cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Foto - kuhanje!

  
clock-img

15.03.2011, 03:05

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

Drage RR kuharice,

ova tema će biti za sve one RR kuharice koje imaju vremena da fotografišu način pripreme nekog zanimljivog jela od početka do serviranja...
Dakle napisati recept  i postaviti fotografije pripremanja...
Najzanimljivije ćemo postaviti kao PR tekst...

primjer: http://www.ringeraja.ba/clanak/pahuljicina-pita_565.html


(zamoliću moderatore da pomognu u pronalaženju vec sličnih postavljenih fotografija da ih prebacimo ovdje) 

Hvala! user posted image

< Poruku je uredio Visnja RR -- 15.3.2011 3:07:34 >


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

16.03.2011, 21:08

clock-img

chuci

pencil-img

804

evo ja sam večeras pravila onu tortu od kokosa i čokolade pa sam sve redom slikala
sastojci za koru
user posted image
sastojci za fil
user posted image

1 litar mlijeka sa 250 gr šećera i 7 kašika griza (griz natopiti u malo mlijeka dok se ostatak mlijeka sa šećerom ne ugrije)
user posted image

dodati 200 gr kokosa u fil
user posted image

2 jaja i 200 gr šećera umutiti za koru
user posted image

dodati 200 ml mlijeka u koru
user posted image

dodati 100 ml ulja u koru
user posted image

dodati 200 gr brašna u koru
user posted image

dodati jedan prašak za pecivo
user posted image

dodati 2 kašike kakaa
user posted image

polovinu smjese isuti u namašćen i pobrašnjen kalup (može i obložen papirom za pečenje)
user posted image

peći na 200 stepeni dok se ne uhvati gornja korica (7-8 minuta)

istresti fil na polupečenu koru i poravnati ga
user posted image

istresti na to ostatak smjese za koru
user posted image

nastaviti peći na 200 stepeni dok ne bude gotovo (kod mene je prošlo nekih 25 minuta). može se provjeriti čačkalicom koja treba biti suha
user posted image

pravljenje glazure od čokolade za kuhanje (100 gr), 2-3 kašike ulja, malo mlijeka i šećera
user posted image

i eto
user posted image

< Poruku je uredio chuci -- 16.3.2011 21:10:38 >

clock-img

16.03.2011, 23:00

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Imam jedno pitanje u vezi fila...jel se mlijeko,secer i griz skuhaju i u vrucu smjesu doda se kokosuser posted image

clock-img

16.03.2011, 23:05

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Dida79

Imam jedno pitanje u vezi fila...jel se mlijeko,secer i griz skuhaju i u vrucu smjesu doda se kokosuser posted image



griz skhaš po principu pudinga...i da skloniš sa vatre i dodaš kokos i smao izmješašuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

17.03.2011, 07:44

clock-img

ajnur

pencil-img

773

Evo moje strudle sa makom user posted image Lako se pravi.
Za tijesto: brasno oko 700,800gr,2 jaja,germa,malo vode,mlijeko,solja ulja,2-3 kasike secera
Fil:mak,solja mlijeka,6 kasika secera

Umijesiti tijesto da bude meko al da se ne lijepi za ruke. user posted image
Razviti tijesto na 1 cm debljine i filovati.
Fil :Solju mlijeka staviti da prokuha sa secerom i dodati mak i mjesati par min.

Prijatnouser posted image


http://img52.imageshack.us/img52/4181/img0716u.jpg
http://img177.imageshack.us/img177/1075/img0723f.jpg



< Poruku je uredio ajnur -- 17.3.2011 7:45:14 >


_____________________________

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

clock-img

17.03.2011, 13:21

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

Za pocetak nesto lagano,sto svi znamo i volimo:pizza a la mama Sabina Za tijesto 1 kg brasna(za dvije pizze) Dvije kesice germe Dvije kasike ulja Malo secera,malo soli Zakuhati kao na slici Ostaviti tijesto da naraste Pripremiti sastojke Razviti pizzu izbockati viljuskom i namazati kecapom u koji sam umijesala origano Poredati sastojke,staviti jos malo origana i ispeci                                                                                                       user posted image [/url                                                                                            i[url=http://www.Slikomat.com/slika/4768482.htm]user posted image   user posted image

_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

17.03.2011, 13:22

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

nesto mi ne idu ove slike danas
user posted image


_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

17.03.2011, 17:24

clock-img

chuci

pencil-img

804

evo malo ljepša slika
user posted image

clock-img

17.03.2011, 17:46

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

17.03.2011, 17:47

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Kiflice ( recept naše Lejle Ka)

potrebno:
za tjesto:


