cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Foto - kuhanje!

  
clock-img

03.10.2011, 19:45

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

Sad bi sjela jedna kahva, zar ne? user posted image
Odlicno si to uradila. Cestitke.
P.S. Ako neko bude dolazio u Afriku, molim, neka ponese teglu Elminog ajvara. user posted image

_____________________________

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

03.10.2011, 19:51

clock-img

Anoniman

Elma, kad te vidim ovako sa teglama prosto pozelim da pravim i sama, a ajvar bas volim, ti si to tako jednostavno objasnila a znam da svi kukaju kako je tesko, uglavnom nekako si me ohrabrila a ovaj moj muz kaze ne voli ajvar, hmmmmm pokvari mi cejfuser posted image

clock-img

03.10.2011, 19:54

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Hvala Vam puno. Muž je slikao i povremeno miješao.user posted image Ma, zaista ima posla, guljenje je meni najteže palo, zabole leđa, ali mi svi volim ajvar, jest da ga nekako malo ispadne, ali Bože moj. A, savršen je ispao!

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

03.10.2011, 19:57

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Sad bi sjela jedna kahva, zar ne? user posted image



Joooj kako ne bi, ali nemam vremena je na miru popiti, već onako s nogu, opet kuham i večeras do nekih doba.user posted image Imam za sutra naručenu tortu!


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

03.10.2011, 20:16

clock-img

dubravka01

pencil-img

784

Imam loše iskustvo s Ajvarom,nisam ga jela godinu dana,
a taaaaako bi se sad nakašikala ovog tvog user posted image user posted image user posted image ,
kod mene vruć domaći hljeb, ma znaš kako bi prijalo.user posted image

Svaka ti čast!!


_____________________________

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

clock-img

07.10.2011, 20:09

clock-img

chantal

pencil-img

431

IZVORNA PORUKA: Gift


IZVORNA PORUKA: sabinos

Evo nesto sto ja volim:hurmasice.inace su mi zakon ovi kolaci sa agdom... Sastojci:2 jajeta,250 gr margarina ili putera ili maslaca,vanilin secer,pola praska za pecivo,600 do 700 gr brasna.taman izadje jedna tepsija,oko 20 komada... [url=http://www.Slikomat.com/slika/4824428.htm]user posted image [/urlumutimo margarin i jaja sa vanilin secerom [url=http://www.Slikomat.com/slika/4824431.htm]user posted image [/urlonda polako dodajemo brasno sa praskom za pecivo,i mijesimo rukom[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824434.htm]user posted image [/urlkad je dovoljno brasna treba fino da se odvaja od posude.ja licno nikad nisam sigurna koliko brasna stavim,nego od oka.treba da bude ovako[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824438.htm]user posted image [/urlpravimo loptice i stavljamo na rende da dobijemo saru onu na kockice[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824441.htm]user posted image [/url Ja sam unutra stavila i ljesnjake,po zelji moze i orasi ili bademi.redamo u tepsiju i peceno dok ne porumene na 200 stepeni. [url=http://www.Slikomat.com/slika/4824444.htm]user posted image [/urlpripremimo agdu od secera i vode u omjeru 1:1 i kad je peceno zalijemo[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824446.htm]user posted image [/urli pojedemo[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824448.htm]user posted image [/urli naravno mame sa malom djecom sve rade na podu da mogu i pomagaci ucestvovat.mogla bih to raditi i kad spava ali necu..neka ga[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824450.htm]user posted image [/url


sabinos molim te, koliko ide vode i secera u agdu??

  


Isto me zanima....   može li,molim vas,neka od vas odg. koliko vode i šećera???

clock-img

07.10.2011, 20:12

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Sve zavisi kakvu agdu želiš, jaču ili blažu. Ja recimo za hurmašice pravim 1/2 kg šećera i 6-7 fildžana vode. Pred sami završetak kuhanja agde ubacim 2-3 kriške limuna.

