cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Diranje i nosanje bebica

clock-img

12.07.2009, 17:30

clock-img

cele.k.

pencil-img

88

Anushka kad ti spomenu polulezanje zanima me kad mogu bebaca staviti u polulezeci polozaj.Jel to znaci da mogu podici naslonjac na kolicima da m i vise ne lezi ravno?Znam da sa 6 mj pocinju sjediti al me interesuje kad bi je ja mogla stavljati izmedju jastuka pomalo.Naravno jos ne jer ima 3,5mj al pocela mi se pridizati u lezaljci.Ja je neki dan nasla u polusjedecem polozaju

clock-img

27.08.2009, 22:57

clock-img

neki

pencil-img

3476

IZVORNA PORUKA: Nunichi

Ja samo na sve to "lici na ovog ili onog" kazem imace maminu narav hB. user posted image user posted image user posted image user posted image

Eh i ja vala ovako kazemuser posted image user posted image user posted image Bice djeca tersonje na mamuuser posted image user posted image user posted image
Ja sam zadnjih par dana morala dva puta dnevno na injekcije,pa sam Saida morala ostavljati kod svekrve...Kad god podjem i dodjem,on je njoj na rukama...Pukne mi film jedan dan,i ja joj fino kazem da Said zna i lezati i puzati,pa neka ga spusti na pod da to i usavrsiuser posted image

clock-img

27.08.2009, 23:25

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

Što se tiče ovoga nosanja i diranja... ja stvarno imam problema.
Ja stvarno držim do toga da preme ruke prije nego što idem se s djetom igrati, hraniti, ma nije bitno. Muž mi isto to poštuje i čini.
Ja sam svojoj mami rekla također da pere ruke i bez problema to poštuje.
Ali problem je u svekru, MM mu je napomenio da opere ruke ako misli ići dirati maloga i on se uvrijedi, kao što to.. zar je on gubam???
Ja ne znam što da radim - inače ne pričam sa svekrom, jer mi je jednom prilikom svašta ružnoga izgovorio tako da mu se uopće ne obračam.
Naravno sad je MM ljut na mene... savjet, ne znam što da radim?
A osim toga, ja sam pobornik toga da se djete uzme u ruke kad je potrebno. A svekar mi ga stalno uzimlje kad se mali smije... a kad počme plakati na njegovim rukama odmah ga makne i stavi na krevetac da stoji sam. Budući da ne pričam ja s njime, kako da objasnim mužu da njemu reče... jer svekar je jako uvrijedljiva osoba - sve krivo skontaje.

clock-img

28.08.2009, 10:47

clock-img

jagodicabobica

pencil-img

137

Ivanak pokusaj pred svekrom reci svom muzu "Idi operi ruke ako ces dirati djete ili nediraj djete kad suti a kad se rasplace ostavljas ga". ( muza obavjesti prije toga o cemu se radi) Mozda ce svekar skontati bar nesto od toga.

Nas bebac stize 22.9 2009

clock-img

28.08.2009, 10:51

clock-img

Anoniman

e moja ivanka nedaj se samo ti nedaj bebicu  cuvaj je dobrouser posted image
Nije to nista neko jutro ja ustala dosla sveki,Anel place vruce mu meni u tom momentu tel.zvonio ja dok sam pricala s mamom ona je digla djete i odnijela u kupatilouser posted image otvara prozor  reko sta radis zeno bozija
Kaze vruce mu da ga razladim,ma reko nosi djete odatle oznojeno sta ti je i jos iz kupatila ej svasta majko mojauser posted image user posted image

clock-img

06.09.2009, 16:58

clock-img

cokolino_79

pencil-img

42

Mene nervira kada ljube djecu po licu,a još više kada nepoznati ili poznanici diraju bebu po licu.Meni je van pameti pomilovati bebu po licu i rukama koje stavlja u usta a kamo li ako toj bebi nisi ništa.Redovno mi se vani zalijeću bebi na lice(tipa što je slatka pa hop po licu) i još mi nedavno nekakav čiča na cesti sav uvrijeđen pita :"a što je ne smijem pomilovati,nisam šugav"user posted image user posted image

