Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
za onoga ko ovu temu smisli lakse mi kad vidim nego kad citam a jes me mesni rolad spasio veceras i super ispao hvala Mala Selma
29.03.2011, 10:09
Lejla Ka
5544
IZVORNA PORUKA: škorpija
IZVORNA PORUKA: nikita
ja sam je pravila i kokos fil je super ispao , da nije do kokosa, koji kupujes
ma jedini u granapu koji je bio , marka SETI
Fil sa kokosom: Kad mlijeko zakuha staviš griz koji je stajao u malo mlijeka. Kuhaš dok bude malo gušće od pudinga 5-6 minuta (nakon što počne da kuha). Skineš sa vatre i umješaš kokos. To ti stoji dok ne napraviš smjesu za kore i malo ne ispečeš donju koru. Onda će se i fil peći neko vrijeme sa gornjom korom.
Kako misliš da ti se osjeti kokos? Grube su ti mrvice? Suhe? Ili je problem sa aromom?
29.03.2011, 10:20
škorpija
6649
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: škorpija
IZVORNA PORUKA: nikita
ja sam je pravila i kokos fil je super ispao , da nije do kokosa, koji kupujes
ma jedini u granapu koji je bio , marka SETI
Fil sa kokosom: Kad mlijeko zakuha staviš griz koji je stajao u malo mlijeka. Kuhaš dok bude malo gušće od pudinga 5-6 minuta (nakon što počne da kuha). Skineš sa vatre i umješaš kokos. To ti stoji dok ne napraviš smjesu za kore i malo ne ispečeš donju koru. Onda će se i fil peći neko vrijeme sa gornjom korom.
Kako misliš da ti se osjeti kokos? Grube su ti mrvice? Suhe? Ili je problem sa aromom?
grube mrvice, nekako previše sirovo, zapinje mi u grlu, još sma ja kuhala kokos sa mlijekom pa onda dodala griz i dokuhala fil
29.03.2011, 10:46
Lejla Ka
5544
To ti je vjerovatno star i presušen kokos bio. Nemoj se obeshrabriti.
Što se tiće "kupujmo domaće", ja sam vazda za to. Međutim kokos nije domaći, većina distributera ga kupuje i prepakuje. Zato treba uzimati nešto skuplji i kvalitetniji. Slično je i sa kakaom. A mlijeko i voda ... Pa tu nam nema ravih.
29.03.2011, 12:41
Anoniman
molim vas fotografisi te pravljenje sogan-dolm-e ako iko uskoro vreme bude imao vremena za to neznam kako da to napravim nisam nikad jela samo citala po temama
29.03.2011, 13:08
Lejla Ka
5544
Ove su uredu,
ove su prekrupne, ali mogu proč ako ih nije previše,
ovo je katastrofa.
Gore stavljene ocjene su po Sarajevskim standardima
29.03.2011, 13:08
Lejla Ka
5544
Hajde sad, koja bude prva pravila sogan dolmu nek umasti fotoaparat
29.03.2011, 23:48
Rimljankaa
1878
Slane palacinke:
Zakuhamo klasicno tijesto za palacinke:brasno,jaja,mlijeko,voda,so,malo ulja i secera. Ostaviti malo guscu smjesu od one koju pravimo za slatke palacinke.
Ispecemo palacinke
zatim napravimo fil tako sto isjecemo jedan pileci file na kockice i proprzimo malo na ulju,uz dodavanje malo vode.Dodamo gljive,pa suho meso i zacinimo po zelji
Fil nanesemo na palacinku i urolamo palacinku.Krajeve zakacimo cackalicama da fil ne iscuri.Po zelji staviti i listove sira.
Pohujemo palacinke i przimo na ulju kratko
Serviramo na tanjir i po zellji napravimo nadljev.Ja sam ovaj put iskoristila visak gljiva.Proprzila ih,zacinila i dodala vrhnje za kuhanje
PRIJATNO!
