Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Pa vidite da je žena htjela da nam fotka kuhanje al nema jestivih boja...dok kupi biće i slika
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
13.02.2013, 21:06
jasmin
4600
`cete vam stavim tuzlansku baklavu s postupkom ?
< Poruku je uredio jasmin -- 13.2.2013 21:07:15 >
_____________________________
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!
2007, 2008 ( dva puta moje sve )
13.02.2013, 21:12
klemzi
2988
IZVORNA PORUKA: jasmin
`cete vam stavim tuzlansku baklavu s postupkom ?
De, živa bila
_____________________________
Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :( Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3 Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.
13.02.2013, 21:24
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: jasmin
`cete vam stavim tuzlansku baklavu s postupkom ?
_____________________________
Asja = duša duše moje :) 03.04.`08
16.03.2013, 22:51
teacher75
5394
posto je danasnja tema bila pizza, evo jedne po mom ukusu
Ja bih samo ovaj fil pojela, tijesto ne bih ni pogledala
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
01.04.2013, 15:55
lily87
19
IZVORNA PORUKA: ilmy
Kolac macije oci biskvit: 5 jaja 5 kasika secera pola praska za pecivo 1 kasika kaka 2 kasike brasna
Krema: 3 jaja 200 gr. secera u prahu 200 gr. cokolade 150 gr. putera 4 banane
odvojiti zumanke i bjelanke bjelanke istuci u cvrst snijeg
zumanke istuc sa secerom
i dodat brasno prasak i kakao i kad se to sjedini dodati snijeg od bjelanaka
i istrest u tepsiju da se pece na 180 stepeni
i ispeceno urolat da se hladi
umutiti jaja i secer
stavit na paru malo mijesat pa dodat cokoladu
da se sve izjednaci i cokolada rastopi
kad se ohladi staviti puter i izmijesati
pola smjese razmazat po biskvitu i banane staviti
rolat sa obje strane
pa prevrnuti roladu
i ostalo kreme premazati preko i ukrasiti po zelji..
i ostaviti da se hladi.. presjek cete dobiti dok se ohladi uh ovo postavljanje mi je bilo teze nego pravljenje kolaca
ja kad god pokusam da napravim ovaj kolac kora mi uvijek bude bas tanka i puca,neznam zbog cega jer uvijek pravim bas po ovom receptu? molim za savjet
01.04.2013, 16:05
moja suncica
64
pokusaj u smjesu za biskvit staviti 5k brasna i jos 5k tople vode, cijeli prasak, ostalo isto... i prilagodi velicinu kalupa u kojoj peces jer ovo je za manji br.
za kremu: 1 l mlijeka 3 pudinga od vanilije 250g margarina
i 500g lisnatog tijesta,šećer u prahu za posipanje.
Krema
Skuhati 3 pudinga od vanilije na 1 l mlijeka.U hladno umiksati margarin.
Kora Umutiti čvrsto bjelance sa prstohvatom soli i dvije kaš.šecera. Žumance mutiti sa vanilin šecerom i preostalim kristal šecerom dok se ne rastopi. U to dodati kaš. ulja, brašno sa praškom za pecivo i orahe.
Na kraju dodati i snjeg od bjelanjaka i staviti peći u velikom plehu.
Dok se krema i kora hlade,pripremiti odmrznuto lisnato tijesto.
Jedan dio staviti na pobrašnjelu radnu površinu. Razvaljati na veličinu najvećeg pleha. Izbockati viljuškom.
Peći na naopako okrenutom,pobrašnjelom plehu na 200°C,kratko dok lagano ne porumeni. Ponoviti postupak.
Slaganje: Pola kreme namazati po biskvitu zatim na to staviti jednu koru lisnatog (okrenutu naopako), zatim pokriti drugim plehom i sve zajedno preokrenuti, biskvit lagano potisnuti po cijeloj površini da se krema sljubi sa lisnatim koje je sad na dnu. Biskvit premazati ostatkom kreme i pokriti drugom korom lisnatog (sad ispravno okrenuto).
Posuti šećerom u prahu,izrezati na kocke/šnite i staviti na hlađenje.
Izvaditi sebi dva komada i degustirati!
18.02.2014, 15:49
Galicia
2433
A sto to dobro izgleda.
_____________________________
“It takes a long time to make it simple.”
18.02.2014, 15:50
elmaL
461
chantal i za kolac i za ozivljavanje teme, nadam se da ce sad uslijediti novi foto recepti, ovo mi je jedna od omiljenih tema, koju sam cesto iscitavala
_____________________________
E i A=<3 "Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."