< Poruku je uredio ElmaB -- 7.10.2011 20:13:22 >


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

07.10.2011, 20:18

clock-img

chantal

pencil-img

431

Ma ovako bih kako je napisala Sabinos, 1:1 e sad me zanima količinski,da ne budu suhe hurmašice,a da mi ne upiju ni previše znači na ovaj pleh,imam isti,pa koliko bi to bilo...lupam 2 šolje vode-2 šećera ili je to malo? user posted image    Hvala ti svakako!

clock-img

07.10.2011, 20:26

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Može i 1:1 ali menji je to blaga agda. Idi dvije velike šolje vode i isto toliko šećera, pa probaj.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

08.10.2011, 10:58

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Simpatično: viršle sa otiskom fudbalske lopte. :)user posted image

To su mini viršle Perutnina ptuj a ima ih kupiti u DP.

user posted image



_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

08.10.2011, 11:39

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: chantal

IZVORNA PORUKA: Gift


IZVORNA PORUKA: sabinos

Evo nesto sto ja volim:hurmasice.inace su mi zakon ovi kolaci sa agdom... Sastojci:2 jajeta,250 gr margarina ili putera ili maslaca,vanilin secer,pola praska za pecivo,600 do 700 gr brasna.taman izadje jedna tepsija,oko 20 komada... [url=http://www.Slikomat.com/slika/4824428.htm]user posted image [/urlumutimo margarin i jaja sa vanilin secerom [url=http://www.Slikomat.com/slika/4824431.htm]user posted image [/urlonda polako dodajemo brasno sa praskom za pecivo,i mijesimo rukom[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824434.htm]user posted image [/urlkad je dovoljno brasna treba fino da se odvaja od posude.ja licno nikad nisam sigurna koliko brasna stavim,nego od oka.treba da bude ovako[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824438.htm]user posted image [/urlpravimo loptice i stavljamo na rende da dobijemo saru onu na kockice[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824441.htm]user posted image [/url Ja sam unutra stavila i ljesnjake,po zelji moze i orasi ili bademi.redamo u tepsiju i peceno dok ne porumene na 200 stepeni. [url=http://www.Slikomat.com/slika/4824444.htm]user posted image [/urlpripremimo agdu od secera i vode u omjeru 1:1 i kad je peceno zalijemo[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824446.htm]user posted image [/urli pojedemo[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824448.htm]user posted image [/urli naravno mame sa malom djecom sve rade na podu da mogu i pomagaci ucestvovat.mogla bih to raditi i kad spava ali necu..neka ga[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824450.htm]user posted image [/url


sabinos molim te, koliko ide vode i secera u agdu??

  


Isto me zanima....   može li,molim vas,neka od vas odg. koliko vode i šećera???



kako vec napisano 1 kg secera na 1 l vode

clock-img

13.10.2011, 00:48

clock-img

ena23

pencil-img

2131

Evo za sve koje su trazile, ekstra lahke pogacce:

dakle, u vangli pomjesamo 1 casu           joguta,             pola     ca se ulja         i       1     pas ak za        pec ivo i malo soli:
user posted image

zatim dodajemo brasno po potrebi          i mjesimo:

user posted image

kad se tjesto pocne odvajati od ruku nastaviti mjesiti na ploci, tjesto ne smje  biti tvrdje nego resica uha:
user posted image

kad bude gotovo moze se  razviti na  debljinu prsta casom vaditi krugove i ispeci a moze se i filovati. za to se tjesto popolovi,       razvalja:

user posted image

na prvoom djelu casom obiljesim kolike ce biti pogacice, u te krugove poredam    punjenje:

user posted image  

prekrije se drugom jufkom, utaba prstima oko brezuljaka (da poslje ne bi curio    fil)    i casom vade     pogacice:
user posted image
user posted image .

takodjer se moze i svaki krug samo zatvoriti sam, da ispadne polukrug. elem, sve poredajte u nauljenu telsiju (Moje se bile zauzete pa sam morala u vatrostalnoj posudi peci),   premazite zumancem i pospite susamom ili curekotom:

user posted image

i ispecite u dobro zagrijanoj pecnici na 200 stepeni.
user posted image

a posto su mi veceras dolazie kolegice odlucila sam malo kopirati one turkinje ciji sam link ostavila na temi recepti recepti pa sam sama smiksala neki meni u kojem su mi ove kiflice pravo dobro dosle:

user posted image








_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

15.10.2011, 10:48

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

15.10.2011, 12:52

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Eh kako je triputmama na nekoj do tema piitala za sogan dolmu pa joj objašnjavali a meni s ečini ta bi napravila al nikakoa d askonta kako luk na nafiluje ovo je fotkanje smao za nju da pokuša napraviti u dalekoj zemlji naše tradicionalno jelouser posted image

