Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ROLAT OD FASIRANOG MESA (PUNJEN JAJIMA I SIROM) Potrebno: Smjesa za rolat: 500gr fasiranog mesa, prezla, 2 jajeta, malo ulja, so, biber,vegeta, crvena paprika, zacini dr.)persun, bosiljak, itd.) Fil: 4 jajeta skuhana, 6 listova edamer sila Umutiti rukom smjesu za rolat Na papir za pecenje (premazan sa malo ulja) staviti smjesu Razvaljati rukom u pravugaonik i poredati sir i kuhana jaja (vrhove jajeta odsijeci) Zarolati rolat papirom , visak papira odsijeci a sa strane staviti ispod rolata.Rolat staviti u tepsiju (ja sam u vatrostalnu) i nasuti pola case vode. Peci u zagrijanoj pecnici oko 35 minuta, a zadnjih 5 minuta prerezati papir i peci da zarumeni Izvaditi iz pecnice da se malo ohladi (oko 10 do 15 minuta) pa onda sijeci. Moze se sluziti uz krompir carsku mjesavinu ili sl. Ja ovo pravim kad imam goste i super je kao "meza" PRIJATNO
23.03.2011, 09:48
mamine oci
4300
mislim da svi znate ovj recept al eto nije na odmet slane palacinke klasicna smjesa za palacinke
ispeci palacinke
u tiganj na sporetu isprziti sanpinjone u sanpinjone dodati seckanu piletinu(ili po zelji fasirano ili neko drugo meso)zacin malo soli i origana prziti nekih 15-20 min
narendati trapist sir
ispecene palacinke premazati kecapom
dodati fil iz tiganja i rendan sir
saviti palacinke
poredjati u pleh ili tepsiju i staviti u narendat jos malo sira preko i staviti 20 min u rernu da se podpece
Mala Selma, ovaj fol sa zamotavanjem mesnog rolata u pek pair će mi konačno omogućiti da mi isti ispadne kako treba. ODLIČNO!
23.03.2011, 15:07
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
23.03.2011, 15:15
Dida79
3252
I na kraju dobro umastimo i pobrašnimo foto aparat...
Ova ti je dobra
Nikad nisam pravila mantije ,jer mi nije bio jasan postupak.Sad mi se cini da bi mogla probati. Iman jedno mi nije jasno...jel kad razvijes tih pet kruzica u jednu malo vecu jufkicu jer po tome naredas meso i savijes nisam bas najbolje skontala Ili?
Fil: 1 puding od vanilije 400ml mlijeka 1 puter ili margarin za kreme 50g šećera u prahu 150g mljevenih oraha 4 banane
Jaja umutiti sa šećerom te dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo. U pleh staviti papir za pecenje, istresti smjesu i peći 15-20 minuta na 180C
U međuvremenu skuhati puding i ostaviti da se ohladi. Puter umutiti sa šećerom i dodati ohlađen puding.
1/3 fila odvojiti a u preostale 2/3 dodati mljevene orahe.
Kora se može posuti sa malo ruma. Premazati koru sa filom sa orasima i poredati 4 "ravnije" banane.
Umotati i premazati filom koji smo odvojili te posuti orasima.
Prijatno
24.03.2011, 11:18
milenium
6133
W POOH ,a presjek? da vidimo kako te bana izgledaju unutra?
iman i mene zanima kao i didu,tih 5 nalaganih jedno na druge,ti to tako zajedno svih 5 razvaljaš?kako se uspiju sjedinit kad su jedno na drugoj? i kako ih zamotaš,krajeve prema sredini ili kao kiflice ili,vidim da si smjesu stavila u kut,i kako sad smotat?
24.03.2011, 11:29
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
24.03.2011, 16:06
ilmy
82
Kolac macije oci biskvit: 5 jaja 5 kasika secera pola praska za pecivo 1 kasika kakaa 2 kasike brasna
Krema: 3 jaja 200 gr. secera u prahu 200 gr. cokolade 150 gr. putera 4 banane
odvojiti zumanke i bjelanke bjelanke istuci u cvrst snijeg
zumanke istuc sa secerom i dodat brasno prasak i kakao i kad se to sjedini dodati snijeg od bjelanaka i istrest u tepsiju da se pece na 180 stepeni i ispeceno urolat da se hladi umutiti jaja i secer stavit na paru malo mijesat pa dodat cokoladu da se sve izjednaci i cokolada rastopi kad se ohladi staviti puter i izmijesati pola smjese razmazat po biskvitu i banane staviti rolat sa obje strane pa prevrnuti roladu i ostalo kreme premazati preko i ukrasiti po zelji.. i ostaviti da se hladi.. presjek cete dobiti dok se ohladi uh ovo postavljanje mi je bilo teze nego pravljenje kolaca
< Poruku je uredio Visnja RR -- 25.3.2011 19:39:52 >
24.03.2011, 20:51
w.pooh
1021
Milenium evo presjek
24.03.2011, 20:59
Skvo RR
4542
Lokumi/peksimeti
1. Sastojci 300 grama brasna, jaje, kafena kasika praska za pecivo, kafena kasika soli, jogurt tecni da se zamuti
2. Muti se rukom u posudi, dok se tijesto prestane lijepiti za prste, izvadi se na radnu povrsinu opet premjesi, ja ga napravim u lopticu
3. Naravno, onda radi oklagija
4.
