cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Diranje i nosanje bebica

clock-img

20.01.2010, 00:00

clock-img

DM

pencil-img

2408

Imaš PP

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

20.01.2010, 00:02

clock-img

frenkoza

pencil-img

1200

IZVORNA PORUKA: doublemum

Imaš PP

nije mi stigla jos

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

clock-img

20.01.2010, 00:02

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

Frenkoza, evo sam  se i ja iznervirala ... kad sam pročitala to za uzimanje djeteta bez dozvole....svašta u božijoj bašti

< Poruku je uredio acudesa -- 20.1.2010 0:03:18 >

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

20.01.2010, 00:06

clock-img

DM

pencil-img

2408

IZVORNA PORUKA: acudesa

Frenkoza, evo sam  se i ja iznervirala ... kad sam pročitala to za uzimanje djeteta bez dozvole....svašta u božijoj bašti

Ma ja sam im za drugo bila rekla da ću ga sekundarnim zalijepiti za kravet(ali u vezi ljuljanja kod uspavljivanja)pa tako nije ni naučen na rukr,odmah bi se rtasplakao,i kad ga spuste- dijete šuti! E jesam im "dohakala"user posted image user posted image user posted image

clock-img

20.01.2010, 00:07

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

Frenkoza ako će ti biti lakše i moja sveki i svekar redovito malu bude, bez obzira na moje upozorenje da to ne radeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Al ja znam biti drska, kad mi kaže daj mi malo malenu dok se ja igram s njom il je nosim u tom momentu, kažem nećuuser posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

20.01.2010, 00:19

clock-img

frenkoza

pencil-img

1200

ma sreca je i meni sto se Abdulah stvarno unervozi kad ga puno nosaju i cim ga spuste on usuti.... nekad mu naravno dodije i lezati pa hoce malo da se nosa, i kazem ok kad vidis da mu je dodijalo i da se nervozi uzmi ga, a ako fino lezi i guguce i smije se i igra, pa ne diraj ga....

al najmrze mi je - a to mi se nekoliko puta desilo - ja ga drzim u rukama a sveki kaze spusti ga ruzno mu je... pa spusti ga... pa spusti ga i ja ga spustim za 2 minute ona ustane i : "sace tebe nana malo uzet... da te nana malo pronosa" oooooo BOZEEE - a taktika je vise se nikako ne obraca meni... nego sve sto hoce obraca se njemu - "hoces li s nanom malo dole".... "jesi li ruco... da nisi gladan"... "gdje si ono sinoc iso???" znaci vise se meni ni ne obraca - a ja jos gora ja sutim i cekam i ja da joj beba od 2 mjeseca odgovori user posted image user posted image user posted image

prije 3 dana ona dosla i "hoces li ti s nanom malo dole" ja sutim pospremam kucu... pa opet"bil ti iso malo s nanom kod mene" ja opet sutim.... e nakon nekoliko puta kaze meni "a da ga snesem malo???" nemoj reko neka te ovdje s njim hocu da je samnom.... i kroz 5 minuta ona ustala "ma odnjecu ja njega dole".... e nemoj ga nositi dole.... HOCU DA JE SAMNOOOOM oooo Boze.... pa kaze kuha mi se rucak dole - idi reko skuhaj rucak pa dodji opet... i naravno nije dosla nego se nafrnduljila al opet me boli briga - ima da nauce da me postuju i tacka

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

clock-img

20.01.2010, 00:26

clock-img

DM

pencil-img

2408

U mene je u kući haos,počastila sam MM i S. dobrim doručkom i ručkom,a suđe ne može ni u mašinu stati,ali sam se nacalila na RR i baš si me nasmijala sa ovim,mada je to u isti mah i tužno i ružno! Samo tjeraj ti po svome,pa valjda će skontati,neka se samo sjeti kako je njoj  bilo sa njenom svekrvom(a nekad joj i ti spomeni) i kako joj je smetalo ono što je prvoj bili normalno pa će te valjda malo popustiti! Hajde još koju napiši

clock-img

20.01.2010, 00:31

clock-img

frenkoza

pencil-img

1200

ma mislim sve te stvari nisu toliko strasne ali ako nas ne nauce od pocetka postovati poslije imamo problem sa odgojem djece... ti kazes ne moze nana te ne sljivi pa pusti i tako to.... al od prvog dana trebaju svi znati da su djetetu RODITELJI na prvom mjestu i da se RODITELJI za sve pitaju... na kraju krajeva roditelji i snose odgovornost za svoju djecu....

oni brzo zaborave kako je njima bilo... ili sto je najgore - prica ona meni meni je bilo vako meni su ovo meni su ono al nikako da sebe promjeni....