clock-img

13.10.2009, 11:53

clock-img

sweet BaBy

pencil-img

408

IZVORNA PORUKA: cokolino_79

Mene nervira kada ljube djecu po licu,a još više kada nepoznati ili poznanici diraju bebu po licu.Meni je van pameti pomilovati bebu po licu i rukama koje stavlja u usta a kamo li ako toj bebi nisi ništa.Redovno mi se vani zalijeću bebi na lice(tipa što je slatka pa hop po licu) i još mi nedavno nekakav čiča na cesti sav uvrijeđen pita :"a što je ne smijem pomilovati,nisam šugav"user posted image user posted image

user posted image mene jos nervira i kad se "unesu"bebi u lice i pocnu joj pricati. I kad me pitaju pa sto moram ruke prati, oprao/la sam kad sam krenula iz kuceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

#A&A# Srece moje.

clock-img

13.10.2009, 11:58

clock-img

cicana

pencil-img

175

Ja mrzim kada joj diraju rukice, a ona je u toj fazi da ih stalno gura u usta. Uzas kako znaju biti dosadni i nemaju nimalo osjecaja, ma Boze sacuvaj....

..jer vidis sve te vise volim,
svakog dana, svakog jutra ,
danas vise nego juce, mnogo manje nego sutra...

clock-img

13.10.2009, 12:00

clock-img

DM

pencil-img

2408

Ma ja nisam morala nikome to ni govoriti-MM bi se izgalamio na svakoga ko ih je dirao a nije ruke oprao(odn.prije nego bi ih i uzimao) a sada i stariji baco sve redom upozorava,mada uglavnom svi znaju da tako i treba!
A meni je dobra fora staviti bebi siper sa natpisom(ili majicu)_ne diraj mi obraze!
Stariji neda da ga iko ljubi u obraze(samo mama)jer mu se "naprave boce od ljubljenja"-ponakad mu izađe bubuljica!user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.10.2009, 18:05

clock-img

delly

pencil-img

888

joj mi smo rat vodili e mi dosli iz bolnice ni 5 dana stara nije bila vec zanovjetaju mm se skoro i poklao sa svojima ma uzas .
moj savjet je
NEDAJTE DJETE NIKOME DOK JE TAKO MALO AMA N I K O M E moja se vrckala cijelu noc se plasila onako naglo sve zbog toga,poslije tog nisam dala i rekla sam im sta su uradili . sa svekrvom e ona ce me cuti kad dode ali i kad mm bude tu a i svekar ima da joj bukvicu odbrojim , dira ju po licu ,.. i uzme ju stavi cjelu ruku preko lica i uspavljuje ju ma majko mila zene, rekla sam joj 109000 puta ona opet dok joj djete nisam uzela iz ruke prestala je odma,..
znate sta je neki dan uradila?? skinula carapu i cesala se po nozi i onda ide po mojoj maloj user posted image user posted image ja sam je pitala jel ona normalna gdje joj je mozak ??? isla sam odma djete prati i nisam joj ga dala, miz se razljutio (bio na poslu) reko je da ce im bukvicu odbrojati sto vjerujem da hoce...
samo
nedajte i nedajte

25.07 -dosla je nasa princezica

clock-img

29.10.2009, 18:11

clock-img

reallove

pencil-img

5807

ja imam problema sa tim diranjem i nosanjem bebe svi su stalno oko njega a meni budali nezgodno reci da se neko nebi ljutiouser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

29.10.2009, 18:14

clock-img

delly

pencil-img

888

nema ti sta biti nezgodno , u ovome trebas biti sebicna i misliti samo na djete i njegovo dobro .

25.07 -dosla je nasa princezica

clock-img

29.10.2009, 18:19

clock-img

reallove

pencil-img

5807

ma jest ali hajd reci mojoj sveki nemoj tako sa djetetom,nastao bi svjetski ratuser posted image ma u pravu si bolje da mislim na svoju bebu nego na to ko ce se ljutiti a ko ne...

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

21.12.2009, 10:27

clock-img

Super dada

pencil-img

198

ja imam problema sa tim diranjem i nosanjem bebe svi su stalno oko njega a meni budali nezgodno reci da se neko nebi ljutio

Potpisujem.

