Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
jojj bas ti hvala ove cu rado da napravim a ti si to naslikala da nemoze da ne ispade dobro , nego ovi kolutici koliki trebaju biti ???
04.01.2012, 11:19
Hanady RR
18727
loptice radiš tako što napšraviš valjak do tjesta pa kidaj iste komade od tjesta 3-4 sm šikirne onda u lipticu pretvori... eh sad kad razvijaš ono na oblik jaje razviješ da istanjih tu loptu...dužina je bitna da samo imaš gdje savit namaz i napravit porreze ove nožem...može to sve odokativno
14.01.2012, 22:26
Anoniman
Hanady...imal te online
zasto treba pomijesati mladi sir i jaje? mislim za kiflice
mislim...cisto da znam zasto ...pomijesacu ja nije problem ...prosli put sam stavljala abc jer nisam imala mladoog sira...nisam mijesala sa jajetom...sad imama sira a interesuje me ovo jaje
14.01.2012, 22:33
Skvo RR
4542
dok ne dodje expert za kiflone...logika mi kaze da se jaje stavlja da bi stsnulo sir tj vodu iz mladog sira....ha...ja....
14.01.2012, 22:35
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: dadada
Hanady...imal te online
zasto treba pomijesati mladi sir i jaje? mislim za kiflice
mislim...cisto da znam zasto ...pomijesacu ja nije problem ...prosli put sam stavljala abc jer nisam imala mladoog sira...nisam mijesala sa jajetom...sad imama sira a interesuje me ovo jaje
ne znam zasto ali je uvjek ukusnije kad se u sir doda jaje, poveze smjesu l,akse se pune kiflice i ukus je bolji, ako ti nesto znaci moj odgovor :)
14.01.2012, 22:39
Skvo RR
4542
i ti dadada vazda imas neka umna pitanja....
14.01.2012, 22:46
Anoniman
sta cu kad sam maloumna ...TENKJU vam
14.01.2012, 23:51
gvendolina
1896
ja za kiflice sa sirom bjelance stavim u sir,a zumance osatavim za premazivanje na kraju...a to radis da jaje stisne smjesu kada se pece da ne iscuri
02.03.2012, 21:05
maja78 RR
4163
Odavno nije niko ovdje stavio. Ovo sad davno pravila ali nikad ne postavih, pa da sad malo ozivim temu.
PIZZA MUFFINI 3 jaja 2 čvrsta jogurta 1 dcl ulja 20 dkg brasna 1 prasak za pecivo 1 mala zlicica origana 1 mala zlicica soli 15 dkg naribane sunke za pizzu 15 dkg naribanog sira po zelji : sitno sjeckani sampinjoni, masline, ... poslije pecenja potrebni su jos kecap i sitno ribani sir
Izraditi jaja,sol i origano, dodati jogurt i ulje te jos malo izraditi, zatim dodati brasno, prasak za pecivo i sve ponovo izraditi. Na kraju u tu smjesu dodati naribani sir i sunku za pizzu, i po zelji sitno nasjeckane gljive, masline i sl. Napuniti kalupe od muffina (2/3) i staviti da se peku u zagrijanu pecnicu na 180 stupnjeva. Kad su gotovi, premazati ih zlicicom kecapa i posuti sitno naribanim sirom i vratiti u toplu pecnicu na 5 min.
02.03.2012, 21:10
Visnja RR
15102
Majooooo ubicu te ...divni su...
02.03.2012, 23:34
Skvo RR
4542
Jesu..vala...
13.03.2012, 13:56
Esmica
297
Carska torta
Torta je jednostavna za napraviti,nije puno skupa,a jako je ukusna. Nadam se da cete se okusati u njenom pravljenju i okusu,a sama cinjenica da u nju ide cokolada i naranca govori da je torta ukusna.
Za koru vam treba: 5 jaja 9 kasika secera 7 kasika brasna 50 gr. kakaa 1 prasak za pecivo
Umutite sastojke (mozete,a i ne morate odvajati bjelanjke od zumanjaka.Ja ovaj put jesam),i izlijete smjesu na papir za pecenju u okruglu ili cetvrtastu tepsiju. Pecete na 200 stepeni otprilike pola sata.Probajte cackalicom da li je kora pecena. Za to vrijeme pripremajte fil.
Za fil vam treba: 3 jaja 5 kasika secera 150 gr. margarina ili maslaca (u orginalnom receptu ide margarin) 150 gr. cokolade 1 smrznuta naranca 75 gr. secera u prahu (ili par kasika obicnog,ne primjeti se )
Masala zenica sto kuhaju neka neka tako treba.... ija imam pik na Elmine korpice bas su super, danas idemo kod mame na rucak a sutra se odvazim pa probam napraviti .... evo od mene jedan receptic koji moji ukucani jako vole .....
Rolovana piletina
Sastojci
• 4pileća filea (oko 800 g) • papar • 3 žličiceVegete • 200 ml vode • 2 žlice otopljenog maslaca (25 g) • 2 čehne češnjaka • ½ žličice suhog origana • 4 ploške kuhane šunke ( Pileca, juneca po zelji ) (100 g) • 4 ploške trapista ili nekog drugog tvrdog sira (100 g) • 1 žlica maslinovog ulja Za pohivanje : • 80 g Krušnih mrvica Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr • 2 žličice slatke crvene mljevene paprike • 2 žlice naribanog parmezana
Priprema
1. Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite ih cekićem za meso u tanak odrezak. Meso popaprite i pospite s 1 žličicom Vegete. . 2.U posudu stavite vodu, 2 žličice Vegete, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.
3. Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate krušne mrvice, crvenu mljevenu papriku i sir parmezan. 4. Na pileći file položite plošku šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.
5.Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
6. Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta.
Evo kako izgleda priprema :
Prijatno !
< Poruku je uredio Miimy -- 18.3.2012 8:43:40 >