cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Foto - kuhanje!

  
clock-img

19.03.2011, 22:24

clock-img

N_N

pencil-img

1860

Pravila sam je u kalupu za tortu, ne u tepsiji pa se bojim ako skinem onaj prsten da će sve otići u vraga user posted image user posted image  Hanady nemoj me nagovarati user posted image  Eno sam je zakamuflirala čokoladom a kakva je iz profila Bog zna user posted image

_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

clock-img

20.03.2011, 00:20

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: N_N

Milsim da sam nešto zeznula odnosno znam šta user posted image  Malo sam izgleda požurila, nije mi se dovoljno prva kora ispekla pa mi je fil uletio u koru user posted image  a onda ovaj zadnji dio za koru je uletio u fil user posted image  Kod mene neće biti crni bijeli crni dio, kod mene će biti svega user posted image



Pošto sam vas pomamila za ovom ekstra tortom, da malo i pomognem:

Prvu koru pečem 20 minuta na 180C, a kad stavim fil i gornju koru onda sve zajedno pečem 30 minuta na 180C. Super se ispeče.

I pošto se kod mene kokos jako voli, ja ubacim 250g u bijeli fil. Hanady, ima pravo tvoj MM, Bounty bi bio bolji naziv za ovu tortu.

Kifle su ti haos ispale!


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

20.03.2011, 00:26

clock-img

N_N

pencil-img

1860

Ali meni je i fil bio previše žitak user posted image  pa je ovaj zadnji dio (smjesa za koru) uletio u fil user posted image  Ja ću to slijedeći put ovako: peči prvu koru kao ti na 180, pa staviti fil njega isto peči 2,3 min. pa onda ovaj zadnji.
Joj ima da mi se ugljeniše torta user posted image

_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

clock-img

20.03.2011, 00:31

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Možda ti je fil bio prežidak?
Jer on se ne pogušća nešto previše tokom pečenja. Ako ti je "porpustio" ovaj gornji sloj, onda je fil moraop biti gušći. Ili malo duže kuhaj griz prije nego dodaš kokos ili povećaj količinu kokosa.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

20.03.2011, 00:31

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: N_N

Milsim da sam nešto zeznula odnosno znam šta user posted image  Malo sam izgleda požurila, nije mi se dovoljno prva kora ispekla pa mi je fil uletio u koru user posted image  a onda ovaj zadnji dio za koru je uletio u fil user posted image  Kod mene neće biti crni bijeli crni dio, kod mene će biti svega user posted image



Pošto sam vas pomamila za ovom ekstra tortom, da malo i pomognem:

Prvu koru pečem 20 minuta na 180C, a kad stavim fil i gornju koru onda sve zajedno pečem 30 minuta na 180C. Super se ispeče.

I pošto se kod mene kokos jako voli, ja ubacim 250g u bijeli fil. Hanady, ima pravo tvoj MM, Bounty bi bio bolji naziv za ovu tortu.

Kifle su ti haos ispale!



Hvala lejla...jesam ti recepte ''pokupila'' i raju pomamilauser posted image

ja to manje pečem...nemam ja kad tolikouser posted image
meni se gosti najvavili danas u 15.30...
ja tortu počela praviti 20 minuta kasnije jer mi se ručak pekao...
gosti tortu pojeli ohlađenu u 17user posted image
s tim da sam danas pravila u tepsiji a ne u plehu...reko da porbam i tako...ma jedu u svakom oblikuuser posted image

evo današnje....sad slikah
http://www4.slikomat.com/10/0320/gae-Slika1.jpg

i sad ja to moram pojest...
ad obro sma se držala so sada u napasti da se suzdržim
iako znam da i ovo imama na raspolaganju
http://www4.slikomat.com/10/0320/nps-Slika1.jpg

opte je bounty manji grijehuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

20.03.2011, 00:32

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Hahaha, N_N vidi nam prve rečenice user posted image
Ja ko onaj "nemamo jogurta!", "a može li onda sirnica sa jogurtom?" user posted image

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 20.3.2011 0:34:42 >


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

20.03.2011, 00:37

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Ma, Hanady samo nek se kuha user posted image
I moram ti priznat, ti si je baš zbrzala user posted image

A ovaj kolač je brate baš dobar, nema putera, idu dva jajeta, najskuplja stavka je kokosovo brašno. Sirotinjska torta za raju user posted image