Meni se nedavno desila ruzna situacija i prvi put sam stala u "odbranu" svog user posted image .
Rodica me nazvala da mi svrati u goste jer joj je usput bilo. Primljen joj sin na zarazno odjeljenje. Nakon citavog dana hodanja po zaraznom, cekanja u cekaonici prijemne ambulante, palo joj napamet da mi dolazi u kucu. Pa da zivim sama ne treba mi sa zaraznog svracati, a da ne spominjem to sto imam malu bebu u kuci. Dala sam joj do znanja da mi ne dolazi.
Bila sam bjesna kako ne moze neko da ukljuci mozak i da razmisli malo. A vjerujem da se ona naljutila i cudila sto ja tako reagujem.

Car mamin je stigao 13.8.2009.

clock-img

16.01.2010, 08:03

clock-img

marci

pencil-img

178

Evo cure bok svima ćitala sam vašu priću i tu našla i sebe jel i mene to sve mući u vezi diranja,al ne mogu to nikak popravit jel me niko neće da sluša pa ćak i moja mama. Ona se naljuti i odma mi kaže pa šta se bojiš pa nisam šugava ,pa ajti onda bože dragi njoj objasni ako svojoj mami ne mogu objasnit kako ću ikom drugom.još će gore bit nego ko s njom jel mi je dosta i bilo ljutnje kad je suprug svojima govorio user posted image

clock-img

16.01.2010, 13:22

clock-img

Atarka

pencil-img

663

Moja svekrva dosla kod nas i kad sam presvlacila malog ona ni pet ni sest, poljubi ga u PUPAK!!! A jedva smo ga sanirali, curio je dugo.Ja sam pobudalila!!! Ili, ona meni drzi prodiku kako mi ne valja jer sam kao "naucila malog na ruke", a ona kad dodje ne spusta ga! user posted image

30.09.2009

clock-img

18.01.2010, 16:15

clock-img

marci

pencil-img

178

A svekrva ko svekrva, sve one vole malo pametovat kao one sve znaju a mi ništa ,ko i moja a jebiga to je mama od muža pa joj ne možeš nekad bit izravna pa odgovorit jel se odma naljuti a kad ona tebe uvrijedi nikom ništa još gore ako s njom živiš al zavisi nije nam svima isto nekom je i super nećija i nije loša.user posted image

clock-img

19.01.2010, 23:30

clock-img

malena sharena

pencil-img

1196

Sve zavisi ko dira bebicu. Bliza familija i nasi prijateji su mi OK jer niko nije ni prljav ni zarazen kakvom bolescinom pa da drhtim nad djetetom, dakle ne saljem nikog na pranje ruku i sl. Slala bi ih kad bih vidjela da su im ruke prljave konkretno od necega, ali svakako ga niko ne dira po licu i rukama. E jedino mi smeta sto moji jos ne mogu ukapirati da nije uredu da macka skace oko male bebe (imaju macku u stanu).
Al sto me je nekidan iznervirala radnica u prodavnici pored moje zgrade. Cekam muza ispred prodavnice dok nesto kupi, beba u kolicima, a prodavacica (koju sam vidjela tri puta u zivotu) izasla da ga vidi. Hajd, neka je, nek mu protepa i vozdra. No medjutim! Ona u p'o frke ne pitajuci mene samo podize dijete iz kolica i odnese ga unutra, dere se - Hariseee, dodji da vidis bebu. Nisam znala sta me je snaslo, ostavila kolica ispred i idem za njom po dijete, ma kad je nisam zadavila! Koji primitivizam user posted image

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

clock-img

19.01.2010, 23:31

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

Ona u p'o frke ne pitajuci mene samo podize dijete iz kolica i odnese ga unutra, dere se - Hariseee, dodji da vidis bebu. Nisam znala sta me je snaslo, ostavila kolica ispred i idem za njom po dijete, ma kad je nisam zadavila! Koji primitivizam

ja bih je udavilauser posted image user posted image user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