500 gr brašna
1 jaje
50 grama omekšalog putera
kašika soli
kašika šećera
10 gr germe
250 ml toplog mlijeka

Fil:
po želji....
ja sam pravila sa džemom od drenjka koji sma mješala za mljevenim lješnjacima
Ove kiflice su super kao slane, pomjepate mladi sir i jedno jaje, malo poslite i filujete
naravno sve opcije slanoga i slatkoga su ptvorene

premaz:
1 jaje
susam ili lan za posispanje ( mi obično lanom slatke posipamo a susamom slane

http://www4.slikomat.com/10/0317/je4-Slika1.jpg

od navednih sastojaka za tjesto, zamjestite glatko tijesto
http://www4.slikomat.com/10/0317/ziq-Slika1.jpg
ostavite da odstoji dok se ne udupla i izvadite na pobrašnjenu radnu površinu
http://www4.slikomat.com/10/0317/2zb-Slika1.jpg
razvaljate rukom u dužinu i sjecite nožem ili otkidajte komadiće tjesta iste veličine
http://www4.slikomat.com/10/0317/f3b-Slika1.jpg
svaki komad napravite u malu lopticu ove veličine
http://www4.slikomat.com/10/0317/nu6-Slika1.jpg
razvaljajte lopticu u oblik elipse i gornji dio narežite nožem u trakice uske, ovako
http://www4.slikomat.com/10/0317/yqp-Slika1.jpg
na donji dio elipse stavite fil po želji
http://www4.slikomat.com/10/0317/9h3-Slika1.jpg
o počnite savijanje kiflice, pristisnite malo prstima dio ispod kojeg je fil i savijte je do kraja
http://www4.slikomat.com/10/0317/gqn-Slika1.jpg
kiflice redajte u pleh namašćen i prekricen papirom za pečenje
http://www4.slikomat.com/10/0317/s3s-Slika1.jpg
kiflice premažite razućenim jajetom i pospite susamom ( ili lanom kao ja)
http://www4.slikomat.com/10/0317/q4e-Slika1.jpg
http://www4.slikomat.com/10/0317/42e-Slika1.jpg

pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stepeni oko 20 minuta

http://www4.slikomat.com/10/0317/dn7-Slika1.jpg

ispečene kiflice po želji poprskajte malo vodom sa prtiju, smao nekoliko kapi i pokrijet kuhinjskom krpom 5-6 minuta
ili natapkajte puterom pa poklopite papirom za pečenje 5-6 minuta

u oba slučaja dobijte ovo
http://www4.slikomat.com/10/0317/cqn-Slika1.jpg
prijatnouser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

17.03.2011, 22:34

clock-img

mala86

pencil-img

2755

10 gr germe-koliko je to kasikica-dvije one za kafu user posted image

hanady hvala na slikama ja cu vjerovatno sutra ih pravit,jedva cekam user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦





clock-img

17.03.2011, 22:37

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: mala86

10 gr germe-koliko je to kasikica-dvije one za kafu user posted image

hanady hvala na slikama ja cu vjerovatno sutra ih pravit,jedva cekam user posted image user posted image user posted image user posted image



10gr ti je kesica jedna ili dvije ravne pune kašike za kafuuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

18.03.2011, 17:36

clock-img

lost

pencil-img

362

IZVORNA PORUKA: chuci

evo malo ljepša slika
user posted image



Sinoć sam napravila ovu tortu i stvarno je odlična, nije nešto zahmetli, bude brzo i nije skupa. Ma čista desetka. Čak se i MM sviđa i skoro je pojeo sve, a inače nije ljubitelj ni čokolade ni kokosa, on je više za voćne varijante pa ako neko ima neke jednostavnije recepte za voćne kolače please neka postavi user posted image
Mene ova torta podsjeća na Bounty čokoladicu od kokosa al skrozuser posted image

_____________________________

Don''t be sad because of people. They will all die!!

clock-img

18.03.2011, 21:26

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Čoko muffini sa dodacima po želji Hanadi ( kćerka a ne nick majke)user posted image

Potrebno:
za tijesto:
250 g brašna
250 ml mlijeka
90 ml ulja
1 jaje
160 gr šećera
70 gr čokolade za jelo i kuhanje
1 kašika čajna kako praha
2 kašike supene mljevenih lješnjika
pola praška za pecivo
na vrh čajne kašike sode bikarbone
1 čajna kašika cimeta

preliv:
30 gr čokolade za jelo i kihanje
malo putera ( 1 kašika supena neistopljenog)
2 kašike mlijeka
1 kašika ulja

za pečenje...
papirići za muffine 25 kom

http://www4.slikomat.com/10/0318/lxa-Slika1.jpg
na slici nismo fotkali kako, zaboraviliuser posted image


u pleh koji smao smao malo pomastili pripremiti papiriće
http://www4.slikomat.com/10/0318/62m-Slika1.jpg

