 11:41

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

kad su gotoveuser posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

14.04.2011, 11:41

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Pune se kad su jos tople,najtanjim nastavkomuser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

14.04.2011, 11:43

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

meni je ovo najbolji recept ikada,toliko puta sam pravila po drugim receptima ali ovaj je vrhuser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

14.04.2011, 11:43

clock-img

HAHA

pencil-img

685

user posted image ja volim krofne jako,pogotovo domaće.

_____________________________

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

clock-img

14.04.2011, 11:45

clock-img

sheri

pencil-img

1515

da nisam prehladjena i sva  ko da me voz pregazio, majke mi i ja bih ih pravila jer ih volim i tako lijepo izgledaju. pa eto, ko napravi prvi, posaljite mi, jednu dovoljno jeuser posted image user posted image

_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

14.04.2011, 11:46

clock-img

salmy

pencil-img

5830

hvala user posted image  privlace me,a imam nekog đemauser posted image user posted image user posted image  

clock-img

14.04.2011, 11:49

clock-img

Anoniman

mmmmm krofne su mjanmjnam 

ne znam sta je sa mnom al ja bi bez slatkog mogla sto godina ziveti ponekad samo kocku cokolade ili bas neka torta da me na izgled privuce kao vocna, ja skroz retko pravim slatkise,  mene sta upropasti to su slana jela, cipsovi e tu granica nemauser posted image

clock-img

14.04.2011, 11:52

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Kako ja tako ni djeca nemogu bez neceg slatkog,tako da mi se uvjek zale kako im je "opao secer" kada nemaju nesto slatko i onda me proganjaju dok im ne naprvim nestouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

14.04.2011, 11:54

clock-img

la bomba

pencil-img

245

Krofnice su mrak

clock-img

14.04.2011, 18:14

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

krofne su preukusne.pravila sam ih s nutelom,5 komada sam pojela odmauser posted image user posted image jos nisam nisam nasla recept za krofne koji mi u potpunosti odg al ovaj me odusevio.uskoro reprizauser posted image user posted image

< Poruku je uredio bebacha -- 14.4.2011 18:15:57 >


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

14.04.2011, 18:28

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

IZVORNA PORUKA: muaaa

Kako ja tako ni djeca nemogu bez neceg slatkog,tako da mi se uvjek zale kako im je "opao secer" kada nemaju nesto slatko i onda me proganjaju dok im ne naprvim nestouser posted image user posted image user posted image


isto ovakouser posted image


_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

16.04.2011, 03:07

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Eh kako je triputmama na nekoj do tema piitala za sogan dolmu pa joj objašnjavali a meni s ečini ta bi napravila al nikakoa d askonta kako luk na nafiluje ovo je fotkanje smao za nju da pokuša napraviti u dalekoj zemlji naše tradicionalno jelouser posted image

Potrebno,
crveni luk srednje veličine
faširano meso
mrka
začini
riža


I idemo...
luk bi najbolji bio u ovoj veličini
http://www4.slikomat.com/10/0416/o67-Slika1.jpg

svaku glavicu luka zarezati sa gornje i donje strane ravno
http://www4.slikomat.com/10/0416/es-Slika1.jpg

i dobiješ pljosnat luk ovako
http://www4.slikomat.com/10/0416/q69-Slika1.jpg

pripremljen luk staviti u šerpu i zaliti vodom u koju si dodala 3-4 kapi vinskog sirćeta ili jabučnog sirćeta
http://www4.slikomat.com/10/0416/e64-Slika1.jpg

neka kuha dok ne počnu ispadati srca luka...to jeste ono najmanje u sredini...
evo ovako
http://www4.slikomat.com/10/0416/cs3-Slika1.jpg

kad se skuha luk procjediti a pripemiti smejsu za punjenje

staviti faširano meso, so, bier, narenadnu mrku, naredndan crveni luk, narendano pola čehan bijelog luka, pešun, i malo crvene paprike. dodati na 1 kilogram mesa oko 2 fildžana prebrane i oprane riže....dosdati nju pa malo ulja i samo pola fildžana tople vode da se sve lijepo sjedini
http://www4.slikomat.com/10/0416/cze-Slika1.jpg

pripremiti šerpu u kojoj ć se dolma kuhati...
staviti ulja, narendane mrkve, soli bibera i crvene paprike
http://www4.slikomat.com/10/0416/mkc-Slika1.jpg

