IZVORNA PORUKA: sandy82
Pozdrav!
Može li neko da mi kaže otprilike kolike se čeka na državni, a koliko na privatni vrtić? Dijete ima 4 godine, ako bih se sad prijavila kad bih došla na red? Trenutno nisam zaposlena, muž jeste. Malo pomažem u jednom skladištu, po jedno 4-5 sati dnevno. Gazdarica me obećala zaposliti negdej na proljeće, do ljeta najkasnije na puno radno vrijeme. (nije baš da 100% vjerujem u to, al nema veze) Babe se za sada dobro snalaze sa njih dvoje ali bih ipak malo da ih rasteretim, a dobro i za dijete.
Plata mi neće biti velika, ne vjerujem da će prijeći 500km. Mogla bih sebi priuštiti, npr. državni vrtić ili ako zapne taj privatni boravak od 5 sati. Ako se taj privatni manje čeka.
Mi smo za prvo dijete čekali skoro 2 godine na državni vrtić, a sa drugim 6 mjeseci, ali smo bili baaaaaš dosadni, zvali smo svako malo Predškolsko, mislim da su nas primili samo da im više ne dosađujemo
Za to vrijeme nam je dječak išao u privatni, mi obilazili nekoliko privatnih, za jedan se odlučili, dogovorili i za mjesec dana bebać krenuo (zeznuo nas rezultat brisa, inače bi bilo odmah).
Što se tiče cijene, velika je razlika. U privatnom smo za jedno plaćali 300 KM , a sad za oboje zajedno u državnom 280 KM.
Što se tiče virusa , zakačiće dijete i da ga ti čuvaš u kući, nažalost, ne možeš ga uvijek zaštiti.
Ja sam se porodila, mala beba u kući, a seka je išla u vrtić, imala je i viroze i vodene ospice ( koje bebać nije dobio) dok sam bila u babinama i raznorazne upale i upalice, a bebać je baš uspješno to uspio izbjeći.
Ja sam uvijek za vrtić, djeca moraju biti sa svojim vršnjacima!