Potrebne sastojke za tijesto podjeliti na suhe i mokre u dvioje zdjele....
Suhi su:
250 g brašna
160 gr šećera
70 gr čokolade za jelo i kuhanje izrendane
1 kašika čajna kako praha
2 kašike supene mljevenih lješnjika
pola praška za pecivo
na vrh čajne kašike sode bikarbone
1 čajna kašika cimeta

Izmješati sve malo kašikom
http://www4.slikomat.com/10/0318/p9z-Slika1.jpg

zatim mokre:
a to su
1 jaje
250 ml mlijeka
90 ml ulja
http://www4.slikomat.com/10/0318/row-Slika1.jpg
umutiti mikserom na najnižoj brzini

kada umutimo mokre sastojke istresti suhe i sve zajedno umutiti na najačoj brzini nekih 7-8 minuta
dobili smo smjesu
http://www4.slikomat.com/10/0318/mmj-Slika1.jpg

U pripremljene papiriće sipamo kašikom napravljenu smjesu...
do polovine svakog...
http://www4.slikomat.com/10/0318/gf2-Slika1.jpg
i pečemo u zagrijanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta

Dok se peku u šerpici na tihoj vatri istopimo sastojke za preljev
http://www4.slikomat.com/10/0318/cu8-Slika1.jpg

ispečene muffine izvadimo i odmah sa kašike poljevaom preljevom i ostavimo da se hlade
http://www4.slikomat.com/10/0318/3b6-Slika1.jpg

dekorišemo po želji
http://www4.slikomat.com/10/0318/s2z-Slika1.jpg



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.03.2011, 17:57

clock-img

jutkica09

pencil-img

88

pitanje za Hanady,da li bi se ovi mufini mogli peci u onom limenom kalupu,ili moraju biti ove papirne korpice? user posted image

< Poruku je uredio jutkica09 -- 19.3.2011 17:59:36 >

clock-img

19.03.2011, 21:25

clock-img

mala86

pencil-img

2755

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja danas opet tortu pravila....mm kaže bountyuser posted image
nejrovatno...moji su opčinjeni njom...
al sam ja napravila momačku danas, domaća jaja, pa domaće mljeko ...ma hajde jadan zdravalj ko u pričiuser posted image

Inače ja sam je porvalila kod Lejle Ka na Fb...i totalno se skamenila jednostavnošću a kvalitetom...
uletila je u omiljene...user posted image

al sam skontala trebao bi neko onaj naš čuveni monte fotkat...
ja mislim da je to pored pahuljičine pite najviše pravljen recept na RR
user posted image



ne znam za monte al mislim da ce ga kiflice dotuc user posted image user posted image user posted image ,jer meni totalnom antitalentu sa sve vrste tijesta-ovo uspjelo i pojelo se user posted image user posted image

sad se kontam-u subotu je baki godisnjica i dolazi uza rodbina!mislila sam u petak napravit jednu tepsiju ovih slatkih i ispec ih,a napravila bi i slane ali ih nebi pekla-jel bi mogle stajat,onako gotove u frizideru do sutra i onda da ih gore ponesem i samo ispecemo za dorucak da nam bude user posted image

ja sam danas u slane stavljala dukatelu-super je,jer svjezi sir samo u pakiranju od pola kile,a kad cemo mi to potrosit

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦





clock-img

19.03.2011, 21:31

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

19.03.2011, 21:32

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: mala86

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja danas opet tortu pravila....mm kaže bountyuser posted image
nejrovatno...moji su opčinjeni njom...
al sam ja napravila momačku danas, domaća jaja, pa domaće mljeko ...ma hajde jadan zdravalj ko u pričiuser posted image