19.01.2010, 23:37

clock-img

malena sharena

pencil-img

1196

A ja glupa, ne znam reci - Zeno, ostavi to dijete. Samo sam uletila u prodavnicu za njom, pustila da ga pokaze tom nekom Harisu user posted image i uzela bebu. Naravno, nije propustila da mi da i savjet vezano za grceve i te stvari. To je bilo prije nekoliko dana, vjeruj da mi i sad tlak skoci kad se sjetim.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

clock-img

19.01.2010, 23:47

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

Budale žene, ona misli to super....ja jako volim bebe, ali nikada nisam uzela ni od prijateljice bebu a da je nisam pitala: Mogu li? (šta znam kakva su čija pravila, ja ih poštujem)

A, kad je moj malac bio beba, ako mi nije odgovaralo da ga neko uzme, ljubazno bih ga uz objašnjenje zamolila da to ne radi, tačno i precizno navela zašto: Izvini, ne bih da ....bla,bla, bla...nemoj se ljutiti (rađe to, nego samo  gledati šta se dešava a želudac mi se prevrće)...i nije se niko ljutio, šta se ima ljutiti, moje dijete-moja odluka

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

19.01.2010, 23:49

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ja se više nerviram zbog moje malene koja svakom hoće u zagrljaj u posljednje vrijeme, neki dan u igraonici čovjek čita časopis a ona mu priđe i pruži rukeuser posted image user posted image user posted image  danas došao majstor za plinske instalacije, ona hop njemu u krilo
Lijepo je to što je druželjubiva al ljudima je to možda dosadnouser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

19.01.2010, 23:53

clock-img

frenkoza

pencil-img

1200

uh... kakva tema :)

evo mog slucaja - 10 dana nakon poroda - mali plako  cijelo jutro i ja ga jedva uspavala - dolazi mi svekrva (koja zivi sprat ispod mene) i ja joj kazem, fino, uljudno, nemoj molim te da ga diras tek je zaspo cijeli dan mi nije spavo.... i ona se tu provrtila i izasla.... 10 dana iza toga ona nije htjela uci uopste vise kolko se nafrnduljila.... halo... kad mi je bilo najteze MM tek poceo raditi, ja sama, ona nije htjela da udje.... jedan dan on placeeee ja morala sici po drva... on jadnik u sobi se dere, sta cu ostavim ga i sidjem po drva.... ona u hodniku okrenula glavu od mene.... hajd presutim ja to... boli me briga prezivili smo i ja i on....

eh kad ju je proslo pocela malo po malo opet izlaziti.... jedan dan ja spremala sobu mali bio u dnevnoj.... ja usla - NJEGA NEMA!!!!! HALOOOO.... zenska je usla i jednostavno odnijela dijeteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja poludila nacisto - ne da me nije pitala moze li ga odnijeti... nije se udostojila ni da me obavijesti.... uh ja poludilaaaaa aaaaaaa....

jedan dan dosla i meni drzi predavanje kako je mali zivahan i kako se vrti i kako ga NI SLUCAJNO ne smijem davati nikakvoj djeci da ga drze jer bi im mogo ispasti i bla bla bla.... ja je onako u cudu gledam user posted image pa nisam luda da dajem dijete djeci da ga drze ili nosaju.... HALOOO??? 5 dana nakon toga dosla strina od mm-a sa svojom malom koja ima 10 godina i ona ni pet ni sest i djete dade njoj.... a jesam poludila.... pa sta sam ja???

ma joj sad mi pritisak skoci kad se sjetim svega... al ja i dalje insistiram na svom i nek se ljuti kolko god hoce zaboli me cosak.... ako me ne znaju postovati sami JA CU IH NAUCITI!!!!

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

clock-img

19.01.2010, 23:57

clock-img

DM

pencil-img

2408

Sorry moram malo OT-je li to ni tvog nema?!
Ja što me nasmija!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

20.01.2010, 00:00

clock-img

frenkoza

pencil-img

1200

lahko se tebi smijati a ja umalo nisam lom zivaca dobila user posted image
naravno da ga nema.... he he he.... cula sam da ti je A imo nezgodu u nedelju nadam se da nije nista opasno....

ma joj sveki - neiscrpna tema.... he he he

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

Zadnji članci

article-img