ovo smo i mi radiliuser posted image user posted image user posted image ...ili bi preturali otiraceuser posted image user posted image pa tako s 7 stavljali ljudima na 11 i obrnutouser posted image ..nije nasim komsijama lako bilo s nma nikako...e da znali smo uzeti konop pa vezati za kvake vrata za vrata...ostavivsi malo prostora...pa bi pozvonili i jednim i drugima...ma haos ziviuser posted image user posted image user posted image
joj oplakah zene...
a ovo me podsjeti na moju drugaricu i mene... zvale smo to "operacija obuca"
moja baba je u ratu zivjela u jednoj velikoj kuci, zivjelo je tu nekoliko porodica, a bile su tri sestre, djevojke... svako vece kod njih se sjelilo, skupe se cure, momci-vojnici.... i ja i moja drugarica idemo u operaciju...
uzmemo svu obucu iz hodnika i iznesemo napolje... ali sistematski to odradimo... svuda po dvoristu posakrivamo i pobacamo cipele, cizme... jednu na jednu stranu, a drugu skroz na drugu stranu... i onda se sakrijemo da vidimo staa ce se desiti... i smijemo se jadnoj omladini koja uzaludno po mraku trazi svoju obucu

jao kad se sjetim
Galicija, ti si bila denis u zenskom obliku
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0