cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Moja beba ima proljev

clock-img

06.11.2010, 15:29

clock-img

nikita

pencil-img

1945

hvala na odg, nema veze, nisi ni bila tu kad sam ja pisala..

ej draga samo jos nesto da te pitam , kad je tvoja malena imala bronhitis bez ture da li ste isli vani...dr sam pitala mozemo li vani ona rekla ne do ponedjelja al  moje mace samo stoji il uz vrata il prozor i doziva me da ga vodimuser posted image

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

clock-img

06.11.2010, 15:34

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: nikita

hvala na odg, nema veze, nisi ni bila tu kad sam ja pisala..

ej draga samo jos nesto da te pitam , kad je tvoja malena imala bronhitis bez ture da li ste isli vani...dr sam pitala mozemo li vani ona rekla ne do ponedjelja al  moje mace samo stoji il uz vrata il prozor i doziva me da ga vodimuser posted image

nisma...
ja svoju djecu ne izvodim vani dok traje virus...na tarasu malo da u vremenu kad je toplo...ali vani na igranje i zagrijavanje ne zaista.
Evo meni farah od jutros nos curi i mi samo na čaju i sirupu i bay vaku...ovaka dana a zatvorile smo se.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

06.11.2010, 15:36

clock-img

nikita

pencil-img

1945

ok, izdrzat cemo onda jos danas i sutra

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

clock-img

07.11.2010, 20:12

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Nikita, sigurno je to zbog antibiotika.

I mi smo na istom i malo prije smo dobili proljev. U neka zadnja 3 sata je imala 3 stolice.

Nadamo se da neće potrajati, a ne znam bi li prekinula sa sairupom, jer ga je dala preventive radi, a ne zato što joj je baš bio potreban.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

09.11.2010, 10:58

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

jedno pitanje, meni rekose da kada bebe imaju proljev ide mlijeko  AD bez laktoze jer one humane hn nema.juce vidim sojino mlijeko i na njemu pise da isto nema laktoze ni glutena.dali to znaci da onda smiju piti sojino mlijeko kod proljeva, jer u dm-u ima i ono sto se muti kao ad jer je ovaj ad bez laktoze pravo tesko naci.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

clock-img

09.11.2010, 11:01

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Nikita, sigurno je to zbog antibiotika.

I mi smo na istom i malo prije smo dobili proljev. U neka zadnja 3 sata je imala 3 stolice.

Nadamo se da neće potrajati, a ne znam bi li prekinula sa sairupom, jer ga je dala preventive radi, a ne zato što joj je baš bio potreban.

mozda da probate uzimati ovaj baby linex , moj mladji ga trenutno pije zbog proljeva a na njemu pise i da se daje bebama kod uzimanja antibiotika. samo da vidim kako se zove biorela baby a mogu ga uzimati bebe od 6 mjeseci

< Poruku je uredio MALA1994 -- 9.11.2010 11:08:42 >

clock-img

10.11.2010, 13:04

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

jedno pitanje, meni rekose da kada bebe imaju proljev ide mlijeko AD bez laktoze jer one humane hn nema.juce vidim sojino mlijeko i na njemu pise da isto nema laktoze ni glutena.dali to znaci da onda smiju piti sojino mlijeko kod proljeva, jer u dm-u ima i ono sto se muti kao ad jer je ovaj ad bez laktoze pravo tesko naci.

IZVORNA PORUKA: MALA1994

jedno pitanje, meni rekose da kada bebe imaju proljev ide mlijeko  AD bez laktoze jer one humane hn nema.juce vidim sojino mlijeko i na njemu pise da isto nema laktoze ni glutena.dali to znaci da onda smiju piti sojino mlijeko kod proljeva, jer u dm-u ima i ono sto se muti kao ad jer je ovaj ad bez laktoze pravo tesko naci.

ima li neko da mi moze dati odgovor?????

clock-img

10.11.2010, 13:31

clock-img

Dinkica

pencil-img

1038

MALA1994 ja bih ovako, za dijete ispod godinu dana dala bih AD bez laktoze a za dijete iznad godinu Dukatovo mlijeko bez laktoze. Meni sojino mlijeko nije mlijeko i malo mi je za stariju raju (sadrži so, čak ima onaj okus vanilije, čokolade, sve mi je to malo previše)

Evo čitam na netu ad mlijeko bez laktoze ima Novalac AC i Bebalac FL pa da možda pogledate u apotekama a što se tiče Dukatovog to je Lagano jutro.