Još jedan komentar: ja ovaj kolač volim pojest kad je sobne temperature. Nekako kad je iz frižidera fil bude ružno prehladan.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

20.03.2011, 00:40

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ma, Hanady samo nek se kuha user posted image
I moram ti priznat, ti si je baš zbrzala user posted image

A ovaj kolač je brate baš dobar, nema putera, idu dva jajeta, najskuplja stavka je kokosovo brašno. Sirotinjska torta za raju user posted image

Još jedan komentar: ja ovaj kolač volim pojest kad je sobne temperature. Nekako kad je iz frižidera fil bude ružno prehladan.


a mi ga samo u prvoj turi jedemo iz friza... aonda sotji u pećnici...user posted image


evo ovaj sad što jedem sa sobne je temperature...fanatstičan je....
jao majko koje je dobauser posted image

Ali lejla...to je kod mene inače haos...jako sma brza....
kad je moja seka danas ušla nije mogla vjerovati da sam ja iznijela kolač na hlađenje a postavljam stol za ručak za sve nas...
kaže kako...reko tako...kako moram...ko me pitauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

20.03.2011, 00:40

clock-img

N_N

pencil-img

1860

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Hahaha, N_N vidi nam prve rečenice user posted image



user posted image user posted image user posted image  Ja ću slijedeći put staviti više k. brašna, valjda bude to to

_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

clock-img

20.03.2011, 13:34

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

20.03.2011, 13:37

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

20.03.2011, 18:46

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Ja pravila ovaj kolac i iskipio mi iz tepsije po rerniuser posted image user posted image user posted image user posted image ali nije citavi,evo cekam da se ohladi pa da degustiramo

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

20.03.2011, 22:14

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Aj nemoj te me sad ruziti,ali meni se ovaj kolac ne svidja ni malo pa cak i ovim mojim ukucanima...a inace oni i kamenje jeduuser posted image user posted image

ne kontam sve sastojke koji idu u njega volimo,slobodno mogu reci da mi je kolac uspio jer odlicno izgleda...ali ukus mi ne odgovara nikakouser posted image

clock-img

21.03.2011, 10:26

clock-img

chuci

pencil-img

804

Adnanova torta

Kore su od šamponjeze, ali su premazane evrokremom, fil je od žumanaca na pari, vanjski premaz je od žumanjaca na pari sa čokoladom.
Ja sma pravila u okruglom kalupu 28 cm.

Potrebno za 1 koru (peku se tri ovakve kore):
4 bjelanca
4 kašike šećera
150 gr pečenih mljevenih lješnjaka
1,5 kašika prezle (može i oštro brašno ako nemate prezlu)
1,5 kašika kokosa

Potrebno za fil:
12 žumanaca
12 kašika šećera
375 gr putera mehkog
6 kašika šećera u prahu
100 gr čokolade za kuhanje istopljene na tihoj vatri

Bjelanca i šećer
user posted image
umutiti u snijeg (dok se šećer ne istopi)
user posted image
Dodati lješnjake, prezlu i kokos pomješane
user posted image
lagano umutiti ovaj zadnji dio da šaum ne spadne, ja smanjim mikser na 2 od 4 brzine
user posted image
Prebaciti u alu folijom prekrivenu tepsiju (onda se ne lijepi, lakše je nego sa pek papira skinuti onu vrstu kore)
user posted image

Ovo ponavljate tri puta za tri kore. Jedna kora se peče oko 20-25 minuta na 150 stepeni u prethodn zagrijanoj rerni.
Za fil pripremite 12 žumanaca koja su ostala i 12 kašika šećera
user posted image
Malo umutimo
user posted image
i onda prebacimo da mutimo na pari nekih 10-12 minuta, ili dok ne postane gusto i svijetlo (zavisi od broja žumanaca)
user posted image

Puter sa šećerom u prahu pjenasto umutimo
user posted image
kad se ohlade žumanca sjedinimo ih sa umućenim puterom.

Kore budu svijetle, nemojte čekati da potamne :D. Premazati kore sa crnim evrokremom:
user posted image
user posted image .