10.11.2009.
30.0

clock-img

20.01.2010, 00:34

clock-img

DM

pencil-img

2408

E meni kad se počnu petljati,bilo ko,ja se S obratim i pitam ga-ko je tebe rodio i koga prvo trebaš slušati,a kada on to odgovori ko nije skontao poentu pitanja nije ni vrijedan pažnje!
A malo mi ne dirajte!

clock-img

20.01.2010, 08:38

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

IZVORNA PORUKA: frenkoza

znaci vise se meni ni ne obraca - a ja jos gora ja sutim i cekam i ja da joj beba od 2 mjeseca odgovori user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
A, vala nije ni pristojno upadati u razgovor dvoje ljudiuser posted image user posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

20.01.2010, 08:52

clock-img

anidla

pencil-img

3683

frenkiiiii user posted image user posted image user posted image user posted image

ja odpocetka ne dam nikom, ali bas nikom da Nou uzima, osim ako bas place....dijete je vecinu vremena miran, guguce, smije se, mase rukicama i po meni je nepotrebmo tad da se dijete uzima....sto kaze frenki, i ja imam tu srecu pa se Noa unervozi kad se nosi....samo da mu je lazat, cuca u ustima, i to je sve sto on trazi....place kad je gladan, place kad je mokar i place kad ga stomacic muci....
mm kad dodje s posla pozeli ga i hoce da ga nosa, ali zna granicu, 5 minuta iscejfi i vrati dijete....vise volimo da nas dvoje pored bebe lezimo i da mu pricamo.....tad je Noa najsretniji djecak, jer nam odgovara osmjehom i gugutanjem...predivno!

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

clock-img

20.01.2010, 09:09

clock-img

delly

pencil-img

888

i meni su je znali buditi pa mi onda mala sva pospana i nervozna ,dok im ja bome nisam ocitala i svekrvi i svekru , i ja i mm smo sjeli i lijepo rekli ,dodite kad je budna i to je to ,ako spava spava nediraj je i tocka nema se tu sta . rekla sam im ako nastave da cu ih bogami doci buditi i po noca da vide kako je fino ,( to bi i uradila) sad kad hoce doci zovu (kao i inace) i znaju kad je njoj vrijem za spavanje,inace ja i ona od 15 sati do jedno 17 spavamo i tad inace nikoga neprimam , i kad mi dode neko tad onda sjedi sam u dnevnom dok ja malu uspavljujem ,ona mi je na 1. mjestu pa orilo ,gorilo nefermam nikog ni 5% a ko to nemoze da si u glavu utrubi njegov problem . a to da je ostavim nekome user posted image user posted image user posted image malo morgen user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

clock-img

20.01.2010, 09:23

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

frenkoza sve slično ko kod meneuser posted image user posted image user posted image  samo što se ova moja ne ljutiuser posted image
sve sam probala al ljuta nikad nije
I meni tako veli da je malo odnese kod sebe, rekoh ma jok, ona opet pita, rekoh rekla sam jednom NE
I mm joj kaže ne može bona, dijete je malo, da ti negdje ispadne, nećemo da se sekiramo bezveze al ona opetuser posted image user posted image user posted image
a o deranju i budjenju da ne pričam, sveki kad zapišti a tek svekar...... ja sam se prvih dana po udaju tako isprepadala, cirkus
On dodje i glasno priča, ma dernja se KAKO SI? ŠTA RADIŠ? hahaha ko da sam gluha, rekoh tiše molim vas malena spava al on ko da ne dopirem do njega nastavlja: A GDJE JE AJŠA?? hahahahh
pisala sam već jednom o njima, jako su ljudi plemeniti ali nemaju eto nekog reda

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

20.01.2010, 09:30

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

Prestretna sam sto Nedi u zadnje vrijeme cim ga neko uzme da pronosa ili gnjavi odmah počne sa udaranjem i otimanjem " puti me, puti me hocu kod mame"user posted image
A kad spuca šakom u facu ja se samo pravim da ne vidimuser posted image - naočale ostale na poslu

