Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
hvala na odg, nema veze, nisi ni bila tu kad sam ja pisala..
ej draga samo jos nesto da te pitam , kad je tvoja malena imala bronhitis bez ture da li ste isli vani...dr sam pitala mozemo li vani ona rekla ne do ponedjelja al moje mace samo stoji il uz vrata il prozor i doziva me da ga vodim
06.11.2010, 15:34
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: nikita
hvala na odg, nema veze, nisi ni bila tu kad sam ja pisala..
ej draga samo jos nesto da te pitam , kad je tvoja malena imala bronhitis bez ture da li ste isli vani...dr sam pitala mozemo li vani ona rekla ne do ponedjelja al moje mace samo stoji il uz vrata il prozor i doziva me da ga vodim
nisma... ja svoju djecu ne izvodim vani dok traje virus...na tarasu malo da u vremenu kad je toplo...ali vani na igranje i zagrijavanje ne zaista. Evo meni farah od jutros nos curi i mi samo na čaju i sirupu i bay vaku...ovaka dana a zatvorile smo se.
06.11.2010, 15:36
nikita
1945
ok, izdrzat cemo onda jos danas i sutra
07.11.2010, 20:12
Mya_81 RR
5531
Nikita, sigurno je to zbog antibiotika.
I mi smo na istom i malo prije smo dobili proljev. U neka zadnja 3 sata je imala 3 stolice.
Nadamo se da neće potrajati, a ne znam bi li prekinula sa sairupom, jer ga je dala preventive radi, a ne zato što joj je baš bio potreban.
09.11.2010, 10:58
Malenaoduvijek
5237
jedno pitanje, meni rekose da kada bebe imaju proljev ide mlijeko AD bez laktoze jer one humane hn nema.juce vidim sojino mlijeko i na njemu pise da isto nema laktoze ni glutena.dali to znaci da onda smiju piti sojino mlijeko kod proljeva, jer u dm-u ima i ono sto se muti kao ad jer je ovaj ad bez laktoze pravo tesko naci.
09.11.2010, 11:01
Malenaoduvijek
5237
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR
Nikita, sigurno je to zbog antibiotika.
I mi smo na istom i malo prije smo dobili proljev. U neka zadnja 3 sata je imala 3 stolice.
Nadamo se da neće potrajati, a ne znam bi li prekinula sa sairupom, jer ga je dala preventive radi, a ne zato što joj je baš bio potreban.
mozda da probate uzimati ovaj baby linex , moj mladji ga trenutno pije zbog proljeva a na njemu pise i da se daje bebama kod uzimanja antibiotika. samo da vidim kako se zove biorela baby a mogu ga uzimati bebe od 6 mjeseci
< Poruku je uredio MALA1994 -- 9.11.2010 11:08:42 >
10.11.2010, 13:04
Malenaoduvijek
5237
jedno pitanje, meni rekose da kada bebe imaju proljev ide mlijeko AD bez laktoze jer one humane hn nema.juce vidim sojino mlijeko i na njemu pise da isto nema laktoze ni glutena.dali to znaci da onda smiju piti sojino mlijeko kod proljeva, jer u dm-u ima i ono sto se muti kao ad jer je ovaj ad bez laktoze pravo tesko naci.
IZVORNA PORUKA: MALA1994
ima li neko da mi moze dati odgovor?????
10.11.2010, 13:31
Dinkica
1038
MALA1994 ja bih ovako, za dijete ispod godinu dana dala bih AD bez laktoze a za dijete iznad godinu Dukatovo mlijeko bez laktoze. Meni sojino mlijeko nije mlijeko i malo mi je za stariju raju (sadrži so, čak ima onaj okus vanilije, čokolade, sve mi je to malo previše)
Evo čitam na netu ad mlijeko bez laktoze ima Novalac AC i Bebalac FL pa da možda pogledate u apotekama a što se tiče Dukatovog to je Lagano jutro.
< Poruku je uredio Dinkica -- 10.11.2010 13:44:38 >
10.11.2010, 13:44
Adana
2777
Ne znam da li je to neko vec napisao, kora od nara/sipka je dobra da se skuha kao caj i daje protiv proljeva. Ali posto je caj bas oporog ukusa dobro je recimo napraviti samo mali fildzan vrelog caja, i onda nasuti hladne vode da se usput i ohladi i odmah pije. Jer ako odstoji dok se ohladi bude bas ruznog ukusa. I najbolje ga je praviti po malo da se odmah popije...
11.11.2010, 14:20
Malenaoduvijek
5237
IZVORNA PORUKA: Dinkica
MALA1994 ja bih ovako, za dijete ispod godinu dana dala bih AD bez laktoze a za dijete iznad godinu Dukatovo mlijeko bez laktoze. Meni sojino mlijeko nije mlijeko i malo mi je za stariju raju (sadrži so, čak ima onaj okus vanilije, čokolade, sve mi je to malo previše)
Evo čitam na netu ad mlijeko bez laktoze ima Novalac AC i Bebalac FL pa da možda pogledate u apotekama a što se tiče Dukatovog to je Lagano jutro.
e hvala puno, taj bebalac smo nasli i dajem mladjem trenutno, a cekamo nalaz pa cemo vidjeti sta je jer evo od subote ima proljev.a za ovo dukatovo nisam znala to je super info za moje starije pile. hvala-
11.11.2010, 14:22
Malenaoduvijek
5237
IZVORNA PORUKA: Adana
Ne znam da li je to neko vec napisao, kora od nara/sipka je dobra da se skuha kao caj i daje protiv proljeva. Ali posto je caj bas oporog ukusa dobro je recimo napraviti samo mali fildzan vrelog caja, i onda nasuti hladne vode da se usput i ohladi i odmah pije. Jer ako odstoji dok se ohladi bude bas ruznog ukusa. I najbolje ga je praviti po malo da se odmah popije...
a treba li se kora susiti prvo ili se onako skuha?