Staviti najdeblju koru na dno i premazati je trećinom fila
user posted image

Na nju staviti drugu koru namazanom stranom prema dole, te je namazati evroktemom, a onda premazati drugom trećinom fila. na to staviti treću koru namazanom stranom prema dole.
user posted image

Istopiti oko 100 gr čokolade (može i više ko voli) sa kašikom ulja. Odvojiti dvije kašike u kesicu. Odrezati vrh i pisati o papiru za pečenje.
user posted image
user posted image
Ukrase na papiru prebaciti u zamrzivač. Budu gotovi za par minuta, a mogu i stajati duže.
Ostatak čokolade spojiti sa filom i izmješati:
user posted image

Ako je čokolada još vruća sačekajte, ako se kad sjedinite čokoladu i fil, puter pođe topiti par minuta ubacite fil izmješan u frižider ili vani kad je hladno kao sinoć.
Premažite tanko tortu filom i pustite da se stisne u frižideru ili vani kao ja
user posted image

Onda premažite tortu ostatkom fila i uravnajte koliko se da
user posted image

Ja ću tortu još premazati šlagom da ljepše izgledaju ukrasi i prebaciti ukrase. To vam slikam večeras kao i presjek torte.



clock-img

21.03.2011, 18:13

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Klepe na moj nacin
Zamjesiti tijesto od brasna,jaje malo soli,malo ulja i voda
user posted image

Meso,luk,biber,so malo ulja pomjesati
user posted image

Razvaljati
]http://www4.slikomat.com/10/0321/s5e-Image2.jpg[/img][/url]
Ja sam casom rezala
user posted image
Ja imam ova preklapacuser posted image user posted image pa praklopim
user posted image
Tako to izgleda
user posted image [/url
staviti vodu,malo ulja i malo soli da prokuha i ubacivati klepe u vodu
[url=http://www.Slikomat.com/slika/4775582.htm]user posted image

Kad isplivaju tada su gotove,vaditi,ocjediti i redjati u nesto.Istopiti puter pavlaku i ja dodam bijeli luk i sve klepe prelijem.
user posted image
A ja volem malo i persuna presuti preko
user posted image


_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

21.03.2011, 18:18

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

Super muaa,nisam ih nikada pravila.Mogu li se one zapeci nakon kuhanja?

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

21.03.2011, 18:21

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Jasmin ja ih nisam nikada zapekla ali sam cula od prijateljice da moze ona je to radila,stavila je preko vrhnje za kuhanje i naribala sir pa zapekla kaze da je superuser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

21.03.2011, 19:16

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

Moja mama zapece u rerni tako i preko stavi kajmak, malo ulja i bijeli luk. Super budu. A nekad ih napravi isto tako u paradajz sosu.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

clock-img

21.03.2011, 19:45

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

uh mua dobra ti ova igračka za klepeuser posted image

ja pravim manje dosta od ovih...elem 10 klepa u tanjir ideuser posted image

I ja ne zapečem klepe, a kažu da valjaju i tako...

ja pomješam jogurt sa bjelim lukom pa to stoji onako na sobnoj temperaturi da fino ''užegne''

pa onda u svaki tanjir sipam jogurt
a u jedna tanjir zapršim putera i crvene papirke pa sa kašike i toga na jogurt...

elem ...ogladnih ja od lsikice...volem klepe plahouser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

21.03.2011, 22:12

clock-img

Mala Selma

pencil-img

779

evo mali doprinos i od meneuser posted image
BRZI KOLAC ILI TORTA OD VISANJA
Kora: 5 jaja, 6 kasika secera, 6 kasika brasna, 1 prasak za pecivo
Fil: 500ml slatkog vrhnja, 250 gr mladog sira, 200 gr secera, 1 kesica vanilinog secera, 750 gr (tegla) visanja bez kospica, 1 limun, 1 kesica zelatina ili preljeva za torte