sa porcijeđenog luka poskidati oguljinu ( lukovinu) i prstom razdvajati klukovice...ne trea puno pritiskati da ne popucaju one same ispadaju...ovako
http://www4.slikomat.com/10/0416/wzn-Slika1.jpg
http://www4.slikomat.com/10/0416/g2o-Slika1.jpg
http://www4.slikomat.com/10/0416/zz-Slika1.jpg


kad se pripemi luk filuje se primpremljenom smjesom i u krg stavlja u pripremljenu šerpu
http://www4.slikomat.com/10/0416/rn2-Slika1.jpg
http://www4.slikomat.com/10/0416/rec-Slika1.jpg

redaš redove u šerpi jedna an drugi dok se ne potroši i luk i meso ili jedno ili drugouser posted image

onda sve lijepo zaliješ mlakom vodom da prelije sve smješetno u šerpi
http://www4.slikomat.com/10/0416/x97-Slika1.jpg

ja preko stavim limeni tanjir da mi meso ne ispada iz dolmi....
http://www4.slikomat.com/10/0416/jul-Slika1.jpg

staviš d aluha na najačoj temperaturi...kada prokuha neka kuha na toj temperaturi jedno 10 minuta, aonda smanjiš na nižu...npr. najače ti 6 ti kuhaš tu 10 minuta a ond amsanjiš na 2 ili 3 i krčkaš je jedno 45 minuta do sat vremena u zavisnosti koliko si napravila...

u toku kuhanja obavezno dodavati po fildžan vode da ne zagoriuser posted image

i eto svo mudro slovo gotovo...
prijatno
http://www4.slikomat.com/10/0416/zty-Slika1.jpg

mi stavimo ododzgo pavlke ili kajmaka...ili namje jogurt prilog ovome...po volji i želji...al svakako ukusno jesteuser posted image

nadam se pomogla sam tiuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

16.04.2011, 10:29

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

16.04.2011, 19:00

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image   Handy srce si user posted image user posted image user posted image   pokusam u ponedeljak,  za vikend imam slobodnouser posted image user posted image user posted image   pa ti javim ako uspe odma zovem moju raju na rucak  da probaju  tradicionalno user posted image jelo

Hvala ti jos jedanput  user posted image user posted image

clock-img

16.04.2011, 20:22

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

KORPICE

100gr putera,70gr secera,1 jaje,brasna oko 300 gr zamjesiti.
user posted image
Ovako da izgleda zamjesano
user posted image
Tijesto podjeliti na onoliko djelova koliko imas kalupa,otprilike 14-15 loptica 
user posted image
uposlimo male ruke da pune kalupe
[img
Poslozimo u pleh i pecemo na 180 oko 15 min.zavisi od rerne
[url=http://www.Slikomat.com/slika/4809026.htm]user posted image

Napravimo fil od cega hocemo
user posted image
I filujemo
user posted image
Ukrasimo i gotovo,mogu se raditi i sa vocem i raznim filovima
user posted image
i to je to
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

16.04.2011, 20:32

clock-img

HAHA

pencil-img

685

user posted image za male ručice.

_____________________________

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

clock-img

17.04.2011, 15:45

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

                                BRZE KIFLE
125gr svjezeg sira,1 bjelanjak,malo soli,50ml.ulja,50ml.mlijeka,3 kasicice pr.za pecivo,250 gr.brasna zamjesiti
user posted image
odmah prekuhati
user posted image
Razvaljati i rezati
user posted image
Mozete puniti cime hocete sirom,salamom ja sam ovaj put malo experimentisala pa sam to uradila sa cokoladomuser posted image
user posted image
srolati u obik kiflica,posloziti u pleh premazati zumancem,presuti susamom i peci
user posted image
I gotovouser posted image user posted image
user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

17.04.2011, 16:13

clock-img

Šanti

pencil-img

59

Muaaa, molim te mi reci  gdje si nabavila ove okrugle kalupe i ove u obliku zvijezde?


clock-img

17.04.2011, 16:15

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Ove okrugle kod nase forumasice Medic slatki, a zvjezdice u Binguuser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

17.04.2011, 18:43

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

divno ti je sve!

dva pitanjca: 1. da li kalupe podmazes i pobrasnis?
2. hoces li mi posuditi ove vrijedne rukice

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

17.04.2011, 18:47

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

user posted image user posted image user posted image user posted image  Majo RR vrijedne rukice imas samo se malo strpi ubrzo ce ti pomagati,
a kalupe pouljim i pobrasnimuser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


Zadnji članci

article-img