Potrebno,
crveni luk srednje veličine
faširano meso
mrka
začini
riža


I idemo...
luk bi najbolji bio u ovoj veličini
http://www4.slikomat.com/10/0416/o67-Slika1.jpg

svaku glavicu luka zarezati sa gornje i donje strane ravno
http://www4.slikomat.com/10/0416/es-Slika1.jpg

i dobiješ pljosnat luk ovako
http://www4.slikomat.com/10/0416/q69-Slika1.jpg

pripremljen luk staviti u šerpu i zaliti vodom u koju si dodala 3-4 kapi vinskog sirćeta ili jabučnog sirćeta
http://www4.slikomat.com/10/0416/e64-Slika1.jpg

neka kuha dok ne počnu ispadati srca luka...to jeste ono najmanje u sredini...
evo ovako
http://www4.slikomat.com/10/0416/cs3-Slika1.jpg

kad se skuha luk procjediti a pripemiti smejsu za punjenje

staviti faširano meso, so, bier, narenadnu mrku, naredndan crveni luk, narendano pola čehan bijelog luka, pešun, i malo crvene paprike. dodati na 1 kilogram mesa oko 2 fildžana prebrane i oprane riže....dosdati nju pa malo ulja i samo pola fildžana tople vode da se sve lijepo sjedini
http://www4.slikomat.com/10/0416/cze-Slika1.jpg

pripremiti šerpu u kojoj ć se dolma kuhati...
staviti ulja, narendane mrkve, soli bibera i crvene paprike
http://www4.slikomat.com/10/0416/mkc-Slika1.jpg

sa porcijeđenog luka poskidati oguljinu ( lukovinu) i prstom razdvajati klukovice...ne trea puno pritiskati da ne popucaju one same ispadaju...ovako
http://www4.slikomat.com/10/0416/wzn-Slika1.jpg
http://www4.slikomat.com/10/0416/g2o-Slika1.jpg
http://www4.slikomat.com/10/0416/zz-Slika1.jpg


kad se pripemi luk filuje se primpremljenom smjesom i u krg stavlja u pripremljenu šerpu
http://www4.slikomat.com/10/0416/rn2-Slika1.jpg
http://www4.slikomat.com/10/0416/rec-Slika1.jpg

redaš redove u šerpi jedna an drugi dok se ne potroši i luk i meso ili jedno ili drugouser posted image

onda sve lijepo zaliješ mlakom vodom da prelije sve smješetno u šerpi
http://www4.slikomat.com/10/0416/x97-Slika1.jpg

ja preko stavim limeni tanjir da mi meso ne ispada iz dolmi....
http://www4.slikomat.com/10/0416/jul-Slika1.jpg

staviš d aluha na najačoj temperaturi...kada prokuha neka kuha na toj temperaturi jedno 10 minuta, aonda smanjiš na nižu...npr. najače ti 6 ti kuhaš tu 10 minuta a ond amsanjiš na 2 ili 3 i krčkaš je jedno 45 minuta do sat vremena u zavisnosti koliko si napravila...

u toku kuhanja obavezno dodavati po fildžan vode da ne zagoriuser posted image

i eto svo mudro slovo gotovo...
prijatno
http://www4.slikomat.com/10/0416/zty-Slika1.jpg

mi stavimo ododzgo pavlke ili kajmaka...ili namje jogurt prilog ovome...po volji i želji...al svakako ukusno jesteuser posted image

nadam se pomogla sam tiuser posted image


ja samo da obnovim ovaj recept da ne padne u zaboravim :)))


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

16.10.2011, 14:47

clock-img

lila25

pencil-img

638

ena treba li tijesto nadoci ili odmah pravis..

clock-img

16.10.2011, 18:57

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

Evo i mojih hurmasica user posted image
agda:
600 g secera, 1/2 l vode i dva limuna...kad provri kuhati na laganoj vatri jos 10 minuta a onda skloniti i ohladiti
user posted image

umutiti 250 g putera sa jednim jajetom
user posted image

tome se doda jedna casa jogurta pa izmuti...a onda lagano dodaje 450 g brasna pomjesanog sa prskom za pecivo i na vrh kasicica soli... zamjesi se sve rukama
user posted image

od te mase se uzimaju hrpice velicien nesto veceg oraha i razvalaju na dlanu a potom stave na rende
user posted image

na to se stavi malo sjeckanih oraha ili kokosa ili i jedno i drugo...ili sta god po zelji

user posted image
user posted image
zaklopi sa strana
user posted image
malo pritisne i to stavi u podmazan pleh za pecenje
user posted image
zagrijati rernu na 200 C i staviti da se pece dok lagano ne porumene
user posted image
izvaditi i vruce preliti ohladjenom agdom
kad se sve ohladi papati user posted image
user posted image