< Poruku je uredio Dinkica -- 10.11.2010 13:44:38 >

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

clock-img

10.11.2010, 13:44

clock-img

Adana

pencil-img

2777

Ne znam da li je to neko vec napisao, kora od nara/sipka je dobra da se skuha kao caj i daje protiv proljeva. Ali posto je caj bas oporog ukusa dobro je recimo napraviti samo mali fildzan vrelog caja, i onda nasuti hladne vode da se usput i ohladi i odmah pije. Jer ako odstoji dok se ohladi bude bas ruznog ukusa. I najbolje ga je praviti po malo da se odmah popije...

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

clock-img

11.11.2010, 14:20

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

IZVORNA PORUKA: Dinkica

MALA1994 ja bih ovako, za dijete ispod godinu dana dala bih AD bez laktoze a za dijete iznad godinu Dukatovo mlijeko bez laktoze. Meni sojino mlijeko nije mlijeko i malo mi je za stariju raju (sadrži so, čak ima onaj okus vanilije, čokolade, sve mi je to malo previše)

Evo čitam na netu ad mlijeko bez laktoze ima Novalac AC i Bebalac FL pa da možda pogledate u apotekama a što se tiče Dukatovog to je Lagano jutro.

e hvala puno, taj bebalac smo nasli i dajem mladjem trenutno, a cekamo nalaz pa cemo vidjeti sta je jer evo od subote ima proljev.a za ovo dukatovo nisam znala to je super info za moje starije pile.
hvala-

clock-img

11.11.2010, 14:22

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

IZVORNA PORUKA: Adana

Ne znam da li je to neko vec napisao, kora od nara/sipka je dobra da se skuha kao caj i daje protiv proljeva. Ali posto je caj bas oporog ukusa dobro je recimo napraviti samo mali fildzan vrelog caja, i onda nasuti hladne vode da se usput i ohladi i odmah pije. Jer ako odstoji dok se ohladi bude bas ruznog ukusa. I najbolje ga je praviti po malo da se odmah popije...

a treba li se kora susiti prvo ili se onako skuha?

clock-img

11.11.2010, 14:25

clock-img

taurus

pencil-img

3578

možeš skuhati svježu, a jedan dio osuši da uvijek imaš u kući

clock-img

24.11.2010, 11:20

clock-img

cimy

pencil-img

38

pozdrav svima! Eh ovako, imama jedno "kontra" pitanje, šta dati bebi od 16 mj koja ima tvrdu stolicu, ne može da kaka? user posted image

clock-img

24.11.2010, 15:49

clock-img

Dinkica

pencil-img

1038

IZVORNA PORUKA: cimy

pozdrav svima! Eh ovako, imama jedno "kontra" pitanje, šta dati bebi od 16 mj koja ima tvrdu stolicu, ne može da kaka? user posted image

kompot od šljiva (ili HIPP sok od šljive), svježa jabuka i kruška, kivi nama super djeluje, pura isto tako, jako zaslađena kamilica pa pokušajte, valjda nešto upali

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

clock-img

03.01.2011, 19:33

clock-img

salmy

pencil-img

5830

Evo i nas na ovoj temiuser posted image user posted image moj user posted image od petka ima proliv.Ustvari petak popodne povracao( 4 puta) pa subota proliv,nista ne jede..pa nedjelja bez proliva bez povracanja,ali od jutros 6 puta vodenasta pjenasta stolicauser posted image  isli u hitnu pregledao ga dr,i poslao na pedijatriju! gore mu uradili test i kaze dr da je u redu! poslala nas kuci uz djetalnu ishranu,orosal rizu caj i linex kapsule!  medjutim meni nikako nije ok,vise ludim! Osim sto user posted image  od petka nista ne jedem totalno sam user posted image Evo malo pojeo rizine sluzi i nista vise! neznam sta da radim!
On je veseo izgleda raspolozeno ali ja sam zabrinuta! stolica toliko smrdi user posted image user posted image
Svaki savjet bi dobro dosao jer sam totalnouser posted image user posted image user posted image user posted image  

