IZVORNA PORUKA: Hanady RR
mjesečeva baš kad si tu i na ovoj temi da te pitam? ti si nam ono sa psihologijom dobra...jel ima neki razlog zašto bi djeca ovo radila. curica moje zaove isto sisa palac...velika je već 9 godina...stavrno ružno vijdeti. hajde ona je lijap ko lutka, i nije stalno prst tu, al čim ima priliku uzme čistu salvetu i onaj ćošak salvete drži a dudluče prts. ja sve kontam d anije neki poremećaj psihološki, mada ona nebi trebala imati tih problema, stavrno pažena je i mažena ko malo vode na dlanu.
Ne bi trebao biti nikakav psiholoski poremecaj ali bi nam mogao ukazati na nesto drugo..Ne moras odgovoriti na moja pitanja
ako ne zelis. Dobro je znati da je dijete pazeno i mazeno, jer ako nije, ovakva ponasanja nam cesto govore da je dijete
zapostavljeno, da zeli paznju, trazi utjehu i sl.
Psihologija kaze da naprosto ne postoji odredeni period kada dijete treba prestati sa nekim ponasanjem koje je pomalo cudno,
drugacije nego kod druge djece vec onda kada to dijete odluci. Opet sa druge strane, posrijedi je sisanje salvete i palca sto
i nije lijepo. Mozda si u pravu na neki nacin u smislu ne psiholoskog poremecaja vec psiholoske falinke..
Nadam se da ces me razumjeti ali da me neces krivo shvatiti jer ovo su ipak slova..
Mozda je posrijedi odnos roditelja prema djetetu. Je li ona kcerka jedinica, najstarije, srednje ili najmlade dijete
? Je li drustvena, placljiva, temperamentna, otvorenog ili zatvorenog tipa licnosti..Kako se snalazi u skoli?
Jesu li je drugari prihvatili, svida li joj se uciteljica ili ucitelj..Je li roditelji
ne posvecuju dovoljno paznje ili u drugom slucaju posvecuju vise nego sto njeno bice treba pa se ona povlaci i tako poteze
za sisanjem..Jako je mnogo pitanja ali uglavnom, u vecini slucajeva radi se o emotivnim podlogama roditelja.