user posted image
prvo stavite visnje da se "ocjede" u dzevdzir
user posted image
u jednu posudu umutite 5 bjelanaca, 6 kasika brasna, 6 kasika secera i 1 prasak za pecivo
a u drugu 5 zumanjaca
user posted image
potom mase sjedinite
user posted image
i izlijete u malo pobrasnjenju tepsiju ili kalup za torte
user posted image
pecite u zagrijanoj pecnici na 200C oko 20min, kada se ispece ostaviti da se malo ohladi i prebaciti koru na puser posted image ladanj za torte ili sl.
umutiti 500ml slatkog vrhnja, 200 gr secera, 250 gr mlaog sira, 1 kesicu vanilijinog i malo soka od limuna
user posted image
staviti fil na koru i poredati iscijedjene visnje
user posted image
opet stavti preko visnji slag i preliti prelivom za torte napravljenom prema upustvo a sa sokom od visanja ( u kuser posted image ojem su bile visnje)...posto nisam radila u kalupu, preliv nije ravnomjeran i "iscurio" je po krpiuser posted image
Ostavit da se hladi u frizderu najmanje 1 h, i pocastite se u kaficuuser posted image
user posted image
Nekda kada pravim, kora mi bas "nadodje" i od nje napravim dvije kore, pa samim tim ispadne torta.Pravila sam sa svim vocem i uvijek ispadne super i pojede se bas brzo.Sinoc sam imala goste i napravila sam jeza 35 minuser posted image Mi volimo visnje i stavim i limun, jer volimo da "kisi", a ko nije ljubitelj moze i bez limuna.Nadam se da ste ste me skontaleuser posted image
PRIATNO







_____________________________

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

clock-img

21.03.2011, 22:27

clock-img

Mala Selma

pencil-img

779

SALATA "MAKARONI SA STAPICIMA OD RAKA"
Potrebno: spiralni makaroni, kiseli krastavci, kuhana jaja, kukuruz, stapici od raka, majoneza, masline, so, biber, kopar, boljiljak.
Nravno mozete pustiti masti na volju , staviti bilo koje zacine, filete tunjevine, rakove, skampe, morske plodove, bez majoneze itd.Moze se sluziti kao salata, predjelo ili dodatak glavnom jelu!
user posted image
Skuhati makarone na obicajan nacin, procijediti, izrezati na kockice sve sastojke
user posted image
Sve sastojke sjediniti u jednu zdjelu, dodati zacine po zelji i 3-4 kasike majoneze
user posted image

Sluziti "rashladjeno" u malim zdjelama i posuti koprom ili dr.zacinom.PRIJATNO
user posted image

_____________________________

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

clock-img

22.03.2011, 09:20

clock-img

chuci

pencil-img

804

evo cijela torta
user posted image

user posted image

Isječena
user posted image

Silna je skroz. Mogao je komotno i jedan puter ići u fil umjesto 1,5.
Ali svi su se složili da je preukusna.

clock-img

22.03.2011, 20:17

clock-img

Anoniman

Kolac od prezle i oraha

Za koru, potrebno je:

5 jaja
5 kasika secera
1 solja ulja
1 solja prezle
1 solja oraha
5 kasika brasna i
1 prasak za pecivo.

Prvo umutiti jaja i secer, a potom dodavati ostale sastojke, uz neprestano miksanje.

Izliti smjesu u pouljenu tepsiju i ubaciti u vec zagrijanu rernu. Peci na cca 200 stepeni oko 20 minuta.

Kada smo stavili koru u rernu, odmah pristaviti i zaljev:
3 solje secera i
3 solje vode

Kad se kora ispece, preliti je zaljevom (vruca zaljeva na vruc kolac).

Kada se kolac ohladi, premazati sa dvije slag pjene.

user posted image


user posted image

user posted image


user posted image

user posted image


user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image


< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 22.3.2011 20:24:18 >

clock-img

22.03.2011, 20:33

clock-img

Anoniman

Sirnica na moj nacin


Potrebno je:

500g mladog sira
2 jaja
3 kasike pavlake (milerama)

user posted image

user posted image


user posted image

user posted image

user posted image


user posted image

user posted image user posted image (ovo bi moglo na temu "kuharski neuspjesi")

user posted image






< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 22.3.2011 20:38:36 >

clock-img

22.03.2011, 21:20

clock-img

Mala Selma

pencil-img

779

SLANE MAFINE
Potrebno je
user posted image
Kukuruzno brasno, bijelo brasno, palenta, mladi sir,2-3 jaja, mileram ili pavlaka, jogurt, mlijeko, so, 1 prasak za pecivo, fildzan ulja ( ja sve stavim odokativno, nekada i kajmak)

Zamutiti malo gusce ( gusce nego za palacinke)
user posted image

Uzeti kalupe za mafine, svaku premazati sa malo putera, staviti u svaku smjesu i na vrh malo putera.
user posted image
Peci u zagrijanoj pecnici 20-25 minuta na 200C.
user posted image
PRIJATNO
user posted image


_____________________________

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

Zadnji članci

article-img