Inače ja sam je porvalila kod Lejle Ka na Fb...i totalno se skamenila jednostavnošću a kvalitetom...
uletila je u omiljene...user posted image

al sam skontala trebao bi neko onaj naš čuveni monte fotkat...
ja mislim da je to pored pahuljičine pite najviše pravljen recept na RR
user posted image



ne znam za monte al mislim da ce ga kiflice dotuc user posted image user posted image user posted image ,jer meni totalnom antitalentu sa sve vrste tijesta-ovo uspjelo i pojelo se user posted image user posted image

sad se kontam-u subotu je baki godisnjica i dolazi uza rodbina!mislila sam u petak napravit jednu tepsiju ovih slatkih i ispec ih,a napravila bi i slane ali ih nebi pekla-jel bi mogle stajat,onako gotove u frizideru do sutra i onda da ih gore ponesem i samo ispecemo za dorucak da nam bude user posted image

ja sam danas u slane stavljala dukatelu-super je,jer svjezi sir samo u pakiranju od pola kile,a kad cemo mi to potrosit



a ne znam da ti ne nadožu i ne izlete iz tepsijeuser posted image
ispeci ih...pa ihstavi u pamučnu slavetu i ond aih smao poredaj u pleh i podgrije u rerni malo...mislim d aje to bolja varijanata...
jer ide germa unutra, boji se da ti ne uzvrište ako budu predugo stajale neispečeneuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.03.2011, 21:34

clock-img

mala86

pencil-img

2755

e u pravu ste
hvala,ispecu ih kad i ove i sutradan prije dorucka samo u rernu na par min i bit ce ko nove user posted image

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦





clock-img

19.03.2011, 22:03

clock-img

N_N

pencil-img

1860

Milsim da sam nešto zeznula odnosno znam šta user posted image  Malo sam izgleda požurila, nije mi se dovoljno prva kora ispekla pa mi je fil uletio u koru user posted image  a onda ovaj zadnji dio za koru je uletio u fil user posted image  Kod mene neće biti crni bijeli crni dio, kod mene će biti svega user posted image

_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

clock-img

19.03.2011, 22:09

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: N_N

Milsim da sam nešto zeznula odnosno znam šta user posted image  Malo sam izgleda požurila, nije mi se dovoljno prva kora ispekla pa mi je fil uletio u koru user posted image  a onda ovaj zadnji dio za koru je uletio u fil user posted image  Kod mene neće biti crni bijeli crni dio, kod mene će biti svega user posted image


pa ništa lutko moja ima i za to temauser posted image user posted image user posted image
http://www.ringeraja.ba/forum/Kuharski_neuspjesi/m_229929/tm.htmuser posted image user posted image user posted image

clock-img

19.03.2011, 22:12

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: N_N

Milsim da sam nešto zeznula odnosno znam šta user posted image  Malo sam izgleda požurila, nije mi se dovoljno prva kora ispekla pa mi je fil uletio u koru user posted image  a onda ovaj zadnji dio za koru je uletio u fil user posted image  Kod mene neće biti crni bijeli crni dio, kod mene će biti svega user posted image



ma biće ok ja mislim...vidi Breskve što joj odmah temu nađeuser posted image

ja to ovako pečem...
zagrijem na 200 stepeni rernu...pa polovinu istresem i pečem 10 minuta...onda izvadim pa sve ostalo stavim, bijelu kremu i odmah crno pa vratim u rernu na još 10-15 minuta. prije 10 nego 15.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.03.2011, 22:12

clock-img

N_N

pencil-img

1860

user posted image user posted image user posted image user posted image  grozna si user posted image user posted image
Ništa postavim sliku tamo al čekaj da vidim je li fakat fula user posted image

_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

clock-img

19.03.2011, 22:14

clock-img

N_N

pencil-img

1860

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: N_N

Milsim da sam nešto zeznula odnosno znam šta user posted image  Malo sam izgleda požurila, nije mi se dovoljno prva kora ispekla pa mi je fil uletio u koru user posted image  a onda ovaj zadnji dio za koru je uletio u fil user posted image  Kod mene neće biti crni bijeli crni dio, kod mene će biti svega user posted image



ma biće ok ja mislim...vidi Breskve što joj odmah temu nađeuser posted image

ja to ovako pečem...
zagrijem na 200 stepeni rernu...pa polovinu istresem i pečem 10 minuta...onda izvadim pa sve ostalo stavim, bijelu kremu i odmah crno pa vratim u rernu na još 10-15 minuta. prije 10 nego 15.



ma sve sam ti tako i uradila user posted image  Odoh je još premazati ali do sutra neću dirati i gledati user posted image

_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

clock-img

19.03.2011, 22:15

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

čekat ćeš do sutrauser posted image user posted image user posted image

ja to fino....
na balkon izbacim, cigaru zapalim i pazim d ami koji cuko, maca ne odneseuser posted image

a onda unesem i ua friz na 4 minute...
i nakon toga...akcijaaaaaaaaaaaauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Zadnji članci

article-img