24.12.2007.
24.o9.2013.

clock-img

20.01.2010, 09:35

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

20.01.2010, 10:02

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: frenkoza
a taktika je vise se nikako ne obraca meni... nego sve sto hoce obraca se njemu - "hoces li s nanom malo dole".... "jesi li ruco... da nisi gladan"... "gdje si ono sinoc iso???" znaci vise se meni ni ne obraca - a ja jos gora ja sutim i cekam i ja da joj beba od 2 mjeseca odgovori user posted image user posted image user posted image

hahahaha... ovo je i kod mene slučaj.... : )
Ja sam nedavno imala gore pomenutu situaciju sa uzimanjem djeteta bez dozvole.  MM i ja bili u kinu, a ostavili malenu kod sveki.  Vratili se po malu a tamo žensko sijelo: sveki, njene dvije sestre i njihova prijateljica koju organski ne mogu smisliti. (nekad mi davala savjete kako dijete umiriti pivom, uvaljati prstiće u brašno prije prvog rezanja noktića i sl.).  I sve one drobe meni kako moram stavljati dijete u dubak i hodalicu, bla, bla, bla.  Kad, hop, ustade ta njihova prijateljica i uze dijete iz mog naručja i pocali je na noge da hoda... (a mnoge od vas znaju sve šta je bilo sa mojim djetetom i koliko sam plašljiva kad je ona u pitanju) user posted image  Tačno sam osjetila kako se huja diže iz stomaka i udara mi u glavu.  Ustala sam i "otela" vlastito dijete iz njenih ruku... čak smo se malo i otimaleuser posted image .  Kaže žena, pa ja sam ih sedmero odgojila, pa valjda znam kako i šta.  Rekla sam joj da je to ne čini najboljom majkom na svijetu.  Ona meni: Ma pusti ti doktore, pošaljem ja njih u user posted image .  Rekoh: vi ih šaljite, a ja ću da ih slušam!  Valjda i oni nešto znaju!!! Nalijepila sam ženu pravo.  Moja sveki i njene sestre ostale u čudu!!!  Kasnije se žena izvinjavala...
A sveki mi nekoliko dana poslije toga govori kako mi je malena mirna na MM, a ja sam pomalo ters...kaže: vidjela sam ja to neki dan.  Još se usudila da mi govori da se ne trebam ljutiti na njih, one samo misle dobro.  Znam i ja da su njihovi savjeti dobronamjerni, al' ako ti milion puta kažem da neću dijete da stavljam u hodalicu, okani me se jednom za svagda. 
uhhhhhhhhhh, opet me spopade ista hujauser posted image

clock-img

20.01.2010, 10:03

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Nedi
Prestretna sam sto Nedi u zadnje vrijeme cim ga neko uzme da pronosa ili gnjavi odmah počne sa udaranjem i otimanjem " puti me, puti me hocu kod mame"user posted image
A kad spuca šakom u facu ja se samo pravim da ne vidimuser posted image - naočale ostale na poslu

Aferim!!!user posted image user posted image user posted image

clock-img

20.01.2010, 10:10

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

da i meni je odvratno kad mi neko kaže i ja sam odgajala djecu......
Svaka majka zna šta je najbolje za njeno dijete, ne ljutim se kad neko da savjet ali kad insistira na provođenju istog odlijepimuser posted image
il kad sam mlijeko izdajala izdajalicom a sveki hoće da ga prospe pod neko stablo, veli običaj je hahahhahahahahahahah koja nebuloza
veli stavi amajliju u krevetac, hahahah, pusti me ženo dragauser posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 20.1.2010 10:12:09 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

20.01.2010, 10:20

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

Dijete malo poraslo i samo skontalo da mu se ne sviđa šta ga neko maltretira i gnjavi iz ćejfa, dosadilo mu i tres po glavi.
" Gluho bilo šta ste ga naučili", " tako je od jedne žene sin i poslije bla bla bla"

Reko koje???user posted image Šta je bilo????

mm isto, šta bi ne vidje??? Ma hajd Boga ti unuk te malo čvoknuo....i nastavi gledati tv