Onda razvaljano tijesto podijelilm u dvije trake...Umina rukica je tu...to je sirina...
5. Ja onda sijecem na kockice..vi mozete obllik kojji zelite
6. Onda u velikoj tavi ih pecem u malo ulja...
7. Evo ih...
8. I naravno nista bez glavnog kuhara
< Poruku je uredio Skvo RR -- 24.3.2011 21:00:21 >
24.03.2011, 21:15
milenium
6133
mene zanima savijanje ovog rolata.na gornjoj slici si savila krajeve i ima udubinu po širini a na ovoj donjoj slici se to ne vidi tj ne vidi se kako je savijano.ili si ti to nešto nabacila preko toga?
još samo to pa da mogu pravit ovih dana jer mi se čini mmmmmmmmmmm
24.03.2011, 21:22
N_N
1860
IZVORNA PORUKA: ilmy
pa prevrnuti roladu
milenium, vidiš da je napisala, prevrnuti.
24.03.2011, 21:41
ilmy
82
objasnila sam ja a evo presjeka mog
24.03.2011, 22:33
Visnja RR
15102
objasnila sam ja a evo presjeka mog
ovaj kolac se zove "macije oci" nekad sam dva put sedemicno pravila...preukusan je
25.03.2011, 09:58
sheri
1515
Kolac macije oci biskvit: 5 jaja 5 kasika secera pola praska za pecivo 1 kasika kaka 2 kasike brasna
Krema: 3 jaja 200 gr. secera u prahu 200 gr. cokolade 150 gr. putera 4 banane
odvojiti zumanke i bjelanke bjelanke istuci u cvrst snijeg
zumanke istuc sa secerom i dodat brasno prasak i kakao i kad se to sjedini dodati snijeg od bjelanaka i istrest u tepsiju da se pece na 180 stepeni i ispeceno urolat da se hladi umutiti jaja i secer stavit na paru malo mijesat pa dodat cokoladu da se sve izjednaci i cokolada rastopi kad se ohladi staviti puter i izmijesati pola smjese razmazat po biskvitu i banane staviti rolat sa obje strane pa prevrnuti roladu i ostalo kreme premazati preko i ukrasiti po zelji.. i ostaviti da se hladi.. presjek cete dobiti dok se ohladi uh ovo postavljanje mi je bilo teze nego pravljenje kolaca
a koliko brasna ide ovdje? ja ili ne vidim (a zna mi se desiti da ne vidim) ili nisi stavila?
< Poruku je uredio Visnja RR -- 25.3.2011 19:40:42 >
25.03.2011, 10:09
ilmy
82
do mene je zaboravila napisati idu 2 kasike brasna
27.03.2011, 10:52
Anoniman
hajd ljubim vas ako ko bude pravio onu toru kinder-pingvin ako nije tesko uslikat postupke od-do nesto mi izgleda komplikovano ma da tvrde da nista lakse pa da vidim
28.03.2011, 15:10
škorpija
6649
joj žene, ja pravila onu toru od kokosa i nešto mi nije u redu, ne svišđa mi se nikako. kokos je nekako "sirov" baš se osjeti kod da ga direktno iz kese jedem, u grlu mi zapinje, zna li neko koliko se fil treba kuhati minuta
28.03.2011, 17:30
R&T@
5982
IZVORNA PORUKA: škorpija
joj žene, ja pravila onu toru od kokosa i nešto mi nije u redu, ne svišđa mi se nikako. kokos je nekako "sirov" baš se osjeti kod da ga direktno iz kese jedem, u grlu mi zapinje, zna li neko koliko se fil treba kuhati minuta
Ja se "naoruzala" sastojcima da pokusam jer stvarno volim kokos... A sad ne smijem I onako sam kuharica...
28.03.2011, 17:32
bebacha
1170
ma kuhas dok se ne zgusne.ja pravilo 100 put do sad i uvjek bude super.
28.03.2011, 17:33
nikita
1945
ja sam je pravila i kokos fil je super ispao , da nije do kokosa, koji kupujes
28.03.2011, 17:48
škorpija
6649
IZVORNA PORUKA: nikita
ja sam je pravila i kokos fil je super ispao , da nije do kokosa, koji kupujes
ma jedini u granapu koji je bio , marka SETI
28.03.2011, 18:36
mama75
2257
IZVORNA PORUKA: škorpija
Ne kuha se uopste kada se stavi kokos. Ja sacekala da se fil malkice hladne, par minuta i onda dodala kokos. I ispravila bih naziv, ako kome ne smeta - po meni je ovo kolac, a ne torta. Super je, ukusan, sve 5, ali ipak nije "torta"