11.11.2010, 14:25
taurus
3578
možeš skuhati svježu, a jedan dio osuši da uvijek imaš u kući
24.11.2010, 11:20
cimy
38
pozdrav svima! Eh ovako, imama jedno "kontra" pitanje, šta dati bebi od 16 mj koja ima tvrdu stolicu, ne može da kaka?
24.11.2010, 15:49
Dinkica
1038
IZVORNA PORUKA: cimy
pozdrav svima! Eh ovako, imama jedno "kontra" pitanje, šta dati bebi od 16 mj koja ima tvrdu stolicu, ne može da kaka?
kompot od šljiva (ili HIPP sok od šljive), svježa jabuka i kruška, kivi nama super djeluje, pura isto tako, jako zaslađena kamilica pa pokušajte, valjda nešto upali
03.01.2011, 19:33
salmy
5830
Evo i nas na ovoj temi moj od petka ima proliv.Ustvari petak popodne povracao( 4 puta) pa subota proliv,nista ne jede..pa nedjelja bez proliva bez povracanja,ali od jutros 6 puta vodenasta pjenasta stolica isli u hitnu pregledao ga dr,i poslao na pedijatriju! gore mu uradili test i kaze dr da je u redu! poslala nas kuci uz djetalnu ishranu,orosal rizu caj i linex kapsule! medjutim meni nikako nije ok,vise ludim! Osim sto od petka nista ne jedem totalno sam Evo malo pojeo rizine sluzi i nista vise! neznam sta da radim! On je veseo izgleda raspolozeno ali ja sam zabrinuta! stolica toliko smrdi Svaki savjet bi dobro dosao jer sam totalno
03.01.2011, 19:40
myb@by
1644
Nemoj da brines. Moja A je 6 dana imala proljev, nije ni jela niti spavala. To je bilo kada su joj nicale cetvorke. Stolica je uzasno smrdila, samo kad se sjetim. Ja sam ludilaaaaa, i potpuno te razumijem. Smiri se jer nije nista strasno. Bitno je da unosi tecnost, a pocece i jesti uskoro.
03.01.2011, 19:45
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: myb@by
Nemoj da brines. Moja A je 6 dana imala proljev, nije ni jela niti spavala. To je bilo kada su joj nicale cetvorke. Stolica je uzasno smrdila, samo kad se sjetim. Ja sam ludilaaaaa, i potpuno te razumijem. Smiri se jer nije nista strasno. Bitno je da unosi tecnost, a pocece i jesti uskoro.
hvala ti bas si me malo rasteretila,nemogu vise pukla sam totalno! svadjam se sa MM i mamom(koja je ovdje od petka)....a ja sam uzas! povracala i ja zeludac me boli! Nova godina mi bas pocela
03.01.2011, 19:48
Srculence
848
IZVORNA PORUKA: myb@by
Kod nas je isto ovako bilo i zna se i sad desiti. Ne brini se biće beby bolje
03.01.2011, 20:02
salmy
5830
Nadam se da ce biti ok! ali pitanje sam ja totalno sam pukla(mislim inace sam)ali od petka sam pod apaurinima
03.01.2011, 20:03
Mya_81 RR
5531
Salmy, prvo nemoj da se toliko brineš. Mislim, znam teško je kad ih nešto muči, ali proljev nije ništa toliko strašno što se ne može riješiti.
Znaš već šta od ishrane daješ, a najbitnije je da unosi tečnosti da ne dehidrira. Čaj od šipka je dobar.
A to što kažeš da je on veseo i raspoložen je isto bitna stvar tako da stvarno nemaš razloga za puno panike.
25.02.2011, 22:27
Hanady RR
18727
prenos posta
IZVORNA PORUKA: mamin cvjetić
žene treba mi savjet HITNO bebu dojim a opasno me muči stomak želudac me već dva dana boli pravo dali je moguće da i moju bebu stomak muči od toga i može li dobiti proliv jer ga je jutros imala unaprijed zahvaljujem na odgovorima
25.02.2011, 22:28
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
žene treba mi savjet HITNO bebu dojim a opasno me muči stomak želudac me već dva dana boli pravo dali je moguće da i moju bebu stomak muči od toga i može li dobiti proliv jer ga je jutros imala unaprijed zahvaljujem na odgovorima
nema veze što dojiš... nebi želudac sa dojenjem rebao biti u vezi... možda ste obe pokupile virus stomačni... jeli beba imala još proljeva?
sad ću post d aprebacim gdje treba...i da sredim ovu temu...
25.02.2011, 22:57
mamin cvjetić
824
Nije više imao proljev ali večeras kad sam ga presvlačila u pelenici nađem nekakvu sluz neznam kako bi tačno opisala kako izgleda ali me najviše pdsječa na šlajm a nije nahlađen niti kašlje
25.02.2011, 23:57
Hanady RR
18727
Nije više imao proljev ali večeras kad sam ga presvlačila u pelenici nađem nekakvu sluz neznam kako bi tačno opisala kako izgleda ali me najviše pdsječa na šlajm a nije nahlađen niti kašlje
jeli imala beba kašlja nekada prije...ili prehlade... da nije ostatak nekog sekreta od prethodne prehlde pa na stolicu izlazi... ili je prehlađen stomačić malo nisma sigurna...ali ako se taj sekret ponovi možda da odte doktoru...ako mu ne nalaziš rzalog da se jvalja...
26.02.2011, 00:23
mamin cvjetić
824
nije kašljao možda mu je stomačić malo nahlađen neznam ako se ponovi idem doktoru obavezno