< Poruku je uredio Visnja RR -- 16.10.2011 18:58:49 >


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

16.10.2011, 19:02

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

user posted image user posted image user posted image
dobre su i ove s orasima user posted image

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

16.10.2011, 19:04

clock-img

rerica

pencil-img

1296


IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Evo i mojih hurmasica user posted image
agda:
600 g secera, 1/2 l vode i dva limuna...kad provri kuhati na laganoj vatri jos 10 minuta a onda skloniti i ohladiti
user posted image

umutiti 250 g putera sa jednim jajetom
user posted image

tome se doda jedna casa jogurta pa izmuti...a onda lagano dodaje 450 g brasna pomjesanog sa prskom za pecivo i na vrh kasicica soli... zamjesi se sve rukama
user posted image

od te mase se uzimaju hrpice velicien nesto veceg oraha i razvalaju na dlanu a potom stave na rende
user posted image

na to se stavi malo sjeckanih oraha ili kokosa ili i jedno i drugo...ili sta god po zelji

user posted image
user posted image
zaklopi sa strana
user posted image
malo pritisne i to stavi u podmazan pleh za pecenje
user posted image
zagrijati rernu na 200 C i staviti da se pece dok lagano ne porumene
user posted image
izvaditi i vruce preliti ohladjenom agdom
kad se sve ohladi papati user posted image
user posted image


svaka cast,odmah cu ovakve sutra aBd pravit.....user posted image user posted image


_____________________________

moja cura stigla majki svojoj <3

clock-img

16.10.2011, 21:27

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Super hurmasice, do sada nikad nisam pravila nikakve hurmasice ali cu ove probati cim pojedemo vecerasnji kolac. Volim ove sa orasima.

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

16.10.2011, 21:31

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Predivno izgledaju,a tek kako su ukusne mogu zamisliti,bravo Visnjauser posted image user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

17.10.2011, 00:32

clock-img

ena23

pencil-img

2131

IZVORNA PORUKA: lila25

ena treba li tijesto nadoci ili odmah pravis..



ne treba, nema germe da nadolazi. 


_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

22.10.2011, 22:19

clock-img

Sandrich

pencil-img

122

ena super recept morat cu i ja napraviti user posted image

_____________________________

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

clock-img

25.10.2011, 16:26

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

ena sve pohvale za ovaj recept, ja sam stavila i razevog brasna i odlicno su isplale user posted image
muaa pravila sam tvoje knedle i recept ti je odlican, ovako ih je isto moja mama pravila, user posted image


_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

clock-img

25.10.2011, 16:52

clock-img

ena23

pencil-img

2131

e morat cu i ja probati sa malo ostro brasna. neki dan sam pravila kiflice s ovim tjestom, punila trapistom i salamom, nisu nimalo lose ispale user posted image od paljenja svjetla u kuhinji do posluzenih kiflica proslo 50 minuta.


_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

30.10.2011, 21:58

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Vanilice:

Potrebno:

1/2 kg brašna, 2 jajeta, 4 kašike šećera, 250 gr margarina i dvije kesice vanilin šećera
user posted image

Omekšali margarin mikserom pjenasto umutitiuser posted image

Dodati šećer i dvije kesice vanilin šećerauser posted image

Dodati jedno jaje i jedan žumanjakuser posted image

Zatim postepeno dati brašno,malo mikserom umutiti, te nastaviti na radnoj površini mjesiti tijestouser posted image

Umijesiti glatko tijelouser posted image

Razvaljati tijesto oklagijom debljine do pola centimetra


user posted image

Kalupom vaditi oblike

user posted image

user posted image  Stavljati u pleh obložen papirom za pečenje

user posted image  Peći na 180 stepeni 15-20 minuta. Vanilice ne smiju porumeniti, tj. promijeniti boju.

user posted image  Malo ih prohladiti, pa jednu vanilicu namazati pekmezom i spajati sa drugom

user posted image
Posuti ih šećerom u prahu


user posted image

I eto ih gotove vanilice!user posted image


user posted image



_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

Zadnji članci

article-img