Napokonuser posted image user posted image user posted image user posted image a kako su me nervirali svojim glupostimauser posted image

24.12.2007.
24.o9.2013.

clock-img

20.01.2010, 10:25

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Baš sam se iznervirala dok sam čitala ove vaše situacije. Frenkoza, samo nastavi sa takvim stavom user posted image  

Pingpong, kad sam pročitala ovo da ste se malo otimale za dijete user posted image aaaaaaaaaaaaaaaaaaa user posted image user posted image user posted image

I ja sam imala par sitnica na početku, ali se više ne vidjam sa svekrvom user posted image doduše, to je dovelo do toga da budem poštedjena ovakvih dogadjaja pa bih vjerovatno trebala biti happy user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

20.01.2010, 10:29

clock-img

noaa

pencil-img

1662

Eh ja bi na ovu temu mogla roman napisati al necu,skontala sam da ima nekih "viracica" na RR pa necu da pomisle da su mi bitne toliko da i ovdje o njima pisemuser posted image user posted image user posted image al evo primjer za moje roditelje.Bila ja ljetos kod mame i namirim Nou za spavanje i u krevetac,ona ima obicaj da smalo prica,malo kenjka al zaspe..mama i ja ispred kuce pijemo kavu a Noa provodi svoj ritual,kad ide moj tata i nosi je kaze ti samo nastavi s kavom ja cu je cuvati ne mogu ja slusati da ona place!Ja fino njemu aj tata spusti je tamo ona ce zaspati a on me gleda ono bjesno kao da misli sram te bilo kako mozesuser posted image kaze mu mama aj poslusaj je znas kakva je zabranit ce nam da se druzimo s djetetomuser posted image user posted image user posted image zna mama kakva sam...od tad se moji roditelji ponasaju onako kako ja zelim.

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

clock-img

20.01.2010, 10:32

clock-img

Atarka

pencil-img

663

E svasta! Huja me hvata kad ovo citam. Otkud im za pravo da uzimaju dijete bez dozvole?! Uh, sva se najezim!
Mene nervira kad dodje sveki i, sto kaze Frenkoza, obraca se bebi, a od mene ocekuje odgovor: "Sta ti je mama radila, kazi svojoj nani, jel' te tukla?" i sl. Jesam, bas sam ga davila i on je samo cekao tebe da mu se pojavis i spases ga user posted image !!!

30.09.2009

clock-img

20.01.2010, 10:37

clock-img

noaa

pencil-img

1662

IZVORNA PORUKA: Nedi

Dijete malo poraslo i samo skontalo da mu se ne sviđa šta ga neko maltretira i gnjavi iz ćejfa, dosadilo mu i tres po glavi.
" Gluho bilo šta ste ga naučili", " tako je od jedne žene sin i poslije bla bla bla"

Reko koje???user posted image Šta je bilo????

mm isto, šta bi ne vidje??? Ma hajd Boga ti unuk te malo čvoknuo....i nastavi gledati tv

Napokonuser posted image user posted image user posted image user posted image a kako su me nervirali svojim glupostimauser posted image

molim Boga da moja Noa bude kao tvoj Nedi,doduse ja sam bila ista sad me zezaju kako sam svima govorila nemojte me balitiuser posted image user posted image user posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

clock-img

20.01.2010, 10:40

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

Ja nisam dala da me niko poljubi i odmah se brisala ako bi neko slučajno uspio. Nikako nisam voljela da me ljudi diraju i ljube, nadam sa da ni Nedi nece voljeti jer sta ko ima ljubiti dijete po licu osim roditelja

24.12.2007.
24.o9.2013.

clock-img

20.01.2010, 10:41

clock-img

reallove

pencil-img

5807

IZVORNA PORUKA: Atarka

E svasta! Huja me hvata kad ovo citam. Otkud im za pravo da uzimaju dijete bez dozvole?! Uh, sva se najezim!
Mene nervira kad dodje sveki i, sto kaze Frenkoza, obraca se bebi, a od mene ocekuje odgovor: "Sta ti je mama radila, kazi svojoj nani, jel' te tukla?" i sl. Jesam, bas sam ga davila i on je samo cekao tebe da mu se pojavis i spases ga user posted image !!!

user posted image user posted image user posted image ovako je kod mene

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Zadnji članci

article-img