hahahaha... ovo je i kod mene slučaj.... : )
Ja sam nedavno imala gore pomenutu situaciju sa uzimanjem djeteta bez dozvole. MM i ja bili u kinu, a ostavili malenu kod sveki. Vratili se po malu a tamo žensko sijelo: sveki, njene dvije sestre i njihova prijateljica koju organski ne mogu smisliti. (nekad mi davala savjete kako dijete umiriti pivom, uvaljati prstiće u brašno prije prvog rezanja noktića i sl.). I sve one drobe meni kako moram stavljati dijete u dubak i hodalicu, bla, bla, bla. Kad, hop, ustade ta njihova prijateljica i uze dijete iz mog naručja i pocali je na noge da hoda... (a mnoge od vas znaju sve šta je bilo sa mojim djetetom i koliko sam plašljiva kad je ona u pitanju)
Tačno sam osjetila kako se huja diže iz stomaka i udara mi u glavu. Ustala sam i "otela" vlastito dijete iz njenih ruku... čak smo se malo i otimale
. Kaže žena, pa ja sam ih sedmero odgojila, pa valjda znam kako i šta. Rekla sam joj da je to ne čini najboljom majkom na svijetu. Ona meni: Ma pusti ti doktore, pošaljem ja njih u
. Rekoh: vi ih šaljite, a ja ću da ih slušam! Valjda i oni nešto znaju!!! Nalijepila sam ženu pravo. Moja sveki i njene sestre ostale u čudu!!! Kasnije se žena izvinjavala...
A sveki mi nekoliko dana poslije toga govori kako mi je malena mirna na MM, a ja sam pomalo ters...kaže: vidjela sam ja to neki dan. Još se usudila da mi govori da se ne trebam ljutiti na njih, one samo misle dobro. Znam i ja da su njihovi savjeti dobronamjerni, al' ako ti milion puta kažem da neću dijete da stavljam u hodalicu, okani me se jednom za svagda.
uhhhhhhhhhh, opet me spopade ista huja