18.02.2014, 16:07
chantal
431
Zahvaljujem! Elma,i ja se nadam da hoće,tema je baš zanimljiva,šteta da se ne vrti stalno u promijenjim raspravama :))
18.02.2014, 16:36
niki83
2113
Mmmmm orasi..krema..hrskavo lisnato
_____________________________
N&N
17.04.2014, 09:56
whats app
8
Obozavam toritilje jer kad njoh pravis mozes da ubacis bilo koje povrce...mašti na volju
Bitno je samo tijesto da se napravi, a ovo ostalo po zelji :D
Ja koristim ovaj recept
Priprema: 3 šolje glatkog brašna kašikica soli 1/2 praška za pecivo 2 kašike ulja 1 šolja toplog mlijeka Od brašna, praška za pecivo, soli, ulja i mlijeka zamijesimo glatko tijesto, koje ostavimo 30 minuta da odmori. Razdijelimo tijesto na 8 kuglica. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljamo tortille na promjer 20 cm. Pečemo ih u tavi, bez imalo ulja, oko 1 minutu sa svake strane. Gotove su kada se formiraju smeđe mrljice! Gotove tortille slažemo jednu na drugu, prekrijemo ih folijom i salvetom.
17.04.2014, 10:22
Nejrica
351
Jooooj Chantal predobro izgleda,mogu misliti kako je ukusno...i sta izvaditi dva komada,ja bih kolac pred sebe i...
_____________________________
Veliki decko 24.02.2009. Mala mrva 06.06.2014.
Sad je to, to!
15.07.2015, 20:00
Cmokvica
127
Da podignem temu
Torta Dinastija
Sastojci
Kora: 10 bjelanaca, 300 g secera, 200 g sjeckanih oraha , limunov sok. Fil: 10 zumanaca, 2 pudinga od vanilije, ½ l mlijeka, 10 kasika secera, 250 g maslaca, 100 g cokolade za kuhanje, 1 banana, slag krema.
Postupak
Kora
Umutiti mikserom bjelanca sa secerom, dodati orahe i limunov sok.
Kora se pece na 150°C oko sat vremena. Gotovu koru presjeci na tri jednake trake i ostaviti da se ohlade.
Fil
Izmijesati puding sa secerom i zumanjcima, skuhati u mlijeku i ostaviti da se ohladi. Umutiti maslac s mikserom, dodati u ohladjenu kremu i podijeliti na dva dijela. U prvi dio staviti rastopljenu cokoladu za kuhanje. Drugi dio ostaje zut ili po zelji dodati bananu.
Pravim je obicno za Bajram, rodjendane, a odlicno ide i pod fondant.
16.07.2015, 00:41
Hanady RR
18727
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
11.10.2015, 14:23
bebaa
-11235
ja mislim da bi se trebala prešaltati na ovu temu...ali nemam ja vremena slikati korak po korak.... mogla bi izbaciti samo finalni proizvod...ako to moderatori dopuštaju.....
_____________________________
"U laži su kratke noge ! "
11.10.2015, 16:25
bebaa
-11235
maslanica sa raževim brašnom....
_____________________________
"U laži su kratke noge ! "
11.10.2015, 16:30
bebaa
-11235
musaka sa krompirom i faširanim mesom....šampita.....
_____________________________
"U laži su kratke noge ! "
11.10.2015, 16:42
bebaa
-11235
evo i ručak za sutra......
_____________________________
"U laži su kratke noge ! "
11.10.2015, 16:45
Galicia
2433
Eto mene sutra na rucak.
Sta je to? Deder objasni kako sta.
_____________________________
“It takes a long time to make it simple.”
11.10.2015, 17:08
bebaa
-11235
IZVORNA PORUKA: Galicia
Eto mene sutra na rucak.
Sta je to? Deder objasni kako sta.
Raskuhas juneca rebra...pa dodas : mrkva,crni i bjeli luk,kupus,ja stavim smrznute mohune i grasak Ledo....vegeta,so,biber i malo vode....posle 25 min dodam krompir i paradajz pire i lovorov list.....zatvorim i smanjim temper...da ce krcka....i didati vode malo.... E meni je za ovo pretis svetinja......
_____________________________
"U laži su kratke noge ! "
11.10.2015, 17:19
Galicia
2433
I ja sam kontala kupus za sutra, ali se prekontam, za utorak cu. Ovo tvoje bas fino izgleda. Naravno, kao i svo tvoje kuhanje.