clock-img

03.01.2011, 19:40

clock-img

myb@by

pencil-img

1644

Nemoj da brines. Moja A je 6 dana imala proljev, nije ni jela niti spavala. To je bilo kada su joj nicale cetvorke. Stolica je uzasno smrdila, samo kad se sjetim. Ja sam ludilaaaaa, i potpuno te razumijem. Smiri se jer nije nista strasno. Bitno je da unosi tecnost, a pocece i jesti uskoro.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

clock-img

03.01.2011, 19:45

clock-img

salmy

pencil-img

5830

IZVORNA PORUKA: myb@by

Nemoj da brines. Moja A je 6 dana imala proljev, nije ni jela niti spavala. To je bilo kada su joj nicale cetvorke. Stolica je uzasno smrdila, samo kad se sjetim. Ja sam ludilaaaaa, i potpuno te razumijem. Smiri se jer nije nista strasno. Bitno je da unosi tecnost, a pocece i jesti uskoro.

hvala ti bas si me malo rasteretila,nemogu vise pukla sam totalno! svadjam se sa MM i mamom(koja je ovdje od petka)....a ja sam uzas! povracala i ja zeludac me boli!
Nova godina mi bas pocelauser posted image user posted image user posted image user posted image  

clock-img

03.01.2011, 19:48

clock-img

Srculence

pencil-img

848

IZVORNA PORUKA: myb@by

Kod nas je isto ovako bilo i zna se i sad desiti. Ne brini se biće bebyuser posted image boljeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

clock-img

03.01.2011, 20:02

clock-img

salmy

pencil-img

5830

Nadam se da ce biti ok! ali pitanje sam jauser posted image user posted image totalno sam pukla(mislim inace sam)ali od petka sam pod apaurinimauser posted image

clock-img

03.01.2011, 20:03

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Salmy, prvo nemoj da se toliko brineš. Mislim, znam teško je kad ih nešto muči, ali proljev nije ništa toliko strašno što se ne može riješiti.

Znaš već šta od ishrane daješ, a najbitnije je da unosi tečnosti da ne dehidrira. Čaj od šipka je dobar.

A to što kažeš da je on veseo i raspoložen je isto bitna stvar tako da stvarno nemaš razloga za puno panike.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

25.02.2011, 22:27

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

prenos posta

IZVORNA PORUKA: mamin cvjetić

žene treba mi savjet HITNO
bebu dojim a opasno me muči stomak želudac me već dva dana boli pravo dali je moguće da i moju bebu stomak muči od toga i može li dobiti proliv jer ga je jutros imala unaprijed zahvaljujem na odgovorima

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

25.02.2011, 22:28

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

žene treba mi savjet HITNO
bebu dojim a opasno me muči stomak želudac me već dva dana boli pravo dali je moguće da i moju bebu stomak muči od toga i može li dobiti proliv jer ga je jutros imala unaprijed zahvaljujem na odgovorima

nema veze što dojiš...
nebi želudac sa dojenjem rebao biti u vezi...
možda ste obe pokupile virus stomačni...
jeli beba imala još proljeva?

sad ću post d aprebacim gdje treba...i da sredim ovu temu...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

25.02.2011, 22:57

clock-img

mamin cvjetić

pencil-img

824

Nije više imao proljev ali večeras kad sam ga presvlačila u pelenici nađem nekakvu sluz neznam kako bi tačno opisala kako izgleda ali me najviše pdsječa na šlajm a nije nahlađen niti kašlje

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

clock-img

25.02.2011, 23:57

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Nije više imao proljev ali večeras kad sam ga presvlačila u pelenici nađem nekakvu sluz neznam kako bi tačno opisala kako izgleda ali me najviše pdsječa na šlajm a nije nahlađen niti kašlje

jeli imala beba kašlja nekada prije...ili prehlade...
da nije ostatak nekog sekreta od prethodne prehlde pa na stolicu izlazi...
ili je prehlađen stomačić malouser posted image
nisma sigurna...ali ako se taj sekret ponovi možda da odte doktoru...ako mu ne nalaziš rzalog da se jvalja...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

26.02.2011, 00:23

clock-img

mamin cvjetić

pencil-img

824

nije kašljao možda mu je stomačić malo nahlađen neznam ako se ponovi idem doktoru obavezno user posted image

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

Zadnji članci

article-img