IZVORNA PORUKA: bembela
e sad...evo ponovo sam pokusala,po drugi put da SAMO DOJIM,moja beba opet ima zelenu stolicu,znaci cim je vrtim samo na siku,odmah je zelaena stolica,a dok pije i AD onda je zlatno zuta???Ne mjerim razmake,dojim je stalno,kada god trazi,cim se unervozi ili pocne da place,a i meni je lakse da je cesce dojim,jer mi se sike,koje su prilicno pune,brze prazne.Mokrih pelena je 6-7 dnevno,sto mislim da je dobro.Sa Ad mlijekom jednu dnevno,a kada dojim,onda ima nakon svakog podoja,a kako sam i dojila i davala dohranu,onda je jedna stolica.beba ima grceve,ne neke strasne da vristi od bolova,ili mozda to ne stigne pokazati,jer je ja odmah uzmem u narucje,ne zelim da place,a svakako joj odgovara moja blizina.A ja sam ok,niti sta boli niti muci,sve je potaman,osim ove stolice :)
zelene stolica nije uvijek znak gladi...
može biti zelena od grčeva kod bebe,
od toga što ti jedeš
Mlijeka imaš...
beba doji i to je pokazatelj da to die fino...
beba napreduje a to je najbolji pokzatelj d aje tvoje mlijeko dovoljno...
Uvođenjem Ad mlijeka stolica se mjenja...
prekidanjem sitoga da se ostane smao na siki isto s emjenja i boja i8 konzistenscija...
crijeva su mala i nisu dovoljno naviknuta i dvka pormejan u hranjenju dovešće do pormjene bolje...
Mislim da u tvom lsučaju smao trebaš poraditi na samopoudanju i vjerovanju d aje tvojoj bebi mlijeko dovoljno...
naime danas izvagaj svoju bebu na adekvatnoj vagi...
hrani svoju bebu smao sikom 10 dana...
prati njeno ponašanje i broj mokrih stolica...moraš znati da čisto dojene bebe mogu kakiti nakon svakoga podoja i to je ok a mogu da ne kake 10 dana i to je ok ako je smao dojena a svi ostali pokazatelji su ok, vesela, budna da jede itd...
ako nakon 10 dana i 20 grama pokaže da s ebeba popravila...smiri s ei nastavi dojiti svoju bebicu
iako ja nisma ona koja tim vaganjem rješavala porbleme tebi sugerišem samo iz čiste namjere da se prestaneš brinuti...jer sva tvoja pirča me podjeća na mene s aprvom bebom gdje sam podlegla strahu, manjku smaopouzdanja i odgojila svoje dijete na HIPP-u a bacila punu kadicu upaljenog izdojenog mlijeka ubjeđena u mit da moje mlijeko nije kvalitetno a Hipp jeste...
svoje dugo dijete dojila sma 15 mjeseci...jer sve ovo što ti pišem prošla sam i ovaj forum je mjesto i najbolji prijatelj mi bio...neki su ostali ljuti na mene iz familije evo i 2 i pol godine kasnije...ali ja nisma odustajala dohranu7 nisma uvela iako mi je također sugerisana