< Poruku je uredio Rimljankaa -- 29.3.2011 23:49:57 >
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
30.03.2011, 09:41
amdi
518
Ja pravim skoro istim postupkom, dakle poslije punjenja palacinki stavim ih u vatrostalnu zdjelu i polijem vrhnjem za kuhanje ili besamel sosom i rendanim sirom. Pecem dok se ne zarumeni - samo malo zdravija varijanta od przenja
30.03.2011, 11:16
Lejla Ka
5544
UH Rime, pa ti si opasna!
30.03.2011, 17:30
Rimljankaa
1878
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
UH Rime, pa ti si opasna!
Ko bi rekao,hahahahah?! IMa jos uspjeha i slanih i slatkih,ali mi se neda slikati...
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
30.03.2011, 17:32
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
30.03.2011, 18:21
Rimljankaa
1878
IZVORNA PORUKA: Iman83
Rime, identičan ručak smo jučer imali, samo sa bešamelom, ne dao Bog da sam i ja odlučila slikati !!!
NIje ni kod mene za razglednice. Nisam stigla nista dekorisati,jer smo bili,uh bas gladni...
02.04.2011, 18:12
mala86
2755
Arancini (usecerena limunova korica)
kora nekoliko domacih neprskanih limuna
isjeci makazama na trake
zatim ih staviti u kljucalu vodu,pustiti da kuha par minuta i 2-3 puta ponoviti postupak
nakon toga izvagati koricu
koliko grama korice ima toliko grama secera i vode staviti da kuha kod mene je bilo 220 grama,stavila sam toliko secera i 220 ml vode
a zatim ubacila koricu i pustila da kuha oko 15 minuta
nakon 15-tak minuta izvadila ih i obilato posula kristal secerom i ostavila da se susi
kad se osuse trebaju izgledat ovako
moji nazalost ovu fazu ne docekaju pojedu se prije
02.04.2011, 18:20
Hannica
2920
I valja li to istA? Nikad nisam probala,jel slatko,ljuto,gorko?
02.04.2011, 18:21
R&T@
5982
Ove limunove korice bas izgledaju primamljivo...a nikada nisam cula za ovaj recept...
Mislim da cu probati...
02.04.2011, 18:23
mala86
2755
IZVORNA PORUKA: Hannica
I valja li to istA? Nikad nisam probala,jel slatko,ljuto,gorko?
mislim da sto se vise kuhaju da gube na gorcini
meni su odlicni i najdrazi ovako ispred kompa ,vec je cevrtina pojedena ,ja oh obozavam,slatko je
02.04.2011, 18:25
mala86
2755
IZVORNA PORUKA: tajra
Ove limunove korice bas izgledaju primamljivo...a nikada nisam cula za ovaj recept...
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦
02.04.2011, 18:25
Hannica
2920
I ja bih probala,ali nemam vage. I nemam neprskanog limuna,kod mene je onaj plasticni iz konzuma.
02.04.2011, 18:31
Hannica
2920
IZVORNA PORUKA: mala86
U ovom receptu pise narance,sad si me zbunila. Jako sam zbunjiva kad je kuhanje u pitanju.
ja sam stavila limun jer njega dobismo iz Dalmacije
i sad naziv trebam promjenit
ovo su limuncini- mislim -skroz sam pukla
02.04.2011, 18:46
R&T@
5982
I ja bih probala,ali nemam vage. I nemam neprskanog limuna,kod mene je onaj plasticni iz konzuma.
Nemam ni ja vagu, ali imam "odokativnu" mjeru
A kupovni limun mozes oprati deterdentom za sudje i dobro isprati
02.04.2011, 18:50
mala86
2755
Nemam ni ja vagu, ali imam "odokativnu" mjeru
A kupovni limun mozes oprati deterdentom za sudje i dobro isprati
ovo nisam znala-od sad su limuncini ili arancini sedmicno na meniu
02.04.2011, 19:45
maja78 RR
4163
ja radim isto kao ove arancine sa narandzinom korom, i ostavim u teglu i bude super u kolacima, a i ovako za pojesti